Dezvaluirile unui angajat al Mc Donalds Romania

mc_donalds_taczka
Circula pe net marturisirea unui angajat al Mc Donald s Romania. O reiau ca atare. Este corect ce se spune aici?
E adevarat ca nu te obliga nimeni sa mananci si se aude asa printre oameni ca mancarea de la mc nu face bine deloc ( nu numai mancarea) dar asta este alta mancare de “filet-o-fish”.Ca lucrator al Mc ar trebui sa tii secret ceea ce vezi acolo, sa nu iti pese de ceea ce vorbesc superiorii tai , sa faci tot ce ti se spune desi asta te defaimeaza intr-un mod sau altul si sa zambesti chiar daca tie iti e rau sau ti-a murit mama.Pentru cei care citesc “taifasu” meu cu mine insumi adica “carnatu’” asternut pe monitorul dvs in clipele astea trebuie sa afle ce este de fapt aceasta “franchise” ce se numeste pompos “Mc Donald’s” .Eu lucrez intr-un mc , nu conteaza care desi credeti-ma ca 99% sunt la fel ( din punct de vedere al lucratorilor) ca din punct de vedere al tampeniilor pe care te lasa sa le ingurgitezi toate sunt la fel.Din fericire ( sau nu) am absolvit un liceu care m-a invatat ce inseamna industria alimentara si mancarea in spatele cifrelor sau literelor ( E – uri , ciclamati , zaharuri , xantan provenind din eu mai stiu ce animale moarte pe campii ). Ca sa ajung la “miezul problemei” am sa incep prin descrierea mancarii pe care o vad in fiecare zi ( asat findca atunci cand intru in congelator sau n frigider citesc pe eticheta ceea ce contine acel produs ). Sincer carnea aceea care vi se pare gustoasa in special in Big Mac este intradevar facuta din peste 100 de animale dar mai grav este ca e facuta din resturi tocate de animale decedate.Deci nu sacrificate sau carne de calitate superioara ci carne vita sau mai bine zis “dejectii alimentare”.EU am avut ocazia sa vad o carne din aceea decongelata ..credetima ca as fi preferat sa vad un cadavru in descompunere decat sa mai vad odata o carne cu zgarciuri si miros de descompunere si culoare verde dupa numai 6 ore de stat la temperatura camerei.Totodata acea bucata de carne ( in stare buna ) ajunde in numai 33 de secunde (timpul de “prajire a grilului” ) de la -18 / -23 grade C la +179 grade celsius.Mustarul si Ketchup-ul sunt ok, credeti-ma pe cuvant , ceapa fresh este in regula la fel si cea rehidratata ( aceasta fiind rehidratata cu autoru apei filtrate si totul in deplina curatenie [ in restaurantul in care lucrez eu] ) Un alt factor daunator este salata ( si cea pe care o cumparam dar si cea din sandwich-uri) findca ea nu vine intotdeauna vidata sau din cauza proastei manevrari nu este tot timpul sub vid, in plus cea vidata are intotdeauna un gust specific “de cauciuc”.

Cartofii prajiti vin din Austria ( pt restaurantele din Romania ) , nu au nimic special cand nu sunt prajti , sunt cartofi de calitate superioara insa si acestia sunt “maltratati” printr-un proces de prajire de numai 3 min si 50 de secunde in care ajung de la -23 grade C la +175 / +182 grade celsius intr-un ulei care contine 10% grasime animala , ulei vegetal , compusi chimici pt grabirea prajiri ( nu dau numele si celelalte ingradiente findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pt incercarile esuate ale unora de a manca cartofi “a la’ MC ” ….Carnae de pui ( Mc Chicken / Patty Chicken / Mc Nuggets / SCW [Spicy Chicken Wings] ) este (mi-e si scarba sa spun) de fapt “un fel de carne ” findca este de fapt o carne presata la temperaturi inalte din toata gaina inclusiv gheare / cap s.a.m.d in care se adauga enzime , saruri , E -uri de care am auzit lucruri proaste (din nou va rog sa ma intelegeti ca nu pot da numele acestora findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pentru divulgarea unor compusi ce pot fi cumparati de pe piata si folositi in retete proprii care ar cauza disfunctii sau chiar moartea).Carnea celebrului “Filet-O-Fish” este prajita intr-un ulei special pentru ai anihila mirosul de peste , ulei care ii afecteaza compozitia organoleptica si nu numai , sincer nu va recomand sa mancati asa ceva …Inghetata de la Mc este intotdeauna “cea mai buna ” si restu …sincer fata de ce am vazut afara aici laptele pentru inghetata vine de la “La Dorna” (ma refer la laptele “SUNDAE Mix ” pt inghetatele Mc Flurry si Mc Sundae).Pe laptele care vine de la distribuitori nu scrie nici un ingredient , practic nimik ..tot ce pot sa spun este ce vine intradevar in conditii curate si la temperatura optima. ( asta in restaurantul in care lucrez eu ) .Bauturile ..o alta buba a Mc Donald’s -ului vin in niste tancuri ub forma de sirop (Cola / Fanta /Sprite / Cola Light si Apple Juice) sirop care este impins prin niste tuburi catre un aparat care ii impregneaza Co2 printrn proces care sincer nu este deloc igienic dat fiind faptul ca siropul aluneca pe o tava racita cu freon apoi trece printr-o “teava ” catre duza din fata restaurantului, duza prin care mai trece o alta “cura” cu apa rece si cu Co2 in care mc-ul va mai pune si gheata.Deci luati apa minerala cu gust de cola sau mai stiu ce.Mai nou Lipton in Mc Donald’s este si “la dozator” ( desigur ca nu mai este la sticla ca si-ar face concurenta singur) si acesta vine intr-o punga de 10 litri in care este un sirop fffff concentrat care beneficiaza de acelasi “tratament” ca si bauturile carbogazoase insa cu mai multa apa.Sincer Lipton are gust de ceai Ekoland dar de cea mai proasta calitate.Sucul de portocale ( Juice) este de fapt o combinatie de fulgi congetati de portocale cu apa filtrata.Pe el scrie 16 grade Brix ( asta ar insemna 67% pulpa din care 32% zaharuri nesaturate si zaharuri naturale si restul apa) insa credetima ca pe duza aia nu iese suc natural de portocale nici in 200 de ani.Placintele de la Mc Donalad’s nu stiu din ce sunt facute dar am auzit lucruri aiurea despre ele ..insa aca nu stiu nimik sigur nu am ce sa va spun.

