Cum sunt realizate verighetele la comanda?

O pereche de verighete realizate la comanda constituie o alegere des intalnita, in special la cuplurile moderne. ATCOM incurajeaza viitorii soti sa opteze pentru aceasta metoda, daca verigheta visurilor lor nu se regaseste printre cele peste 1000 de modele expuse in realitate.
Procesul de fabricare a verighetelor personalizate trebuie sa fie sustinut de un maistru bijutier talentat, deoarece presupune atat implicarea sa, cat si a clientului. Din acest punct de vedere, aceasta activitate poate fi considerata drept o veritabila forma de arta colectiva: pe de o parte, maiestria tehnica este un criteriu imperativ, alaturi de o viziune creatoare, dublata pe de alta parte de povestea plina de emotie din spatele modelului ales.

Migala cu care lucreaza bijutierii din fabrica ATCOM este legendara, acestia avand de partea lor si avantajul tehnic al diverselor echipamente speciale folosite in procesul de fabricare verighete.

Toate elementele unui inel de nunta sau inel de logodna sunt luate in calcul: pietrele ce urmeaza a fi incrustate, aurul sau aliajul pretios din care va fi confectionat, plus diverse accesorii, trebuie sa bifeze o serie de etape, necesitand o manipulare si prelucrare individuala, pentru ca, mai tarziu, sa se uneasca intr-o forma finita. Astfel, este imperativ ca atat clientul, cat si maistrul bijuterier si tintuitor sa cerceteze fiecare detaliu in parte, pentru a obtine aspectul final dorit. Presupunand ca clientul vine cu o idee de design gata conturata pe hartie sau pe care urmeaza sa il dezvolte alaturi de bijutier, este esential ca acesta sa ia in considerare sfaturile unui expert.

Schitei design-ului ii urmeaza conceperea unei matrite, care faciliteaza turnarea aurului sau aliajului in forma aleasa de client. Fie ca lucram cu aur sau diverse aliaje pentru verighete, conteaza sa obtinem un model perfect!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Tweets

Follow @cuibus on twitter.

Blogatu Marius Written by:

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Notify of