Dezvaluirile unui angajat al Mc Donalds Romania

mc_donalds_taczka
Circula pe net marturisirea unui angajat al Mc Donald s Romania. O reiau ca atare. Este corect ce se spune aici?
E adevarat ca nu te obliga nimeni sa mananci si se aude asa printre oameni ca mancarea de la mc nu face bine deloc ( nu numai mancarea) dar asta este alta mancare de “filet-o-fish”.Ca lucrator al Mc ar trebui sa tii secret ceea ce vezi acolo, sa nu iti pese de ceea ce vorbesc superiorii tai , sa faci tot ce ti se spune desi asta te defaimeaza intr-un mod sau altul si sa zambesti chiar daca tie iti e rau sau ti-a murit mama.Pentru cei care citesc “taifasu” meu cu mine insumi adica “carnatu’” asternut pe monitorul dvs in clipele astea trebuie sa afle ce este de fapt aceasta “franchise” ce se numeste pompos “Mc Donald’s” .Eu lucrez intr-un mc , nu conteaza care desi credeti-ma ca 99% sunt la fel ( din punct de vedere al lucratorilor) ca din punct de vedere al tampeniilor pe care te lasa sa le ingurgitezi toate sunt la fel.Din fericire ( sau nu) am absolvit un liceu care m-a invatat ce inseamna industria alimentara si mancarea in spatele cifrelor sau literelor ( E – uri , ciclamati , zaharuri , xantan provenind din eu mai stiu ce animale moarte pe campii ). Ca sa ajung la “miezul problemei” am sa incep prin descrierea mancarii pe care o vad in fiecare zi ( asat findca atunci cand intru in congelator sau n frigider citesc pe eticheta ceea ce contine acel produs ). Sincer carnea aceea care vi se pare gustoasa in special in Big Mac este intradevar facuta din peste 100 de animale dar mai grav este ca e facuta din resturi tocate de animale decedate.Deci nu sacrificate sau carne de calitate superioara ci carne vita sau mai bine zis “dejectii alimentare”.EU am avut ocazia sa vad o carne din aceea decongelata ..credetima ca as fi preferat sa vad un cadavru in descompunere decat sa mai vad odata o carne cu zgarciuri si miros de descompunere si culoare verde dupa numai 6 ore de stat la temperatura camerei.Totodata acea bucata de carne ( in stare buna ) ajunde in numai 33 de secunde (timpul de “prajire a grilului” ) de la -18 / -23 grade C la +179 grade celsius.Mustarul si Ketchup-ul sunt ok, credeti-ma pe cuvant , ceapa fresh este in regula la fel si cea rehidratata ( aceasta fiind rehidratata cu autoru apei filtrate si totul in deplina curatenie [ in restaurantul in care lucrez eu] ) Un alt factor daunator este salata ( si cea pe care o cumparam dar si cea din sandwich-uri) findca ea nu vine intotdeauna vidata sau din cauza proastei manevrari nu este tot timpul sub vid, in plus cea vidata are intotdeauna un gust specific “de cauciuc”.