In cele din urma salatele de la mc ( ma refer la cele din romania) sunt in regula ( cea la Sallad Shaker ), cea de ton (Tuna Sallad) si cea “greceasca” (Mediteranean Sallad) insa cea de pui ( Mc Chicken Sallad) nu v-o recomant dat fiind ca are arnea aceea de “pui” de care am vb mai sus.Din nou subliniez ca toate salatele au un gust specific de cauciuc dat fiind faptul ca nu sunt 100% naturale.Cam atata despre mancarea de la MC , daca vine cineva cu adaugari la ceea ce am spus ii multumesc , pt cei cu critici la adresa mea le spun sa latre in alta parte ca nu am chef.Ca incheiere vreau sa notez ca nu am vb despre lucratori findca nu asat era subiectul insa credeti-ma ca asta difera de la restaurant la restaurant asa cum toti oamenii sunt diferiti insa e adevarat ca e un stres enorm si bani foarte putini.Un sfat prietenesc , mancati in alta parte ..am mancat la un restaurant ( in adevaratul sens al cuvantului findca mc nu este restaurant ci franciza) cu 150.000 (cat un meniu mare de la mc ) o salata bulgareasca de iti lingi degetele + un 7 up imbuteliat + 30 de mii bacsisul. “” mai gandeste-te de doua ori inainte sa vii la mc te rog ( frumos ) “”
Sursa Badin.ro

Publicitate

79 Comentarii la “Dezvaluirile unui angajat al Mc Donalds Romania”

  1. gya
    November 22, 2008 at 03:28 #

    mdea nu prea cred ce am citit…adik unele chestii le stiam si eu dar faza cu carnea…laso moarta:)…sa fim seriosi ”animale decedate”… tu auzi ce zici?:)…in fine ar trebui sa iti reamintesc ca mai sunt si controale?:)

  2. Cristi
    November 22, 2008 at 03:33 #

    in’tradevar tot ce ai spus suna ca o lunga si plictisitoare abureala,pariez ca nici macar tu nu crezi ce ai scris;)

  3. November 22, 2008 at 14:07 #

    Treaba voastra daca nu credeti.. TOt ce scrie aici este real!
    Controale..sa-ti spun cum se fac..intra inspectorii si pleaca cu plasa plina cu bautura..sau se trimit banii la cine trebuie..
    Crede-ma ca de 11 ani sunt in domeniul alimentar si stiu ce vorbesc. Daca nu crezi angajeaza-te la Mc sa vezi pe viu ce se intampla acolo!
    Si ce e mai grav ca in fiecare an peste 60.000 de romani fac cancer, una din cauze fiind alimentatia proasta!

    Sa fim sanatosi!

  4. Cristian
    November 25, 2008 at 21:40 #

    Eu cred asta fiindca am un coleg din tvr care a lucrat acolo in timpul facultatii si mi-a povestit mai tot despre felul cum mancarea este preparata acolo.El a fost nevoit sa manance acolo cand lucra si a suferit o disfunctie a glandei tiroide si a tb sa faca sport ca sa isi regleze metabolismul din nou.Recomand filmele “Supersize me” si emisodul din x-files “Hungry” pentru edificare.Salutari.
    P.S Daca e nevoie neaparata mancati de la shaormerii, dar nu in week-end fiindca e carnea veche de peste saptamana(la unele),stiu de la un amic shaormar/bucatar!!!
    Sanatate

  5. mary
    January 25, 2009 at 12:47 #

    SUPERSIZE ME!!!!!!!!!!!!
    e un film care nu vb despre modul in care e preparata si servita mancarea, dar demonstreaza efectele negative asupra organismului….

  6. V A
    January 25, 2009 at 13:12 #

    “Ca lucrator al Mc ar trebui sa tii secret ceea ce vezi acolo, sa nu iti pese de ceea ce vorbesc superiorii tai , sa faci tot ce ti se spune desi asta te defaimeaza”
    “Deci nu sacrificate sau carne de calitate superioara ci carne vita”
    “s.a.m.d in care se adauga enzime , saruri , E -uri de care am auzit lucruri proaste (din nou va rog sa ma intelegeti ca nu pot da numele acestora findca nu vreau sa fiu facut raspunzator pentru divulgarea unor compusi ce pot fi cumparati de pe piata si folositi in retete proprii care ar cauza disfunctii sau chiar moartea)”
    “pt cei cu critici la adresa mea le spun sa latre in alta parte ca nu am chef”

    Nu iau aici apararea mancarii de la McD, stiu ca e foarte prosasta si nu mananc acolo neam … dar tu vorbesti din auzite … de parca ar exista mafia McD si ti-ar lua capul daca dai tu mai multe detalii … hai sa fim seriosi daca era chiar in halul asta … nu plecau “inspectorii cu punga plina” (asta mi se pare cea mai tare), ci veneau cu trabantul si plecau cu mertzu’. Si inca ceva McD are milioane de angajati … si ei nu te platesc ca sa “iti tii gura”, asa ca ar fi fost mult mai multe dovezi si un mult mai mare scandal! Turma, turma … da este acolo si un lup deghizat! 😉

  7. January 25, 2009 at 13:21 #

    Sa stii ca amenintarile de tip securist inca functioneaza. Si eu am patit cand am demascat pe cineva dintr-un partid..ca a facut nereguli. Brusc am primit amenintari cu moartea. Unora le este frica sa mearga mai departe, la altii nu. Oricum trebuie sa respectam optiunea fiecaruia.
    De ce crezi ca in multe orase civilizate au dat faliment sau au fost inchise restaurantele Mc? ca nu a mai tinut sa-si vanda rahaturile sau cei de sus nu erau corupti!
    Din pacate la noi educatia alimentara este la pamant. Cand vad copii de 3 ani “hraniti” de la Mc imi dau seama de neinformarea sau prostia unora dintre parinti..
    Vorba aceea..cu prostia si mandria nu te poti lupta!
    Sa fim sanatosi!

  8. cold
    January 25, 2009 at 22:13 #

    eu nu am lucrat la mcD, dar am lucrat ca bucatar pe litoral, in popas III mamaia. acolo in fata blocurilor de lux, este o fabrica de preparate congelate din carne, special pentru fastfood’uri, si am vazut cum se prepara carnea de hamburger, de exemplu. si intr’adevar, este adevarat. sunt niste cadavre, nu neaparat decedate, dar oricum … se numara si astfel de animale, venite la transport, li se scot intestinele, organele, si apoi sunt bagate cu tot cu oase, zgarciuri, etc, intr’o cuva imensa care le toaca, apoi sunt preparate acele felii rotunde inghetate…alias carne de vita sau porc pentru hamburgeri. la McD e la fel. si e f grav sa nu crezi chestiile astea. trebuie sa fii idiot. unii oameni stiu…
    cat despre contractele de la McD, am o fosta colega care a lucrat acolo. a semnat contract de confidentialitate pe veci. daca ciripeste ceva, si ancheta da verdictul de vinovatie, chiar daca ea nu mai lucreaza acolo, devine caz penal si face puscarie. trist. oricum, mai toate companiile au contracte de confidentialitate … tu cati ani ai sau ai fost vreodata angajat ca sa comentezi?

  9. deea
    January 25, 2009 at 22:31 #

    soo… “la unii le este frica”…. s-ar scrie corect “unora le este frica”
    trecand peste acest aspect, mi-a fost si mie confirmat faptul ca produsele nu arata prea bine inainte de preparare. dar tu mentionezi alte cateva aspecte care nu tin neaparat de Mc, ci de faptul ca lucrezi cu clientii… spui ca trebuie sa zambesti tot timpul, indiferent de starea ta personala. Asta este o regula generala a celor care lucreaza direct cu consumatorii… imagineaza-ti ca te duci la restaurantul unde ai mancat salata bulgareasca si vine chelnarul cu o falca in cer si una in pamant si se rasteste la tine ca ii pui intrebari legate de meniu, scuzandu-se ca s-a certat cu prietena. Sa fim seriosi.
    In al doilea rand, sucurile pentru dozator vin in asa numitele “bag in the box”, toate restaurantele care vand suc la dozator folosesc metoda asta; nu cred ca exista persoana care sa creada ca dimineata inainte de deschiderea restaurantului, un angajat sta sa toarne cateva sticle de suc in dozator sa ajunga toata ziua…
    in plus… unde anume a dat Mc faliment? ca eu nu tin minte sa fi auzit
    concluzia… desi mancarea MC nu este sanatoasa, nu cred ca lucrurile stau atat de rau. Si, in cele din urma, daca situatia este atat de rea si nu iti place… de ce nu demisionezi si iti cauti un alt job?

  10. January 25, 2009 at 23:22 #

    So peste 30.000 de romani fac anual cancer, acestia se adauga la cei 355.000 de romani care sunt diagnosticati deja!
    Mare parte din acestia fac cancer datorita alimentatiei fff proaste.
    Daca asta nu e un motiv sa te lasi de fast food atunci e clar.
    In Torino a fost inchis Mc deoarece oamenii au refuzat sa mai cumpere, deoarece au o constiinta mai dezvoltata ca a noastra care e preocupata de maini, manele si fite la majoritatea.
    La partea cu zambitul ai dreptate, dar asta se invata in timp si odata ce esti pasionat de acest domeniu o faci cu placere.

    Eu nu lucrez la mc..si nu o sa lucrez nici mort acolo:). Articolul il am de la altcineva.
    Poti testa pe tine daca esti masochista. Consuma 3 luni produse de la ei si vezi apoi efectele. Vezi ingredientele si reclamele, sunt fluturasi in care se specifica ca folosesc produse 100% naturale, iar in compozitie sunt o gramada de chimicale! Inducerea in eroare a consumatorului.
    Si alt experiment, anumite produse nu le consuma nici mustele sau cainii!

    Sa fim sanatosi!

  11. February 19, 2009 at 15:50 #

    Cine sa te creada mai papagalule daca era sa fie cum zici u nu mai lucrai tu de mult acolo.
    Ssi daia nu pleaca directorul cu pungile pline de macare ca este macarea proasta.. Tu te auzi ce scrii?
    Crezi ca e de capul lor acolo, daia nu intra in fiecare zi in toate mcd peste 3000 de oameni ca este macarea contaminoasa… Daca era asa cum zici tu nu mai manca nici un om la mcd..

  12. February 19, 2009 at 18:20 #

    @alex
    romanii sunt prea prosti sa stie ce mananca!
    “30.000 de romani fac anual cancer, acestia se adauga la cei 355.000 de romani care sunt diagnosticati deja!
    Mare parte din acestia fac cancer datorita alimentatiei fff proaste.”
    Mananca frate in continuare de la mcd si sa fi sanatos;)

  13. diana
    March 3, 2009 at 19:08 #

    si eu lucrez la mcd..si nu tot ce zici tu aici e adevarat..faza cu carnea e chiar trasa de par…daca ar fi asa cum zici tu crezi k ar mai manca atata lume de la mec? si nu se mananca numai in romania..mc donald’s-ul e extins in toata lumea..asa k daca era cum zici tu cred k nu mai exista mc donald’s-ul pana acuma..asa k hai sa fim seriosi..

  14. March 3, 2009 at 20:12 #

    @Diana..daca lucrezi la Mc..citeste cu atentie “materialele informative” vei cum te mint pe fata..sunt pliante cu Calitate garantate la Mc NATURAL!, iar daca te uiti pe rete la ce faci tu..numa naturale nu sunt acele produse! Deci putina atentie si spirit de observatie.
    Cat despre ca se mananca in lume..peste tot sunt prosti, iar la noi o prins foarte bine din pacate..copii de 2-3 ani sunt otraviti cu mancare de 2 bani de acolo..
    Pacat..suntem un popor calcat in picioare de toti idiotii.

  15. Florina
    May 22, 2009 at 12:53 #

    🙂 of of..nu zic ca mancarea de la McDonald e sanatoasa,face parte din grupul junk-food si nu face bine, dar din acesta categorie fac parte multe altre tipuri de “restaurante” si de ce nu acele mici baraci ce vand senviciuri expuse in vitrina la soare ca sa se “coaca”.ceea ce m-a surprins e faptul ca se vede ca o problema prajirea in mixuri de grasimi animale-vegetale si cu faptul ca e considerata o problema trecerea de la tempreatura de inghet la cea de frigere, sunt destule cerecetari care confirma ca aceasta metoda nu este mai daunatoare decat classica prajire pornind de la prosusul praspat : sunt gustoase ambele tipuri si in acelasi timp daunatoare. sa vorim serios: cine frige mai mult decat noi??in ceea ce priveste utilizarea tuturor partilor animalului pt producerea tacaturi de carne…beh…nu tre sa ne uitam dar in bucataria McDonald, putem vorbi de cremvusti, pateu, salamuri, ecc. si aceste cazuri se poreneste de la carne congelata cine stie de unde si cine stie de cate ori s-a dezghetat si recongelat pana sa devina “salam cu sunca”. dar nu are rost sa ne alarmam, cel mai bine e sa avem masura in toate, sa chibzuim bine cum vream sa ne chetuim acei bani putini destinati unui pranz: cu un sandwitch cumparat sau facut in casa sau chiar mai bine, o salata facuta acasa mai ales ca e perioada de verdeturi proaspete.

  16. May 23, 2009 at 14:35 #

    Da ai mare dreptate..verdeturi, verdetu, verdeturi..cat mai naturale, ca si aici sunt probleme mari deja..ca unele vegetale parca sunt plastic asa de artificiale sunt.
    dar e pacat si ma doare cand vad copii de 2-3-4 ani cum sunt alimentati cu junk food de niste parinti inconstienti..dar vorba proverbului aschia nu sare departe de trunchi..

    Sa auzim de bine si sa avem mancare mai sanatoasa pentru toti;)

  17. angyk
    July 29, 2009 at 10:03 #

    si eu lucrez la mcd ji sincer e cv care ma face sa cred k da sunt adv toate chestiile astea ji kum a spus in articol ejti obligat sa zambesti ji asta s ar putea rezolva adik sa stai undv in spate in bucatarie de exemplu dar nu ei fac numai pt ei bn la u nu se gandeste nimeni ji mai puneti intrebari de genu dc mai lucrezi akolo?normal k lucrezi in cont pt k foarte greu gesesti un lok de munk in ziua de azi nu toti avem tatici ji mamici care sa ne tina in puf 😉

  18. July 29, 2009 at 22:37 #

    Corect te inteleg angyk si ma bucur ca persoane care sunt la Mc au curajul sa recunoasca unele lucruri..desi le este cam interzis acest lucru…
    totusi incearca sa gasesti alte locuri mai bune 😀
    Toate cele bune,
    Lucian Cuibus.

  19. rodi
    January 13, 2010 at 09:25 #

    cuibus,ai zis ca ai articolul de la altcineva ,de ce esti asa sigur ca e adevarat.
    si pe deasupra hai sa fim seriosi ,ca mergi la mc sau ca-ti iei o salata sau verdeturi pline de toate prostiile,o facem intentionat. adica parerea mea e ca foarte putini nu stiu ca e daunator sa manci la mc,sau ca “carnea de pui” de fapt nu e carne de pui,dar totusi se mananca . si in cantitati industriale. eu nu neg ca e totul ok,dar cred ca populatia cam stie chestiile astea si totusi in continuare mc sunt pline.si sa fim seriosi nu numai mc, ci toate fast-food-urile care sunt la fel (sau poate chiar mai rele) de “calitative”.deci poate intentia ta e buna,dar credema toti deja stiu ce mananca si totusi o mananca cu pofta .
    (si ar trebuii sa fii putin mai politicos,nu toti tre sa fie de acord cu tine ,nu?)

  20. January 13, 2010 at 19:31 #

    @rodi corect nu trebuie sa sa fie toti de acord cu mine, dar am trad doar un semnal de alarma..cine vrea sa-l ia in seama bine ci nu asta e. Eu nu cred ca e informata lumea, daca ar stii aceste adevaruri nu cred ca ar mai manca..sau sunt sado-maso si vrem sa ne mentinem in top la nr de cancere? nu stiu ce sa zic in alte tari se inchid Mc-uri la noi cresc vanzarile…ori suntem noi pe dos ori nu reusesc eu prind ideea..poate.
    Nu stiu cati vad ca pe reclame scrie ca totul e natural si cati se uita paoi pe net la retete ce contine un anumit produs…si te crucesti. Recunosc si eu mai trec pe la Mc dar doar pentru shake care e cat de cat oke calitativ.
    Sa auzim numai de bine.

  21. puidedac
    February 8, 2010 at 02:18 #

    MANCATI ROMANESTE 😉 pack M.c D ……

  22. Bejusca Cristina
    February 8, 2010 at 08:02 #

    draga mecdonalds sunt o mare fana a restaorantului tau. Am 9 ani sunt din iasi si merg aproape in fiecare zi acolo ,imi place foarte mult
    Vroiam doar sa va intreb daca faceti un spectacol de zioa indragostitilor,pentru ca noi vom fi acolo chiar si daca nu va fi,la fel ca si restul de copii care adora restaorantul mecdonds

  23. Bejusca Cristina
    February 8, 2010 at 08:05 #

    eu as zice sa mai faceti niste schimbari ca de exemplu sa puneti la sucul natural si pere

  24. is Quic
    February 12, 2010 at 11:42 #

    Cat curaj a necesitat manifestul tau…te feliciti stiu ce insemna macdonald’s ca si angajat si desi am facut bani m-am distrus psihic deorece se lcreaza cu personal insuficient si turele sunt lungi cat zilele de post ….Mai e un secret ptr cei care viziteaza driveul uitativa de cate ori opreste ambulanta in spatele rest Mcdonalds si apoi intrebativa daca acestanu este un nou mod de sclavie …..

  25. February 12, 2010 at 12:55 #

    Nu cred ca e un mare act de curaj sa spui adevarul, din pacate romanii nu prea discuta despre probleme de la lucru..si exista multe! Trebuie sa stie lumea realitatea nu doar reclamele si aburelile publicitare!
    Trebuie sa eliminam sclavia economica in care este supusa o mare parte dintre romani si doar prin promovarea acestora si neacceptarea oricaror conditii din partea angajatorilor.
    Sa fim sanatosi!

  26. taby
    February 24, 2010 at 21:33 #

    Si cainii zboara,a?:))Pafarist/a nu gluma!:))

  27. March 13, 2010 at 02:37 #

    eu te cred,multumesc frumos pt sfaturi si acum m am convins sa nu mai mananc de acolo, merci

  28. Criatian_me
    March 19, 2010 at 00:03 #

    Pentru toti cei care sunt atat de buni lingai ai Mc D – ului …. va puteti informa din cateva surse daca dati o cautare. In alte tari sunt proteste anti mc d, kfc ; sunt filme cu camere ascunse care va pot demonstra cum se prepara mancarea mult dorita de voi… De asemena puteti ruga pe cei de la SVR (societarea vegetarienilor din romania) sa va trimita un cd.(dispun de astfel de materiale) , dar bineinteles e mai frumoasa reclama la tv. Sunte ti uimitori unii, nu aveti vointa si taria de caracter incat sa va interesati si sa recunoasteti adevarul. Una peste alta, aveti grija de voi ! Mai bine faceti cozi pt a ajuta oameni neajutorati decat sa infulecati ca …. .. Pace !

  29. April 6, 2010 at 11:16 #

    Vorba lu` Lapusneanu “Prosti… da multi!”
    Mancati McDonald! Aveti dreptul … sa fiti grasi, bolnavi si ignoranti. 😛

  30. Teaq
    April 8, 2010 at 13:29 #

    Eu zic uitati-va la Food Inc. si nu va mai trebuie nimic inafara de legume si fructe. Colaborez cu o firma de mezeluri si multe produse sunt “reciclate”.

  31. bobby
    December 9, 2010 at 02:03 #

    ai citit tu pe eticheta ca aceea carne de 10 :1 ptr ca asa se numeste… este faqta din animale moarte si ce ai mai scris tu aqlo? :)))))))) m’ai faqt sa rad thanks…cati ratati si prosti in lumea asta…ca si cel care ai scris asta …esti un prost si un mincinos..ai lucrat si tu o zi la mcd te’au pus aia sa dai cu matura si mopu si din orgoliu si ca sa impresionezi nu te’ai mai dus la munca a2a zi:)))) PROST SA FII CEL CARE cREZI CE SCRIE ACOLO SUS…cauciuc..doamne maica domnului…MCD desi este franciza este la nivel GLOBAL…..adica in 90 % din tari se afla cate un restaurant…daca era adevarat ce scrii tu aqlo prostule se inkidea demult aceasta industrie…ptr ca MCD este industrie…la ce nr mare de angajati si profituri pe zii sa numai vb de numarul de tranzactii pe care nu le are nici o institutie comerciala din romania in prezent..arata’mi u mie magazin care sa aibe pe zi 3000 de clienti…RATATULE…precis apartii de categoria obezilor pe care MCD i’a transformat :))

