Ce ustensile sunt necesare pentru a face un cocktail

Instrumentele esentiale pentru un barman nu sunt multe, insa idealul este este impus de un numar destul de mare de ustensile. Aceasta inseamna ca exista instrumente care nu trebuie sa ii lipseasca unui barman, in timp ce pe celelalte le putem numi optionale. Acum vom analiza unul cate unul care sunt instrumentele pentru bar, vazand pentru fiecare, modul de utilizare si gradul de utilitate in diferite situatii. Evident, nu toate sunt indispensabile sau deosebit de utile daca doriti sa pregatiti cocktailuri acasa, dar devin asa atunci cand trebuie sa pregatiti cocktailuri la un nivel profesional. Deci, haideti sa vedem care sunt aceste ustensile bar fundamentale pentru experti!

Primul instrument, cel mai cunoscut si, evident, indispensabil este shakerul. Puteti gasi shakere la magazinul hobbychef.ro. Fara acesta, de fapt, barmanul se poate limita la cocktailuri amestecate sau zdrobite. Shakerele sunt impartite in 3 versiuni, acestea pot avea forme sau culori diferite, dar este vorba de estetica. Cele trei tipuri de agitatori sunt:

– Boston, alcatuit dintr-o parte superioara din sticla sau plastic si cu o parte inferioara din otel inoxidabil cu un diametru putin mai mare decat partea de sticla pentru a le uni. Boston este cel mai frecvent folosit in locurile care gazduiesc multe persoane. Cu siguranta, alegerea folosirii Bostonului se datoreaza faptului ca va permite sa agitati chiar si 3 sau 4 portii simultan.

– Cobbler este format dintr-o trei parti, de obicei din otel inoxidabil, dar exista si sticla si plastic. Partea inferioara, cea care va contine ingredientele, este foarte similara cu partea de otel a Bostonului. Partea superioara este formata dintr-un „invelis” cu un varf strapuns in centru. Cea de-a treia componenta este pur si simplu un dop care trebuie pus pe butuc pentru a nu lasa partile lichide sa iasa in timp ce agita cocktailul.

– Francez, cu siguranta cel mai putin popular pentru ca este mai putin practic. Agitatorul francez este, de fapt, acelasi cu modelul Cobbler, cu diferenta ca barmanul trebuie sa foloseasca si o strecuratoare.

Strecuratoarea este foarte importanta pentru un barman datorita confortului sau deosebit. Fara aceasta, nu ar fi atat de rapid si usor sa turnati cocktailuri din shaker in pahar. Acesta este de fapt instrumentul folosit pentru a turna doar lichidele continute in shaker, fara a lasa sa cada gheata. Utilizarea este foarte simpla, trebuie doar sa puneti filtrul plat, cu arcul in gura shakerului, tineti filtrul cu doua degete pe placa care ramane afara si turnati. Acest lucru va va asigura ca gheata nu se va scufunda in pahar impreuna cu cocktailul. 

Un instrument extrem de important este zdrobitorul de gheata. De fapt multe cocktailuri implica utilizarea ghetii zdrobite. Zdrobitorul de gheata poate fi gasit in diverse dimensiuni, mecanic sau manual. Chiar si zdrobitorul de gheata manual este foarte confortabil, va permite sa obtineti gheata perfect zdrobita, introducand-o din partea de sus a masinii. Acesta este un element indispensabil profesional, dar si la nivelul propriei case.

Pe langa aceste instrumente principale, mai este necesar sa aveti pentru a realiza un cocktail de agitatoare de cocktail, picuratoare, decapsatoare de sticle, storcator de citrice si alte elemente pe care le veti gasi pe site-ul hobbychef.ro.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of