Cartofii prajiti vin din Austria ( pt restaurantele din Romania ) , nu au nimic special cand nu sunt prajti , sunt cartofi de calitate superioara insa si acestia sunt “maltratati” printr-un proces de prajire de numai 3 min si 50 de secunde in care ajung de la -23 grade C la +175 / +182 grade celsius intr-un ulei care contine 10% grasime animala , ulei vegetal , compusi chimici pt grabirea prajiri ( nu dau numele si celelalte ingradiente findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pt incercarile esuate ale unora de a manca cartofi “a la’ MC ” ….Carnae de pui ( Mc Chicken / Patty Chicken / Mc Nuggets / SCW [Spicy Chicken Wings] ) este (mi-e si scarba sa spun) de fapt “un fel de carne ” findca este de fapt o carne presata la temperaturi inalte din toata gaina inclusiv gheare / cap s.a.m.d in care se adauga enzime , saruri , E -uri de care am auzit lucruri proaste (din nou va rog sa ma intelegeti ca nu pot da numele acestora findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pentru divulgarea unor compusi ce pot fi cumparati de pe piata si folositi in retete proprii care ar cauza disfunctii sau chiar moartea).Carnea celebrului “Filet-O-Fish” este prajita intr-un ulei special pentru ai anihila mirosul de peste , ulei care ii afecteaza compozitia organoleptica si nu numai , sincer nu va recomand sa mancati asa ceva …Inghetata de la Mc este intotdeauna “cea mai buna ” si restu …sincer fata de ce am vazut afara aici laptele pentru inghetata vine de la “La Dorna” (ma refer la laptele “SUNDAE Mix ” pt inghetatele Mc Flurry si Mc Sundae).Pe laptele care vine de la distribuitori nu scrie nici un ingredient , practic nimik ..tot ce pot sa spun este ce vine intradevar in conditii curate si la temperatura optima. ( asta in restaurantul in care lucrez eu ) .Bauturile ..o alta buba a Mc Donald’s -ului vin in niste tancuri ub forma de sirop (Cola / Fanta /Sprite / Cola Light si Apple Juice) sirop care este impins prin niste tuburi catre un aparat care ii impregneaza Co2 printrn proces care sincer nu este deloc igienic dat fiind faptul ca siropul aluneca pe o tava racita cu freon apoi trece printr-o “teava ” catre duza din fata restaurantului, duza prin care mai trece o alta “cura” cu apa rece si cu Co2 in care mc-ul va mai pune si gheata.Deci luati apa minerala cu gust de cola sau mai stiu ce.Mai nou Lipton in Mc Donald’s este si “la dozator” ( desigur ca nu mai este la sticla ca si-ar face concurenta singur) si acesta vine intr-o punga de 10 litri in care este un sirop fffff concentrat care beneficiaza de acelasi “tratament” ca si bauturile carbogazoase insa cu mai multa apa.Sincer Lipton are gust de ceai Ekoland dar de cea mai proasta calitate.Sucul de portocale ( Juice) este de fapt o combinatie de fulgi congetati de portocale cu apa filtrata.Pe el scrie 16 grade Brix ( asta ar insemna 67% pulpa din care 32% zaharuri nesaturate si zaharuri naturale si restul apa) insa credetima ca pe duza aia nu iese suc natural de portocale nici in 200 de ani.Placintele de la Mc Donalad’s nu stiu din ce sunt facute dar am auzit lucruri aiurea despre ele ..insa aca nu stiu nimik sigur nu am ce sa va spun.

In cele din urma salatele de la mc ( ma refer la cele din romania) sunt in regula ( cea la Sallad Shaker ), cea de ton (Tuna Sallad) si cea “greceasca” (Mediteranean Sallad) insa cea de pui ( Mc Chicken Sallad) nu v-o recomant dat fiind ca are arnea aceea de “pui” de care am vb mai sus.Din nou subliniez ca toate salatele au un gust specific de cauciuc dat fiind faptul ca nu sunt 100% naturale.Cam atata despre mancarea de la MC , daca vine cineva cu adaugari la ceea ce am spus ii multumesc , pt cei cu critici la adresa mea le spun sa latre in alta parte ca nu am chef.Ca incheiere vreau sa notez ca nu am vb despre lucratori findca nu asat era subiectul insa credeti-ma ca asta difera de la restaurant la restaurant asa cum toti oamenii sunt diferiti insa e adevarat ca e un stres enorm si bani foarte putini.Un sfat prietenesc , mancati in alta parte ..am mancat la un restaurant ( in adevaratul sens al cuvantului findca mc nu este restaurant ci franciza) cu 150.000 (cat un meniu mare de la mc ) o salata bulgareasca de iti lingi degetele + un 7 up imbuteliat + 30 de mii bacsisul. “” mai gandeste-te de doua ori inainte sa vii la mc te rog ( frumos ) “”
Sursa Badin.ro

Nu ratați:

Tweets

Follow @cuibus on twitter.

Varanul Scris de:

79 Păreri

  1. octombrie 27, 2015
    Reply

    Aveam baiatul de 7 ani, si am iesit sa mancam ceva la mc..am plecat spre casa si ne-a luat niste dureri de burta ..in 30 min mi-a trecut… dar de 20 de ani n-am mai intrat in mc.uri..

  2. februarie 28, 2015
    Reply

    exagerează omul ăsta în general fast food nu e sănătos dar pe produse este scris conținutul acestora și calitatea salatelor e buna. Nu mai munci acolo dacă nu îți place!Și cei care spun k nu mai mănâncă acolo pana acum ați mâncat și nu ai avut nimic,dacă consumi zilnic fastfood e normal k ajungi la150 kg

  3. Daniela
    ianuarie 17, 2015
    Reply

    @Cuibus
    Am fost plecată timp de 5 luni în altă țară și din mai multe motive mâncam aproape zilnic la mc, iar singura consecință negativă a fost că nu mai suportam să mănânc slow food o vreme. Fiind și foarte stresată în perioada aceea, aveam condițiile perfecte să mă îmbolnăvesc. Așa că singurele lucruri care fac mâncarea de la mc nesănătoasă sunt E-urile și depinde de organismul fiecărei persoane cum reacționează la ele.

  4. Cherchez
    decembrie 29, 2014
    Reply

    iPhone-ul si alimentatia despre care tocmai s-a vorbit in articol ne-a transformat in roboti naivi. Si neghiobi. De fapt nu este de mirare… Sunem ceea ce mancam!

    Unul scrie articol si comite 20 de greseli intr-un enunt, celalalt comenteaza despre controale, crezandu-se intr-un stat de drept, altul vine cu explicatii cum ca ar fi mancar sanatoasa caci nu se praneste tocmai la temperatura aia ridicata… Bravo!

  5. ANONIM
    octombrie 23, 2014
    Reply

    Este o mare porcarie ce este scris in acest articol.In primul rand trebuie sa fii idiot sa iti imaginezi o bucata de carne avand cca. 179 grade Celsius.Sunt 2 standarde pt.carnea de vita: cel de siguranda alimentara MINIM 69 grade(sub aceasta temperatura bacteriile se inmultesc),si cel de Calitate,care prevede o temperatura cuprinsa intre 69-74 grade.DEF=CARNEA DE VITA,ESTE 100% CARNE DE VITA,FARA ADITIVI,AROME SAU CONSERVANTI PROVENITA DIN SFERT ANTERIOR SI FLANC .Carnea de vita trece prin 31 de puncte de control de la ferma pana la centrul de distribuire si 3 puncte de control in restaurante.As putea continua cu astfel de detalii,dar poate pentru unii este prea mult fata de cat pot ei percepe.Eu unul lucrez de 5 ani la MCD si pot spune ca mananc aproape zilnic de acolo. Am aceiasi greutate de cand m.am angajat(74 kg,1.85),am fost perfect sanatos in toti acesti ani,si in restaurantele MCD am incredere sa mananc pentru ca stiu sigur ca acolo se pune in primul rand accentul pe QSC(calitate,servire,curatenie).Exista un OPC,probabil nu esti singurul imbecil care deschide gura fara sa gandeasca,si daca erau nereguli in conformitate cu ce spui tu,pana acum se facea ceva.Este adevarat ca ,in general,Fast-Food-urile nu sunt benefice pt. organism,dar pentru toate exista o limita si trebuie sa existe un echilibru .Cat despre zambit,nu oricine poate lucra intr.un mediu stresant,in general trebuie sa ai un caracter de fier ca sa faci fata.Salut!

  6. Sorin
    august 26, 2014
    Reply

    Chiar dacă omul a lucrat la McDonalds după stil și observații pare cam prostănac. Există într-adevăr acum moda nutriționismului în numele căruia se difuzează toate prostiile și se sperie lumea. Critica fast-foodurilor provine exclusiv de la restaurantele celelalte care pierd clienți (exemplu tipic de antipropagandă). Chestiile atea cu E care sunt o nenorocire, alimente intenționat toxice etc. sunt zvonuri create de sectanți agramați și răuvoitori. Un psihiatru ar numi asta ortorexia nervosa sau nevroză obsesivă referitoare la alimente. Culmea este că numeroși români tîmpiți evită Mc Donalds și multe altele dar fumează 2 pachete de țigări pe zi, femeile mănîncă orice continuu (de aceea după 30 ani dar chiar și înainte au un aspect porcin), mănîncă tobă, drob, cîrnați cu piele, zgîrciuri și oscioare în ei și jumătate grăsime (dar ziși tradiționali !), gătesc cu untură, fac rîntaș, sarmale și chiftele în care gospdinele pun toate resturile, înghit mațe de păsări, cumpără ciolane, scăricică și alte subproduse, beau vin numit de ei natural (adică un lichid oțetit, instabil și cu depuneri provenit din curtea unui sătean amărît cu trei butuci de viță ordinară), țuică care e făcută din toate resturile de diverse fructe de prin curte în instalații primitive șamd. Așa că mai lăsați mania asta cu nutriționismul și încercați să citiți, să învățați, să nu vă faceți cultura doar din așa numita mass-media.
    Altfel vă veți îmbolnăvi de nervi și puținii oameni cu oarecare doxă din România vă vor considera idioți.

  7. Andreea Deea Daniela
    martie 16, 2014
    Reply

    ma bucur ca cineva a avut curajul s-o spuna. Felicitari! Chiar imi doresc sa nu mai manac de acolo,dar mirosul si gustul sunt foarte bune, cu toate ca stiu ca sunt chimicale si sunt facuse din lucruri destul de scarboase.

  8. iulie 23, 2013
    Reply

    Să vă istorisesc altă poveste legată de Mac:

    Din considerente de buget (stim cu totii ca nu faci avere ca doctorand), de fiecare data cand am fost in strainatate la conferinte la care nu era asigurata masa, Mac-ul a fost salvarea… nu mi-aș fi permis măcar să intru în restaurantele în care farfuria goală e 15 euro :D.

    În Europa a fost totul excelent, mi-a plăcut atmosfera în fiecare din Mac-urile în care am intrat – studenți stând la o poveste sau tineri angajați ai corporațiilor. luând masa de prânz.

    Am fost însă șocat de atmosfera din SUA (și am fost în cel puțin 4 Mac-uri, cu aceleași rezultate): aspectul aduce mai degrabă cu vechile Gospodina sau birturile de cartier de pe la noi: dezolare, sărăcie, câte un om al străzii care mai intră să șterpelească suc sau ketchup (angajații americani sunt atât de comozi încât nu îți umplu ei paharul de la dozator – ți-l vând gol, trebuind să ți-l umpli singur. Partea bună e că plătești o dată și poți „realimenta” de câte ori dorești. Iar ketchup-ul nu vine la pliculeț, ci ți-l pompezi singur dintr-un alt dozator… dar e gratuit).

  9. Tena
    iulie 2, 2013
    Reply

    Domnule Ignat…
    Carnea nu se inverzeste in 6 ore???????????? Adica?? Trebuie sa fie verde ca sa nu fie comestibila?????????????/ Doamne fereste ! Tine carnea 1 ora afara,, si o sa vezi ce se intampla !! Carnea nu trebuie sa aiba culoarea schimbata ca sa fie stricata !!! Daca s-a in verzit inseamna ca e deja „vizitata” de muste ca sa nu zic de larve. Nu mai tot laudati Mac D asta ca mi se face greata ! Ce dracu?? Nu sunteti in stare sa va adunati cu prietenii, sa faceti un gratar si niste cartofi – fie ei si prajiti – in loc sa mergeti in locuri murdare pe unde colcaie gandacii?? Adica, nu va pasa ce mancati?? Bagati in gura orice fara sa va ganditi la consecinte? Eu m-as gandi mai intai cum sunt facute aceste produse, cum sunt pastrate, etc. Numai daca mirosi cartofii aia iti dai seama ca au un miros greu, de ranced scarbos. Mai bine mananc un covrig si beau apa decat sa mananc prostiile alea peste care trec gandacii in ritm alert si repetat.

    Mr. Bogdan Ignat, ce te face sa iei apararea acestui McD??? Ai vreun interes? Esti bine platit pentru asta? Ia vezi de treaba dumitale si n-ai decat sa mananci de unde vrei, carne statuta de 6 ore, verde sau nu; mi-e egal; dar vezi ca sunt persoane pe-aici care au lucrat la Mac cand poate tu umblai in picioare pe sub pat sau nici macar nu erai pe lumea asta. Stim noi ce vorbim. Ce nu e clar?? Eu am vazut – in timp ce „savuram” niste nenorociti de cartofi – 2 GANDACI care alergau de mama focului dar nu spre iesire ci spre alta locatie a restaurantului !!!!! In clipa aia m-am inverzit eu, domnule. Am aruncat cartofii si am iesit simtind nevoia sa beau apa minerala pentru ca mi se aplecase de „asa mancare buna si restaurant select” !! Rahat !!
    Vorbesti aici de carne care nu se strica in 6 ore?? Dumnezeule, pe ce lume traiesti si ce fel de stomac ai?? De strut?? Mananci orice?? Ulei vegetal?? De care ?? Despre ce ulei vorbesti?? Hai sa fim seriosi!! Uleiul ala vegetal vine in containere stim noi de unde !! Drept cine te crezi?? Salvatorul Mac?? Pe mine ma dezgusta numai ideea sa mai mananc vreodata de-acolo sau de la orice alt restaurant ! Mai bine chem prietenii, fac un gratar, cartofi inabusiti, prajiti, etc., salata verde, fructe etc. Se poate manca mult mai sanatos, adica sanatos pentru ca aici nu se pune problema sa mananci mai sanatos sau doar sanatos. Ori mananci sanatos ori nu ! Si fara gandaci, binenteles !

  10. dana
    mai 27, 2013
    Reply

    ai dreptate,romanii sunt cei mai ignoranti oameni.eu am vizitat cateva tari din Europa si am vazut ca putini oameni merg la Mc,strainii stiu sa manance sanatos si de aceea prefera restaurantele lor.Bineinteles caMc nu va fi inchis pentru ca sunt alte interese la mijloc,dar adevarul nu este pentru toata lumea.

  11. mai 23, 2013
    Reply

    oook nu stiu de cand e articolul asta si cam cat ai lucrat tu la mec dar eu iti spun ca la grill carnea nu ajunge la 175 182 de grade celsius, daca ai observat vreodata cum se ia temperatura ai fi vazut ca fiecare felie de carne nu are mai mult de 76 de grade, apoi carnea de peste este prajita in acelasi ulei care se foloseste si la cartofi si la pui doar ca are cuva lui separata, asta ca sa se previna contaminarea incrucisata ( PDL see you siguranta alimentara) uleiul este 100% vegetal, carnea de pui este carne de pui, puteti crede ce vreti, daca considerati ca mc va prosteste sau gasiti alte minuni in mancare decat vi se spune se poate consulta retarul de la capatul tejghelei din orice restaurant si sa luati masurile pe care le considerati adecvate. parerea mea e ca vorbesti din auzit sau ai lucrat cam o saptamana intr-un restaurant, carnea nu se inverzeste dupa 6 ore, am facut eu wasturi liste see you produse pierdute si felul in care descrii tu procesul ei de degradare e paralel see you ce intalnesc eu zilnic acolo, la capitolul bauturi the se foloseste sirop concentrat din fiecare produs, la fel ca ala care il consumai cand erai copil si nu stiai ce e ala mec dar stiai ce tec. Daca vrei sa vorbesti despre experienta ta la mec spune exact ce ai vazut nu inventa.

    • Nu am lucrat la Mc si nu o voi face vreodata, tot ce apare in acest articol este marturia unui fost angajat al Mc care vrea sa-si pastreze anonimatul. Daca tu crezi ca ei folosesc carne 100% esti naiv e de ajuns sa citesti compozitia oficiala si vezi ca sunt mai multe chimicale..Uite doar un exemplu, compozitia unui Mc Chicken – Felie de carne din piept de pui în înveliş pane- Piept de pui (55%), înveliş pane (făină de grâu, făină de porumb, ulei vegetal, amidon din porumb, albuş de ou, sare, drojdie, agenţi de creştere E450, E500, E503, piper, praf de muştar, proteine de grâu, extract de capsicum, extract de plante aromate, agent de îngroşare (E461), extract de condimente), ulei vegetal hidrogenat, apă, maltodextrină, arome.
      Sa traiesti bine, dar vezi putin cum stau americanii cu sanatatea si decide apoi daca mai are rost sa mananci rahaturile de la Mc.

  12. alv
    aprilie 17, 2013
    Reply

    Eu sincer cred ca din ceea ce spui tu 90% e adevarat, dar sunt cateva inadvertente in ceea ce spui. In primul rand despre cum ajung sucurile de la furnizor la noiu este ceva stiut si nu se practica doar in fast food-uri ci si in fabrici in toata lumea. Distribuitorii aduc siropul si fiecare punct de imbuteliere adauga apa minerala si zahar dupa preferintele consumatorilor locali.

    In al doilea rand carnea presata nu este numai in hamburger-ii de la McD este in orice magazin sub forma de parizer, cremwursti sau alte tipuri de carne sub forma de pasta.

    Acuma nu apar MCD sau orice alt fast food. Dar doar ca inchidem un restaurant, franciza sau oricum vrei sa-i spui, ca nu ii place cuiva de el este pura ipocrizie.

    • aprilie 17, 2013
      Reply

      Nu cred ca e vorba de placere aici..e vorba de sanatatea oamenilor, iar romanii stau foarte rau la acest capitol.
      E alegerea fiecaruia sa faca ce doreste cu banii..sa cumpere mancare junk si apoi sa dea la doctori si pe medicamente, sau sa plateasca mai mult pe hrana adevarata!
      Nu e prost cine cere..vorba aceea.
      Va recomand si – http://foodnews.ro/organismele-modificate-genetic-sunt-periculoase/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *