Argint la scrima

Captură foto tvr.ro

Echipa masculină de sabie formată din Rareș Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Siriteanu și Florin Zalomir au obținut medalia de argint la Jocurile Olimpice din Londra 2012. Aceștia au pierdut finala în fața reprezentativei Coreei de Sud cu scorul de 26-45. Medalia de argint a fost obținută de Italia care a învins Rusia cu scorul de 45-40.

Din păcate ne-am făcut-o cu mâna noastră, coreenii au fost lăsați să se antrene în România, astfel ei au reușit să ne cunoască foarte bine stilul și să ne învingă fără drept de apel. S-a văzut clar cum coreenii așteptau să ne atace, se opreau brusc în spate și atacau repede. Românii având niște reflexe mai slabe aproape de fiecare dată pierdeau puncte importante. Dar cum suntem în era materialismului nu mai contează fair–playul din sport, cu bani se poate cumpăra orice, secrete, arbitrii jucători tot. Felicitări și coreenilor care au obținut în premieră o medalie de aur la scrimă.

Oricum felicitări băieților care au adus a şaptea medalie la Londra pentru delegaţia României.

HAI ROMÂNIA!

Recomand cu căldură acest sport frumos, un șah dinamic, pe care îl practic și eu de aproximativ 3 ani. mai mult partea din trecut cum erau luptele în Antichitate, Evul mediu și până în prezent. Mai jos puteți vedea câteva imagini de la Turneul Național de Scrimă din Italia Achille Marozzo din 2011 la care am reușit să ajung până în sferturile de finală la spadă&scut. Filmulețele sunt de la categoria spadă și scut cu lance, iar eu sunt cu tricou portocaliu.

(Visited 12 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Baraian Cristian

Bravo, spadasinule! Interesante concursuri.