    • December 9, 2010 at 10:49 #

      Pacat ca te-a facut sa razi, mai bine ai promova informatia si la prietenii tai sa nu mai manance la MC…nu degeaba asa cum am mai spus RO e pe primul loc la cancere in Europa. In toate tarile normale restaurantele MC se inchid deoarece lumea nu m merge..doar in tarile subdezvoltate inca mai au profit. Daca este o lauda atunci no comment. Nu stiu din ce zona esti ca sa-ti pot spune ce magazine au peste 3000 de clienti pe zi, dar sigur ca sunt chiar si in Romanica. Sa faci caterinca e usor, astept si informatii veridice. Daca crezi sau nu ce a spus acel angajat acolo e problema ta. La partea cu obezii nu stiu la cine te referi, eu in nici un caz nu sunt pentru ca nu mananc la MC.
      Noi sa fim sanatosi;)

  32. lool
    January 7, 2011 at 14:58 #

    asd

  33. Crina
    March 12, 2011 at 12:23 #

    Lasati tampeniile deoparte. Am lucrat in astfel de restaurante franciza si va garantez ca starea de igiena si de siguranta alimentului nu se compara cu restaurantele din Romania. Acolo e chiar curat.
    Mancarea nu e sanatoasa pentru e fast food, nu pentru ca e facuta din animale moarte. Nu mancati fast food pentru ca produsele contin multe zaharuri si nici nu element nutritiv.

    • March 12, 2011 at 13:43 #

      @ Crina
      1.Nu poti compara toate francizele cu MC..2. Igiena exista, dar calitatea alimentelor tinde spre 0. 3. Daca credeti ca sunt alimente de calitate incercati cel mai simplu experiment. Alimentele naturale se degradeaza mai repede decat cele pline de chimicale si supertratate. Lasati cartofii pai de la MC afara, intr-un borcan sau cum vreti si lasati cartofi pai facuti in casa..si spuneti-mi care cand mucegaiesc! Contin si multi carbohidrati si lipide..
      Numai bine si sa mancam cat mai sanatos!

  34. dani
    May 17, 2011 at 14:18 #

    si eu lucrez de ceva ani in mc ,am lucrat si in alte locuri dar nu se compara ,curatenia este pe primul loc ,termenul de valabilitate la produse nu lipseste,iar despre carne nu e adevarat cea ce spui,am vazut si eu o felie de carne dezghetata si arata normal,tancurilr de suc sunt calibrate zilnic si periodic vin de la opc in control…sunt de acord ca e stres si ca tb sa iti asculti superiori dar in rest e ok,

  35. Gabriela
    September 3, 2011 at 17:44 #

    Concluzia la care am ajuns dupa mult timp de observat efectele carnii asupra corpului uman: Este mult mai bine sa fii vegetarian! Ca vegetarian ajungi sa traiesti mult mai mult si mai sanatos.
    Toata carnea din lume apartine unor animale moarte! Unii se sperie cand aud de canibalism si li se face chiar scarba. Este acelasi lucru. Tot carne e. Si la gust, daca este tratata ca si cum ar fi carne de pui/porc/vita/cal etc., ajunge sa fie la fel de buna.
    De 3 ani nu mai mananc carne. Din politete si obligatie, cand ma duc la socrii sau undeva unde sunt obligata sa stau la masa cu ceilalti, accept carnea. Am fost crescuta cu carne zilnic. Fiecare mancare continea carne. Tataie sufera de diabet, colesterol si multe alte boli si are vreo 3-4 fise cu alimentele recomandate de medic, fise care se cotrazic la rubricile pentru carne.
    Daca nu vreti sa ajungeti bolnavi si fara energie la batranete, hraniti-va sanatos si faceti sport!
    Alegeti sanatatea!

    • September 3, 2011 at 23:08 #

      Super si eu vreau sa devin dar in timp..asa brusc e cam periculos si pentru organism..dar in timp se obisnuieste si organismul fara porcariile de carnuri care mai mult rau fac, decat bine.
      Alegeti sanatatea!

    • Sorin
      August 26, 2014 at 19:25 #

      Vă rog să mă scuzați dar să fii vegetarian e o tîmpenie cu excepția cazurilor unor boli rare. Omul are nevoie și de proteine și grăsimi animale. În medie un vegetarian trăiește mai puțin, este mai bolnav și de regulă are și o problemă la cap (gîndiți-vă bine dacă nu aveți și alte bazaconii pe inventar, gen pupat moaște, închinat pe stradă, citit biblii, nu beți nici măcar bere, nu mergeți la ștrand, umblați înfofolită etc.). Toate popoarele care de sărăcie nu mîncau carne au fost popoare blegi, degenerate, victime ale invadatorilor carnivori. La animale este la fel – ierbivorele sunt mototoale. Nu spun că trebuie să exagerați cu carnea, ar fi o greșeală. Cantitatea recomandată diferă în funcție de gabarit, vîrstă, ocupație, sănătate, preteții la un aspect fizic normal; cred că un consum mediu de produse din carne (oricare, inclusiv păsări, pești, raci, scoici etc.) de 3-4 kg lunar este absolut necesar.

  36. ooopsss
    October 7, 2011 at 10:54 #

    Pe eticheta scria “provenienta carnii – animale decedate..peste 100 de animala…lolll ce prostie

  37. Mdea
    November 15, 2011 at 00:01 #

    ma scuzati dar “cadavre moarte” nu este plaonasm ca nu cred ca e posibil sa existe cadavre vi?!
    si oricum am mai auzit asta de la cineva exact la fel si acum ca ai zis-o si tu s-ar putea sa ma gandesc de mai multe ori inainte sa mannc dar uite totusi nimeni niciun copil nu s-a imbolnavit din cauza mcd nu ar face ei asta va dati seama cae ar pati!!

  38. November 22, 2011 at 03:16 #

    Vedeti obezitatea in SUA ajunge catre 40%…vedeti si ultimul scandal cu ouale..http://cuibus.ro/blog/adevarul-putred-despre-egg-mcmuffins.html
    Nimeni nu se imbolnaveste pe loc ci in timp tocmai asta e strategia..
    Incercati sa lasati cartofii prajiti de la Mc intr-un borcan vedeti in cat timp se degradeaza si cartofi prajiti facuti in casa si observeti diferenta..

    • jeje
      June 2, 2015 at 15:15 #

      Bai frate m-ai inebunit cu cartoful si carneade ls mcd…vezi-ti frate de ale tale si nu te mai intesa ce mansnca lumea…fiecare isi alege modul de viata…eu nu prea obisnuiesc sa mananc in fast food dar imi place..care e problema?? Atata timp cat este o limita nu sunt probleme…nu cred ca carnea e ataa de groaszanica cum spui tu..am lucreat si eu in fast food sinu mi s-a parut nimic in neregula mai ales ca am vaste cunostinte despre alimentatia publica…eu cred ca nu ai fost tu multumit de cum te-au tratat si acum vrei sa te razbuni pe mdc…

  39. Alin UCj
    November 26, 2011 at 04:23 #

    si toate acestea, eu unul recunosc ca tot mai maninc din cind in cins si la mc, cu toate ca stiu cit de mult rau imi fac singur. aveam o perioada ( vreo doua luni) in care aproape in fiecare zi mincam la mcul din Mihai Viteazul si m-am ingrasat foarte mult, cred ca vreo 7-8 kg sau si mai mult in doua luni.

  40. November 26, 2011 at 23:51 #

    Bine ca ai renuntat..eu mai bag cateodata cate un shake..in rest rar de tot cartofi pai si cand nu am alta solutie mananc in ceva gara..

  41. Dan
    December 19, 2011 at 13:25 #

    Aline, in p-ta M.Viteazu am fost si eu prima (si ultima) data-n viata la un “M’caca” Donalds, cam acum vreo 7-8 ani, nu mai stiu exact cand. In viata mea nu o sa mai calc “restaurantele” lor! Mi-am comandat un cheeseburger care in poza cu pretul alaturi, era cat farfuria, dar cand mi l-au “livrat” era muuult mai mic , ca sa nu zic minuscul. Gust? Naspa! Mancarea cu cel mai prost raport pret /calitate. Si colac peste pupaza dupa minusculul “ospat” de 30 de secunde, am vazut si o dihanie de 2-3 cm de gandac negru de bucatarie cocotandu-se pe picorul mesei!!! Sa dai in hepatita nu altceva. Gandaci negri de aceia am mai vazut doar cand eram in armata (in judetul Olt), pe linga peretii cantinei unitatii militare, morti.
    Oameni buni va zic cinstit, nu merita sa va periclitati sanatatea voastra si a copiilor. Mai bine va faceti acasa hamburgeri sau cheeseburgeri cu carne de pui crescut la tara de la bunici ( cine are :P, cine nu are neamuri la tara, sa mearga sa cumpere de la tarani) O sa va faceti un bine! daca noi nu avem grija de noii, in nici un caz M’caca Donalds nu o sa aiba!
    Sanatate si respect maxim!

  42. ''E''-ul care ucide
    December 28, 2011 at 17:14 #

    tipul care ne prezinta ”viata bate filmu” sau un episod din ciclul ”meserii murdare”,are dreptate! multe restauranta care poarta inscriptia MacDonald’s ,nu sunt ”originale” ci de tip franciza ! asa ca isi fac de cap presedintii de franciza cum vor numai ca sa incaseze rapid sume colosale de bani fiindca si ei au dat spagi imense. numai la craiova se vorbeste de circa 700 000 dolari americani pentru teren si vad,dar eu cred ca este mult prea putin,in fine,sa trecem la ale gurii. va spun din surse sigure! treceti pe langa o canalizare de la mac si aveti mari sanse sa muriti incet! pana sa vina cu adevarat macul american… pana atunci ramanem cu divizia din Turcia ! hai la multi ani! in pamant sau afara,macul ne baga-n boala!

  43. December 29, 2011 at 17:00 #

    ia si te impusca eu lucrez de 4 ani jumate intr-un mcd si nu am vazut niciodata asa ceva , probabil ca te-au dat afara …. ai furat ceva si acuma vrei sa te razbuni … fratii mei nu spune nimeni ca e carne 100 % pe foile alea care le vedeti pe tava de atatea ori intorcetile pe spate asa aflati ce mancati nu ce spune un tampit din asta

  44. Chris31
    December 29, 2011 at 20:33 #

    Nu stiu ce sa mai cred……dar totusi nu cred ca ar fi posibil sa fie chiar asa de rau!McDonald’s e totusi o companie respectabila!Am intrat in bucatarie si aveau produse de calitate!Credeti-ma, oricine poate face afirmatii, dar nu toata lumea spune adevarul!

  45. January 27, 2012 at 00:55 #

    Inca o dovada despre calitatea produselor de la MC pentru suspiciosi! Daca nu ma credeti pe mine poate il credeti pe Jamie OLIVER!

    http://cuibus.ro/blog/stiti-ce-mancati-de-la-fast-food.html

  46. Ion Cristiana
    May 31, 2012 at 09:14 #

    te cred si promit ca n-o sa mai mananc din acea mancare!

    • June 1, 2012 at 00:35 #

      Foarte bine! Convinge si alti prieteni sa nu mai manance acele bombe chimice..

  47. October 2, 2012 at 12:38 #

    Gya, tu auzi ce spui? Chiar crezi tot ce spui? Care controale? Ce controale? Ai lucrat vreodata in industria alimentara? Normal ca nu! Altfel ai fi stiut cum au loc asa-zisele controale. Are dreptate: sunt animale MOARTE! Si nu numai acolo………..

    • October 2, 2012 at 15:08 #

      @Teia Petrescu Trebuie sa te contrazic, da am lucrat in industra alimentara si tocmai ca stiu cum se fac controalele la noi inclin sa cred ca cele spuse de angajatul de la Mc sunt 99% realitate! Clar poate unele cuvinte sau exprimari nu sunt foarte ok, dar sa vedem esentialul din acest post! Tu ai lucrat la Mc sau in industria alimentara?

  48. October 2, 2012 at 12:45 #

    Cuibus, lasa-i draga pe "necredinciosi" sa manance de-acolo ca si medici au nevoie de bani; lasa-i sa se convinga see you ochii si pe pielea lor cat te costa cand faci in cel mai bun caz o indigestie, iar in cel mai rau caz, Doamne fereste cine stie ce. Si-apoi lasa-i sa devina obezi, mai scapam de atatia fraieri de pe strada.

    Deea, Cuibus a vrut sa faca un bine; lasa greselile de spelling romanesc; nu este un site de gramatica romana; omul a vrut sa va previna asupra relelor care pot aparea in urma consumului de alimente de la Mac si voi dati see you pietre?
    Cuibus, lasa-i draga sa manance pana le-or iesi ochii din cap! Pana la urma, exact cum ai zis: "cu prostia…nu te poti lupta"!

  49. ioan
    December 5, 2012 at 15:41 #

    omul gras din poza este basescu porcul paranoia si udrea blonda cu crucii an sange pela roman sa capete imunitate de puscarie cat au futat eii hotii

  50. alv
    April 17, 2013 at 21:16 #

    Eu sincer cred ca din ceea ce spui tu 90% e adevarat, dar sunt cateva inadvertente in ceea ce spui. In primul rand despre cum ajung sucurile de la furnizor la noiu este ceva stiut si nu se practica doar in fast food-uri ci si in fabrici in toata lumea. Distribuitorii aduc siropul si fiecare punct de imbuteliere adauga apa minerala si zahar dupa preferintele consumatorilor locali.

    In al doilea rand carnea presata nu este numai in hamburger-ii de la McD este in orice magazin sub forma de parizer, cremwursti sau alte tipuri de carne sub forma de pasta.

    Acuma nu apar MCD sau orice alt fast food. Dar doar ca inchidem un restaurant, franciza sau oricum vrei sa-i spui, ca nu ii place cuiva de el este pura ipocrizie.

    • April 17, 2013 at 21:58 #

      Nu cred ca e vorba de placere aici..e vorba de sanatatea oamenilor, iar romanii stau foarte rau la acest capitol.
      E alegerea fiecaruia sa faca ce doreste cu banii..sa cumpere mancare junk si apoi sa dea la doctori si pe medicamente, sau sa plateasca mai mult pe hrana adevarata!
      Nu e prost cine cere..vorba aceea.
      Va recomand si – http://foodnews.ro/organismele-modificate-genetic-sunt-periculoase/

  51. May 23, 2013 at 16:17 #

    oook nu stiu de cand e articolul asta si cam cat ai lucrat tu la mec dar eu iti spun ca la grill carnea nu ajunge la 175 182 de grade celsius, daca ai observat vreodata cum se ia temperatura ai fi vazut ca fiecare felie de carne nu are mai mult de 76 de grade, apoi carnea de peste este prajita in acelasi ulei care se foloseste si la cartofi si la pui doar ca are cuva lui separata, asta ca sa se previna contaminarea incrucisata ( PDL see you siguranta alimentara) uleiul este 100% vegetal, carnea de pui este carne de pui, puteti crede ce vreti, daca considerati ca mc va prosteste sau gasiti alte minuni in mancare decat vi se spune se poate consulta retarul de la capatul tejghelei din orice restaurant si sa luati masurile pe care le considerati adecvate. parerea mea e ca vorbesti din auzit sau ai lucrat cam o saptamana intr-un restaurant, carnea nu se inverzeste dupa 6 ore, am facut eu wasturi liste see you produse pierdute si felul in care descrii tu procesul ei de degradare e paralel see you ce intalnesc eu zilnic acolo, la capitolul bauturi the se foloseste sirop concentrat din fiecare produs, la fel ca ala care il consumai cand erai copil si nu stiai ce e ala mec dar stiai ce tec. Daca vrei sa vorbesti despre experienta ta la mec spune exact ce ai vazut nu inventa.

    • May 23, 2013 at 17:41 #

      :)))

    • May 23, 2013 at 17:47 #

      Nu am lucrat la Mc si nu o voi face vreodata, tot ce apare in acest articol este marturia unui fost angajat al Mc care vrea sa-si pastreze anonimatul. Daca tu crezi ca ei folosesc carne 100% esti naiv e de ajuns sa citesti compozitia oficiala si vezi ca sunt mai multe chimicale..Uite doar un exemplu, compozitia unui Mc Chicken – Felie de carne din piept de pui în înveliş pane- Piept de pui (55%), înveliş pane (făină de grâu, făină de porumb, ulei vegetal, amidon din porumb, albuş de ou, sare, drojdie, agenţi de creştere E450, E500, E503, piper, praf de muştar, proteine de grâu, extract de capsicum, extract de plante aromate, agent de îngroşare (E461), extract de condimente), ulei vegetal hidrogenat, apă, maltodextrină, arome.
      Sa traiesti bine, dar vezi putin cum stau americanii cu sanatatea si decide apoi daca mai are rost sa mananci rahaturile de la Mc.

  52. dana
    May 27, 2013 at 10:39 #

    ai dreptate,romanii sunt cei mai ignoranti oameni.eu am vizitat cateva tari din Europa si am vazut ca putini oameni merg la Mc,strainii stiu sa manance sanatos si de aceea prefera restaurantele lor.Bineinteles caMc nu va fi inchis pentru ca sunt alte interese la mijloc,dar adevarul nu este pentru toata lumea.

  53. June 15, 2013 at 12:16 #

    De vazut pentru "necredinciosi" – http://www.youtube.com/watch?v=gvlLwzydc_A&feature=player_embedded.

  54. Tena
    July 2, 2013 at 23:15 #

    Domnule Ignat…
    Carnea nu se inverzeste in 6 ore???????????? Adica?? Trebuie sa fie verde ca sa nu fie comestibila?????????????/ Doamne fereste ! Tine carnea 1 ora afara,, si o sa vezi ce se intampla !! Carnea nu trebuie sa aiba culoarea schimbata ca sa fie stricata !!! Daca s-a in verzit inseamna ca e deja “vizitata” de muste ca sa nu zic de larve. Nu mai tot laudati Mac D asta ca mi se face greata ! Ce dracu?? Nu sunteti in stare sa va adunati cu prietenii, sa faceti un gratar si niste cartofi – fie ei si prajiti – in loc sa mergeti in locuri murdare pe unde colcaie gandacii?? Adica, nu va pasa ce mancati?? Bagati in gura orice fara sa va ganditi la consecinte? Eu m-as gandi mai intai cum sunt facute aceste produse, cum sunt pastrate, etc. Numai daca mirosi cartofii aia iti dai seama ca au un miros greu, de ranced scarbos. Mai bine mananc un covrig si beau apa decat sa mananc prostiile alea peste care trec gandacii in ritm alert si repetat.

    Mr. Bogdan Ignat, ce te face sa iei apararea acestui McD??? Ai vreun interes? Esti bine platit pentru asta? Ia vezi de treaba dumitale si n-ai decat sa mananci de unde vrei, carne statuta de 6 ore, verde sau nu; mi-e egal; dar vezi ca sunt persoane pe-aici care au lucrat la Mac cand poate tu umblai in picioare pe sub pat sau nici macar nu erai pe lumea asta. Stim noi ce vorbim. Ce nu e clar?? Eu am vazut – in timp ce “savuram” niste nenorociti de cartofi – 2 GANDACI care alergau de mama focului dar nu spre iesire ci spre alta locatie a restaurantului !!!!! In clipa aia m-am inverzit eu, domnule. Am aruncat cartofii si am iesit simtind nevoia sa beau apa minerala pentru ca mi se aplecase de “asa mancare buna si restaurant select” !! Rahat !!
    Vorbesti aici de carne care nu se strica in 6 ore?? Dumnezeule, pe ce lume traiesti si ce fel de stomac ai?? De strut?? Mananci orice?? Ulei vegetal?? De care ?? Despre ce ulei vorbesti?? Hai sa fim seriosi!! Uleiul ala vegetal vine in containere stim noi de unde !! Drept cine te crezi?? Salvatorul Mac?? Pe mine ma dezgusta numai ideea sa mai mananc vreodata de-acolo sau de la orice alt restaurant ! Mai bine chem prietenii, fac un gratar, cartofi inabusiti, prajiti, etc., salata verde, fructe etc. Se poate manca mult mai sanatos, adica sanatos pentru ca aici nu se pune problema sa mananci mai sanatos sau doar sanatos. Ori mananci sanatos ori nu ! Si fara gandaci, binenteles !

  55. July 23, 2013 at 22:57 #

    Să vă istorisesc altă poveste legată de Mac:

    Din considerente de buget (stim cu totii ca nu faci avere ca doctorand), de fiecare data cand am fost in strainatate la conferinte la care nu era asigurata masa, Mac-ul a fost salvarea… nu mi-aș fi permis măcar să intru în restaurantele în care farfuria goală e 15 euro :D.

    În Europa a fost totul excelent, mi-a plăcut atmosfera în fiecare din Mac-urile în care am intrat – studenți stând la o poveste sau tineri angajați ai corporațiilor. luând masa de prânz.

    Am fost însă șocat de atmosfera din SUA (și am fost în cel puțin 4 Mac-uri, cu aceleași rezultate): aspectul aduce mai degrabă cu vechile Gospodina sau birturile de cartier de pe la noi: dezolare, sărăcie, câte un om al străzii care mai intră să șterpelească suc sau ketchup (angajații americani sunt atât de comozi încât nu îți umplu ei paharul de la dozator – ți-l vând gol, trebuind să ți-l umpli singur. Partea bună e că plătești o dată și poți “realimenta” de câte ori dorești. Iar ketchup-ul nu vine la pliculeț, ci ți-l pompezi singur dintr-un alt dozator… dar e gratuit).

  56. Andreea Deea Daniela
    March 16, 2014 at 19:33 #

    ma bucur ca cineva a avut curajul s-o spuna. Felicitari! Chiar imi doresc sa nu mai manac de acolo,dar mirosul si gustul sunt foarte bune, cu toate ca stiu ca sunt chimicale si sunt facuse din lucruri destul de scarboase.

  57. Sorin
    August 26, 2014 at 19:07 #

    Chiar dacă omul a lucrat la McDonalds după stil și observații pare cam prostănac. Există într-adevăr acum moda nutriționismului în numele căruia se difuzează toate prostiile și se sperie lumea. Critica fast-foodurilor provine exclusiv de la restaurantele celelalte care pierd clienți (exemplu tipic de antipropagandă). Chestiile atea cu E care sunt o nenorocire, alimente intenționat toxice etc. sunt zvonuri create de sectanți agramați și răuvoitori. Un psihiatru ar numi asta ortorexia nervosa sau nevroză obsesivă referitoare la alimente. Culmea este că numeroși români tîmpiți evită Mc Donalds și multe altele dar fumează 2 pachete de țigări pe zi, femeile mănîncă orice continuu (de aceea după 30 ani dar chiar și înainte au un aspect porcin), mănîncă tobă, drob, cîrnați cu piele, zgîrciuri și oscioare în ei și jumătate grăsime (dar ziși tradiționali !), gătesc cu untură, fac rîntaș, sarmale și chiftele în care gospdinele pun toate resturile, înghit mațe de păsări, cumpără ciolane, scăricică și alte subproduse, beau vin numit de ei natural (adică un lichid oțetit, instabil și cu depuneri provenit din curtea unui sătean amărît cu trei butuci de viță ordinară), țuică care e făcută din toate resturile de diverse fructe de prin curte în instalații primitive șamd. Așa că mai lăsați mania asta cu nutriționismul și încercați să citiți, să învățați, să nu vă faceți cultura doar din așa numita mass-media.
    Altfel vă veți îmbolnăvi de nervi și puținii oameni cu oarecare doxă din România vă vor considera idioți.

  58. ANONIM
    October 23, 2014 at 19:53 #

    Este o mare porcarie ce este scris in acest articol.In primul rand trebuie sa fii idiot sa iti imaginezi o bucata de carne avand cca. 179 grade Celsius.Sunt 2 standarde pt.carnea de vita: cel de siguranda alimentara MINIM 69 grade(sub aceasta temperatura bacteriile se inmultesc),si cel de Calitate,care prevede o temperatura cuprinsa intre 69-74 grade.DEF=CARNEA DE VITA,ESTE 100% CARNE DE VITA,FARA ADITIVI,AROME SAU CONSERVANTI PROVENITA DIN SFERT ANTERIOR SI FLANC .Carnea de vita trece prin 31 de puncte de control de la ferma pana la centrul de distribuire si 3 puncte de control in restaurante.As putea continua cu astfel de detalii,dar poate pentru unii este prea mult fata de cat pot ei percepe.Eu unul lucrez de 5 ani la MCD si pot spune ca mananc aproape zilnic de acolo. Am aceiasi greutate de cand m.am angajat(74 kg,1.85),am fost perfect sanatos in toti acesti ani,si in restaurantele MCD am incredere sa mananc pentru ca stiu sigur ca acolo se pune in primul rand accentul pe QSC(calitate,servire,curatenie).Exista un OPC,probabil nu esti singurul imbecil care deschide gura fara sa gandeasca,si daca erau nereguli in conformitate cu ce spui tu,pana acum se facea ceva.Este adevarat ca ,in general,Fast-Food-urile nu sunt benefice pt. organism,dar pentru toate exista o limita si trebuie sa existe un echilibru .Cat despre zambit,nu oricine poate lucra intr.un mediu stresant,in general trebuie sa ai un caracter de fier ca sa faci fata.Salut!

  59. Cherchez
    December 29, 2014 at 00:18 #

    iPhone-ul si alimentatia despre care tocmai s-a vorbit in articol ne-a transformat in roboti naivi. Si neghiobi. De fapt nu este de mirare… Sunem ceea ce mancam!

    Unul scrie articol si comite 20 de greseli intr-un enunt, celalalt comenteaza despre controale, crezandu-se intr-un stat de drept, altul vine cu explicatii cum ca ar fi mancar sanatoasa caci nu se praneste tocmai la temperatura aia ridicata… Bravo!

  60. Daniela
    January 17, 2015 at 20:38 #

    @Cuibus
    Am fost plecată timp de 5 luni în altă țară și din mai multe motive mâncam aproape zilnic la mc, iar singura consecință negativă a fost că nu mai suportam să mănânc slow food o vreme. Fiind și foarte stresată în perioada aceea, aveam condițiile perfecte să mă îmbolnăvesc. Așa că singurele lucruri care fac mâncarea de la mc nesănătoasă sunt E-urile și depinde de organismul fiecărei persoane cum reacționează la ele.

  61. February 28, 2015 at 16:52 #

    exagerează omul ăsta în general fast food nu e sănătos dar pe produse este scris conținutul acestora și calitatea salatelor e buna. Nu mai munci acolo dacă nu îți place!Și cei care spun k nu mai mănâncă acolo pana acum ați mâncat și nu ai avut nimic,dacă consumi zilnic fastfood e normal k ajungi la150 kg

  62. October 27, 2015 at 14:30 #

    Aveam baiatul de 7 ani, si am iesit sa mancam ceva la mc..am plecat spre casa si ne-a luat niste dureri de burta ..in 30 min mi-a trecut… dar de 20 de ani n-am mai intrat in mc.uri..

Trackbacks/Pingbacks

  1. Adevărul putred despre Egg McMuffins — Cuibus – Tomorrow starts today - November 22, 2011

    […] cum într-un articol mai vechi prezentam mărturiile unui angajat al Mc Donalds în continuare voi prezenta o sursă de materii prime pentru super “sănătoasele” […]

Comentariul tau