De ce nu mi-as cumpara Iphone

Pana acum 5,6 ani in urma telefoanele nu erau decat un simplu accesoriu care puteai conversa cu persoanele dragi, cu oameni de afaceri si nu numai. De cand au aparut smartphone-urile, iphone-urile, tabletele, ipad-urile etc. notiunea de a avea un telefon mobil s-a “detaliat” (dezvoltat).

Sunt de pe buculesei.eu, ma numesc Stefan Silviu Buculesei si astazi o sa vorbim de ce nu mi-as cumpara un telefon  si cum a evoluat tehnologia dupa aparitia smartphone-urilor si altor tehnologii noi.

De ce nu mi-as cumpara Iphone ?

Din punct de vedere financiar, eu stau foarte prost, extrem de prost sau . . . nu…, parintii mei strang bani, facem econimie la tot (apa, gaz, lumina etc. de-ale casei) pentru a face o casa, si de aceea nu-mi permit tot felurile de gadgeturi noi pentru fitosi. Sunt clasa a 11-a si nu lucrez nicaieri, astfel n-am cum sa ma intretin din banii mei, din blogging nu castig mai nimic macar pentru o iesire in oras cu prietenii :-w . De ce mi-as cumpara un iphone de zeci de milioane ( iphone 5) in loc sa fac multe alte lucruri cu banii aia? Cu ce ma ajuta un iphone daca nu am sufletul impacat? Nu uitati ca Dumnezeu nu ne-a creat ca sa dam jos hainele de pe noi pentru o noua tehnologie, ci pentru a-ti ajuta aproapele. Mai bine as dona acesti bani pentru cazuri care mai de care nobile, decat sa cumpar vestitul, inegalabilul si imparatul telefoanelor, iphone.

Nu prea sunt adeptul investitiei in tehnologii noi. Daca as castiga un iphone sau cine stie o tableta n-as spune NU. Dar cand e vorba sa investesc in el, nicio sansa in urmatorii ani;). Inteleg ca te ajuta la multe lucruri si este un telefon destept, dar eu tot la opinia mea raman, de ce sa dau banii pe un telefon, nu sunt fitos ca sa am un asemenea telefon.

As prefera un nokia 6300 sau un alt telefon nokia ieftin decat cele noi si scumpe. Pe deasupra e si mai rezistent un nokia sau un orcare alt telefon al timpurilor decat telefoanele aparute recent pe piata. Cand eram mic nici macar nu stiam de telefoane, abea dupa varsta de 8-9 ani am vazut la mai multe persoane telefoane, dupa aproximativ doi ani parintii mei si-ai permis sa-mi ia si mie un telefon. Tin minte si acum firma telefonului, era un Alcatel dar nu stiu ce model. Oricum simplu, mic si comod, facea exact ce trebuia sa faca, sa pot comunica prin intermediul lui. Atat am avut timp de 2 ani de zile, timp in care mi-am facut treaba cu el.

Astazi copiilor de 4-5 ani, parintii le permit prea multe, le cumpara telefon fie el nou fie el mai vechi, dar le cumpara cu siguranta. Parintii nu se gandesc la sanatatea copilului, ci doar sa se simta el bine. Radiatiile telefoanelor afecteaza enorm de tare sanatatea copiilor mici. Pana si pe adulti ii afecteaza aceste radiatii, insa ei nu-si dau seama si nici nu au cum sa-si dea seama. Atunci cand telefonul este tinut langa cap in timpul somnului, radiatiile patrund in corp si ajung inima, pe care o afecteaza. De aceea telefonul nu trebuie tinut la buzunarul de la piept sau tinut foarte mult la ureche atunci cand vorbesti.

Aici se termina articolul, multumesc gazdei acestui guest-post si va astept pe blogul meu pentru mai multe articole. Seara faina!

(Visited 53 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Buculesei
7 Ani au trecut

mersi pentru gazduire ;)