DE ANTIQVITATE

 

A apărut al doilea număr al revistei DE ANTIQVITATE care este o Revistă trimestrială de istorie antică (ISSN-2069-6493, ISSN-L-2069-6493) realizată de Asociația Virtus Antiqua din Cluj-Napoca.
Revistă online de specialitate este axată pe subiecte legate de Antichitate, în special cea daco-romană. De Antiquitate propune articole accesibile online, eventual deja publicate în periodice de profil (cu indicarea acestui fapt), adresate în primul rând publicului larg, dar scrise de către specialişti. Au în vedere mai ales teme legate de cultura materială, obiceiuri, personaje şi personalităţi antice, dar nu numai. Pe lângă articole, revista cuprinde materiale tematice, recenzii, prezentări de obiecte, muzee, situri arheologice, şi iniţiative de reenactment din România, secţiuni la care toţi cei interesaţi de istorie sunt invitaţi să contribuie.

În acest număr puteți vedea și un articol la care am contribuit și eu împreună cu 2 prieteni – Pui Antique – Realizarea unui preparat roman din antichitate. Lectură plăcută și POFTĂ BUNĂ dacă o să încercați și voi prepatul propus de noi.

Puteți să vedeți grupul  LVDVS MEMNII care prezintă primul spectacol de gladiatori din țară, la prima ediție a Zilelor Cluj Napoca. Sper ca această secțiune să crească tot mai mult, iar clujenii să participe la manifestările organizate de Asociația Virtus Antiqua. Programul manifestărilor în găsiți aici Virtus Antiqua la Zilele Cluj-Napoca.

Mai multe informații despre Virtus Antiqua găsiți pe pagina oficială a acesteia – www.virtusantiqua.ro

(Visited 19 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments