Calea Turzii – mai scumpă decât Champs Elysee sau Monte Carlo

r-rade.jpg

Un teren de 500 de metri pătraţi de pe Calea Turzii, din apropierea Apărării Civile, a ajuns să coste mai mult decât o locuinţă pe Champs Elysees sau în Monte Carlo. Terenul scos la vânzare acum şase luni costă nici mai mult nici mai puţin decât 1,4 milioane de euro!
“Sunt unele lucruri pe care nu le poţi cumpăra”

Proprietarul terenului, Dorin Marincaş, recunoaşte că preţul este unul piperat, însă consideră că e unul corect. “Ţin mult la panoramă. Terasa situată la ultimul etaj al casei mele oferă o panoramă foarte frumoasă asupra oraşului. Locuinţa e situată în centru, la doar trei minute de teatru, şi, chiar dacă e pe Calea Turzii, terenul se află la 200 de metri de stradă şi zona oferă multă linişte”, explică Dorin.

“Terenul l-am cumpărat în ’94 şi abia anul trecut în noiembrie am reuşit să scap de datorii. Pentru mine, o proprietate înseamnă privelişte, pentru că poţi sta pe Andrei Mureşanu şi să te simţi de parcă ai fi la bloc”, adaugă clujeanul. Din punctul lui de vedere, când e vorba de cumpărarea unei locuinţe, 80% ar trebui să reprezinte panorama, 19 procente zona şi 1% confortul, pe care ţi-l faci singur. “Sunt şi unele lucruri pe care nu le poţi cumpăra, aşa ca liniştea şi senzaţia că te afli în oraş, dar, totuşi, aproape de natură”, e de părere proprietarul terenului de 1,4 milioane de euro.

Cabana din centrul Clujului

“Mi-a plăcut foarte mult locul atunci când am cumpărat acest teren şi am hotărât să construiesc o casă în forma unei cabane. Eu îi zic cabana din centrul Clujului şi e o casă destul de bună, cu şase camere şi patru băi”, detaliază Dorin, subliniind că preţul de 1,4 milioane de euro e doar pentru teren, casa fiind oferită ca bonus. De altfel, spune el, în anunţul de vânzare dat la ziar a menţionat doar. Asta pentru a nu fi deranjat de eventuali cumpărători care ar vrea să-i vadă locuinţa, dar mai mai cu seamă pentru faptul că la o casă oricând pot fi găsite defecte: “Dacă sunt interesaţi de teren, eu le dau casa gratis”.

Dorin povesteşte că anunţul e dat de şase luni, iar în tot acest timp a primit doar două oferte concrete. “Mai întâi mi s-au oferit 700.000 de euro, de la o agenţie, însă soţia a refuzat. Am hotărât să o las pe ea să se ocupe de vânzarea terenului şi, ulterior, am aflat că am primit o ofertă de 800.000 de euro, pe care iarăşi a refuzat-o. Nu găseşti multe terenuri de 500 de metri pătraţi din centrul oraşului care să fie de vânzare”, spune Dorin.

Continuarea in Clujeanul.ro

(Visited 29 times, 1 visits today)

Tweets

Follow @cuibus on twitter.

Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
cuibusradu Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Notify of
radu
Vizitator
radu

probabil vrea nenea sa ia vreo 2 case in montecarlo de banii aia. si acolo ai priveliste buna si nu costa atat.
sau poate mai multe case in rio de janeiro unde costa cam 60 de mii una.