Cum sa fac un blat perfect

guess-the-fruit-cake-weight-tort_perfect_cuibus_blog_TransilvaniaCum sa nu gatesti cu drag cand ai atatea accesorii bucatarie care iti usureaza munca? Acestea te pot ajuta la gatit in fiecare zi si la pregatit hrana pentru iarna. E mult mai usor sa toci legumele, sau sa cureti morcovul. Poti cu mai mare usurinta sa toci carnea si sa faci maioneza. Pentru fiecare activitate pe care o desfasori ai accesorii perfecte. Acestea nu sunt greu de folosit si cu ajutorul lor economisesti o multime de timp.
Este o placere pentru gospodinele care se pricep la bucatarie sa prepare un tort. Placerea este si mai mare pentru cei care mananca tortul.
Daca tot vorbim de astfel de delicii culinare, trebuie sa stii ca sunt anumite trucuri care te ajuta sa faci un blat perfect.
In primul rand, vorbim de ingrediente. Acestea trebuie calculate cu grija si folosite atunci cand trebuie. De ce anume ai nevoie pentru a face blatul? Ei bine, iti trebuie asa: 5 oua, 5 linguri de apa rece, 10 linguri de faina si 10 de zahar, sare si unt. Cum anume se procedeaza? Pentru inceput, trebuie separate albusurile de galbenus. Pe albusuri presuram apoi putina sare, dupa care le mixam cu telul sau cu mixterul pana se formeaza o spuma. Se adauga apoi treptat zaharul, dupa care se continua mixatul timp de 5-7 minute, pana se obtine o compozitie care nu curge atunci cand este intors castronul.
Dupa ce s-a format aceasta compozitie se adauga galbenusurile, dupa care se amesteca usor. Se adauga treptat faina si se amesteca.
Dupa ce ai terminat compozitia, aceasta trebuie turnata in tava. Pe taba trebuie asezat inainte hartie de copt, dupa care compozitia se toarna uniform, astfel incat blatul sa aiba aceeasi grosime.
Cuptorul in care este introdusa tava trebuie sa aiba o temperatura de 180 de grade in momentul in care punem blatul la copt.
Daca vrei ca blatul sa creasca, nu trebuie sa deschizi usa de la cuptor in primele 15 minute. Pentru a verifica daca blatul este copt, introduci in aluat o scobitoare, care iti va arata daca totul este asa cum ar trebui sa fie.
Dupa ce blatul s-a copt si trebuie scos din cuptor este indicat sa-l asezi pe un gratar si sa-l lasi sa se raceasca pana a doua zi. A doua zi il tai si-l umpli cu crema. Vei avea astfel un tort perfect si la gust si la aspect.

Nu ratați:

Tweets

Follow @cuibus on twitter.

Cuibus Scris de:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Leave a Reply

Fi primul care comentează !

Notify of
avatar
wpDiscuz