Bremen 2009 – Sedov & Astrid

dscn0067.jpg

Mai multe foto in albumul Bremen 2009

În 12 iunie am plecat în Bremen unde avem făcut cateringul pentru evenimentele de pe vasul rusesc Sedov care a intrat în cartea recodurilor deoarece este cel mai mare velier școală din lume. În jur la 120-150 de cadeți sunt instruiți pe acest vas primit cadou de la germani după al doilea război mondial. Personal mi-a plăcut foarte mult Sedov-ul, deși pare puțin învechit, încă mai locuri boeme ca și barul capitanului, barul lui Lenin așa cum se pot vedea în albumul foto. Deși restul nemților nu prea îi suportă pe ruși eu m-am înțeles foarte bine cu ei, mai ales că eram domn și le mai dădeam de băut la cei care m-au ajutat cu diverse lucruri. Nemții au fost parșivi și au profitat de săracii cadeți ruși și îi puneau să-i ajute la diverse chestii, iar apoi nu-i mai băgau în seamă când veneau și cereau un pahar de suc. Cea mai ironică fază a fost când după o tură de cărat, un rus a venit simțit și a cerut un pahar de suc, și nemții au spus că trebuie să platească 2 euro jegoșii. Nu am întâlnit până acum așa persoane parșive. M-am bucurat foarte tare, când după prima zi rușii sau răzbunat pentru bătaia de joc la care au fost supuși și au golit o mare parte din frigidere. Au degustat vinuri, sucuri, lichioruri din toate s-au servit câte puțin, deși putea să le golească cu totul au fost mai simțiti și au lăsat din ele..haha.
Ce să mai zic despre evenimentele de aici că organizarea a fost execrabilă, iar nemții m-au dezamagit total. A dispărut imaginea aceea cum că nemții sunt foarte organizați și corecți. Singurul lucru la care sunt peste noi este infrastructura și că își pun în pozițiile de frunte persoane capabile care să coordoneze prostimea. Igiena lasă de dorit pe alocuri, etica profesionala la fel, iar ce m-a șocat cel mai tare a fost când am fost sfătuit de nemți să trec mai multe băuturi pe lista de consum a clienților..am rămas șocat în prima fază, dar se pare că această practică există și la case mai mari considerate mai corecte.. Asta e peste tot sunt toate tipurile de oameni indiferent de naționalitate. Cateringul a fost destul de oke per total, dar concertul de muzică clasică cică nu mi-a prea plăcut. Au venit niște tineri care se tot îmbrăcau ca și travestiții și cântau cică muzică clasică..destul de slab dacă aștia sunt adevărații Muzicanți din Bremen.
În Bremen am stat pe Astrid vas care colaborează și el cu Wind is our friend. Este mai vechi ca și Mercedes, dar are și el un aer boem și comfort mult mai mare pe alocuri. Cabinele sunt mai mari, există spații speciale pentru duș, toalete mai multe, iar restaurantul chiar dacă este mult mai mic este mult mai cochet.
Cam atât din Bremen și ne auzim din Kiel unde în perioada 20-28 iunie sunt zilele orașului și festivalul maritim este o mare parte din acesta.

(Visited 6 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
di
di
10 Ani au trecut

frumoase vapoare!

Teo
Teo
10 Ani au trecut

vai … deci ce bine iti sta in poza asta :P