Universitatea Cluj

Viitorul stadion a lui “U” CLUJ a fost prezentat public

picture5.jpg

Universitatea Tehnica Cluj-Napoca a finalizat proiectarea stadionului care se va ridica pe ruinele vechiului “Ion Moina”, in centrul Clujului. UTCN a realizat proiectarea, in urma unei licitatii organizate de Consiliul Judetean Cluj la inceputul acestei veri. Arhitectii care au realizat proiectarea viitorului stadion ce va fi construit pe actuala locatie a lui “Ion Moina” au declarat ca au studiat peste 100 de stadioane de capacitatea acestuia pentru a-l realiza.
“Stadionul a fost proiectat astfel incat sa se integreze in zona verde, in parcul din apropiere. Universitatea Tehnica este in grafic, in ciuda deficientelor din caietul de sarcini al licitatiei, iar pana la data de 24 octombrie va depune la Primarie documentele pentru autorizatia de constructie”, a declarat astazi presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj.

picture11.jpg

Stadionul a fost prevazut cu pista de atletism in interior si cu nocturna, conform proiectului prezentat astazi. De asemenea, in jurul stadionului vor fi realizate piatete urbane si zone pietonale.
In ceea ce priveste cladirea-turn care va fi ridicata in imediata apropiere a stadionului, Tise a anuntat astazi ca aceasta va avea 25 de etaje, iar UTCN a realizat mai multe variante de design pe care le va supune dezbaterii Comisiei de Urbanism a Primariei. Membrii acesteia vor decide cu privire la designul si inaltimea turnului.

picture9.jpg

“Au fost constrangeri foarte mari in ceea ce priveste terenul si am gasit cea mai buna solutie pentru acest teren”, a declarat Mircea Petrina, prorector UTCN.
Ce pasi mai sunt de facut:


1. expertiza cu privire la lucrarile de demolare – Tise a anuntat ca maine va primi expertiza si pe baza acesteia va putea organiza licitatia de executie a lucrarilor de demolare

2. licitatie pentru demolare – conform ultimelor estimari, licitatia va fi demarata luna aceasta, iar pana la finalul lui octombrie Consiliul Judetean va desemna un castigator. Lucrarile de demolare vor dura aproximativ sase luni, a anuntat astazi Tise.

picture13.jpg

3. licitatie pentru nominalizarea unui consultant care sa ofere Primariei si Consiliului Judetean Cluj cea mai buna varianta pentru demararea licitatiei de executie – Emil Boc, primarul Clujului, a anuntat ca cei doi asociati vor cauta cea mai buna varianta pentru licitatia de executie si pentru pachetul financiar, prin intermediul unui consultant.

4. Realizarea Planului Urbanistic Zonal si prezentarea in Comisia de Urbanism si Amenajare a Teritoriului a Primariei Cluj-Napoca

5. Licitatia efectiva – aceasta se va desfasura, conform estimarilor facute astazi de Boc si Tise, in primele luni ale anului viitor. Pana atunci, insa, Primaria are de finalizat proiectul Salii Polivalente de Sport care va fi construita pe acelasi teren din centrul Clujului.

Eu ma abtin de la comentarii pana nu o sa vad ca incep sa se miste lucrurile pentru realizarea acestui frumos proiect.

FORZZA U CLUJ!

Mai multe fotografii gasiti pe citynews.ro

Sursa Citynews.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Andra Muza

foarte tare

Lucian Cuibus

Yep, ai fost la meciuri pe el?:P

Andra Muza

da am fost e frumos