De ziua Limbii Romane, la Chisinau s-a interzis tricolorul romanesc

De Ziua Limbii Romane, la Chisinau politia fura tricolorul si aresteaza oameni!! Acest lucru s-a intamplat ieri, chiar in Piata Marii Adunari Nationale. Un grup de tineri a afisat un tricolor romanesc in Piata Marii Adunari Nationale, acolo unde au avut loc o serie de manifestari culturale dedicate Zilei Limbii Romane, anunta site-ul Curaj.net.

Tinerii au primit avertizari de la politisti din zona ca nu au voie sa afiseze decat drapelul Republicii Modova. A urmat o discutie aprinsa, dupa care politistii au insistat ca tinerii sa-i urmeze la comisariatul de politie.

Potrivit Curaj.net, acestia din urma au explicat ca este vorba despre un gest inofensiv pentru care nu este cazul sa fie chemati la politie. Intr-un final politistii s-au retras, dar prin preajma lor au inceput sa dea tarcoale mai multi politisti in civil, iar spatiul din jurul tinerilor era filmat cu mai multe camere video.

In scurt timp, un barbat imbracat in civil a smuls cu violenta tricolorul din mainile acestora. Unul dintre tinerii care au incercat sa-l impiedice a fost luat la sectia de politie. Ceilalti tineri au ramas in Piata.

Ziua Limbii Romane celebreaza data de 31 august 1989, cand in Basarabia a fost recunoscuta limba romana.

Articol publicat in NewsReport

(Visited 7 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments