De ce sa alegem o jucarie de lemn?

worldoftoys_cuibus_blog_transilvaniaJucariile din lemn au o traditie si o istorie in spate, bunicii si parintii nostri, noi de asemanea ne-am jucat cu aceste jucarii si trebuie sa recunosc ca si acum eu una as alege o jucarie de lemn in defavoarea celor de plastic.

Se spune ca inainte, in civilizatiile stravechi, copii se jucau cu pietre, ei nefiind asa de norocosi ca cei mici din ziua de azi care au posibilitatea de avea numeroase jucarii si jocuri. Iar cand omul a inventat sa sculpteze lemnul, primele piese pe care le-a facut au fost jucariile pentru copii si de aici a inceput istoria jucariilor din lemn.

De ce sa alegem o jucarie de lemn, cand industria jucariilor ne ofera o multitudine de jucarii din alte material frumos coloarate? poate aceasta este cea mai adresata intrebare de catre toti.

Raspunsul este foarte clar si sigur si acesta este unul din principalele motive pentru care as alege o jucarie de lemn si anume ca jucariile din lemn nu se sparg.

animale_lemn_world_of_toys_cuibus_blog_TransilvaniaJucariile din lemn sunt singurele modele de jucarie care pot trece testul la care sunt supuse de catre copii cu nota zece.
Copii nu au notiunea obiectelor care se pot sparge, ba chiar mai mult unii nu au nimic impotriva lucrurile sau a jucariile care se sparg, pentru ei acest lucru fiind un mod de distractie grozav.

Asfel spus, o jucarie de lemn poate fi trantita si aruncata de catre copil deoarce nu va pati nimic, iar cel mai important lucru este acela ca neputand fi rupta sau sparta copilul nu se va putea rani. Deci jucariile din lemn sunt si foarte sigure, copii se pot juca linistiti cu ele, riscul de a se rani fiind parctic inexistent.
Datorita faptului ca sunt foarte rezistente, copii gasesc aceste jucarii deosebit de interesante.

Cele mai populare jucarii din lemn sunt cuburile de construit, puzzle-urile, jocuri de masa, sau jucarii de plimbat precum triciclete, ternulete sau case pentru papusi.
Multe din jucariile din lemn sunt benfice si deosebit de importante in cresterea si dezvoltarea copiilor. Spre exemplu unele contribuie la dezvoltaea mersului, sunt jucarii speciale din lemn ce se pot impinge de catre copil, au roti iar copilul invata sa-si coordoneze miscarile mult mai bine.

Sau vom putea vedea diverse jocuri de constructie sau diverse cuburi sau forme din lemn ce sunt introdu-se in casute sau galetuse prin formele lor, contribuind astfel la dezvoltarea si coordonare miscarilor ochi-mana.
Cu ajutorul jucariilor din lemn, copii pot invata sa recunoasca diferite forme si culori, vor putea sa-si dezvolte imaginatia si se vor putea orienta mult mai bine in spatiu.12108929_891464587616381_1604768139660726255_n

Jucariie din lemn sunt foarte atractive, sunt durabile in timp si avem posibilitatea ca sa transformam aceste jucarii din lemn in mostenire de familie, copii nostri le pot pastra oferindu-le copiilor lor si asa mai departe, in plus un atu este faptul ca aceste sunt confectionate din materiale naturale nu sunt toxice pentru copii si protejam astfel si natura.

Magazinele de jucarii ne ofera posibilitatea sa achizitionam aceste jucarii sub diferite forme, fiiind foarte diversificate.
Alegerea unei astfel de jucarii cu siguranta este o alegere sigura si buna pentru copilul tau

(Visited 37 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Varanul Written by:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments