Emigrant in Australia

Sursa foto: gabrielneagu.com

Te-ai săturat de România? Te-ai săturat de o Europă anchilozată care se mișcă mai încet ca și melcul în realizarea unor reforme cu adevărat utile pentru cetățeni? Cea mai bună soluție o reprezintă emigrarea. Așa cum și ultimele topuri o spun, Australia și Noua Zeelandă reprezintă 2 locații unde se trăiește bine, iar omul este respectat. Căutând informații mai în detaliu despre ce și cum se poate face pentru a emigra în Australia, am dat de un blog-jurnal mai mult decât util. Blogul lui Gabriel Neagu,  care a plecat din România patron de firmă din domeniul IT, este foarte util pentru a vedea cum a reușit un tânăr român care și-a luat lumea în cap și a vrut neapărat un loc normal unde să poată trăi. Chiar dacă a început de jos ceea ce mulți români fițoși nu ar putea să facă, să coboare din scaunul de director să ajungă zilier, să fie ospătar, să lucreze pentru oameni cu 2 clase, chiar dacă în țară există patroni care smecheresc statul și învârt cașu mai ceva ca și bucătarii din restaurante …pentru mine, Gabriel, şi acest gen de oameni în general merită tot respectul, deoarece dovedesc că au caracter, că nu contează munca pe care o prestează atâta timp cât sunt respectaţi de ceilați, și astfel îți poți câștiga libertatea de a TRĂI! Aceste lucruri încă sunt de domeniul SF-ului în România. Să fac o mică paranteză că tot aud texte că se poate și în România îți mai cauți un job și așa ajungi la 400-500 de euro care îți ajung să supraviețuiești..oare spre asta tindem? supravieţuire și stres şi moarte la 40-50 de ani? Pentru ce? Oare ce sau făcut cu cei 120 de miliarde pe care România îi datorează în acest moment altora?? Unde sunt reformele sănătoase care să asigure tuturor un trai decent? Ei sunt vorbe și iluzii, dar realitatea e alta, politrucii au furat, iar cei de jos vor suferi în continuare și vor plăti datoriile făcute de acești politruci de la pdl sau alte grupuri care au fost la putere. Da poți să supraviețuiești, dar sănătatea românilor este grav afectată din cauza stresului, nesiguranța zilei de mâine, nu degeaba suntem cea mai bolnavă țară din Europa.. Iar mediul social şi respectul uman este de toată groaza, oamenii se calcă cu maşina între ei şi sunt lăsaţi să moară în şanţ știind că nu pățesc nimic dacă dau o șpagă cum sunt multe cazuri ultimul fiind al lui Huidu, cei care au câini lasă rahatul pe trotuar, smecherii parchează în faţa spitalului şi nu păţesc nimic, poliţiştii sunt pe o mână cu hoţii etc..mai e mult până România va deveni o ţară normală sau din păcăte..niciodată, deoarece românii au devenit prea egoişti şi individualişti, iar acest lucru nu e bun pentru o societate care vrea să crească. Se poate vedea cazul SUA..în ce stare sunt americanii şi societatea americană per total. Oare se vor trezi și românii vreodată sau tot de udrea, eba, băse și alți oligofreni se vor lăsa conduși? ..închid paranteza.

Sursa foto: gabrielneagu.com

Pe blogul lui Gabriel găsiți informații utile, chiar dacă nu actualizate, dar sunt cele din 2005, atunci când el a reușit să scape de mizerabila societate din RO, când mulți l-au făcut looser că pleacă muncitor de la patron..dar spiritul liber și respectul de sine l-a ajutat să facă față tuturor greutăților care au apărut la început. Chiar dacă era la mii de km de casă, în Australia românii din ce se aude, sunt mult mai uniți și în general toți străinii sunt ajutați să se acomodeze deoarece toți au ajuns acolo din alte părți. Aborigeni nu prea sunt în orașe așa că băstinași 100% cam greu găsești în zonele mai populate. Gabriel a fost ajutat cu o canapea, cu un televizor și alte lucruri de strictă necesitate pe care nu și le permitea de la bun început deoarece își planifica minuțios banii până în momentul în care va găsi un job, a dormit și în parc..

Așa cum el afirmă pe prima pagină: Acesta este un site-jurnal, un jurnal public in care mi-am exprimat opiniile despre contactul cu Australia, despre modul de viata si integrarea in societatea Australiana. Jurnalul cuprinde perioada 23 iunie-1 decembrie 2005 si infatiseaza problemele tipice ale unui emigrant: adaptarea la limba si cultura tarii gazda si cautarea unui job care necesita o calificare (experienta sau/si studii).

Am scris acest jurnal pentru ca-mi face placere sa scriu si pentru ca am vrut sa informez, asa cum inteleg eu, despre stilul de viata australian, despre diferentele culturale, de viata si de civilizatie dintre Romania si Australia.

Multumesc celor care m-au citit, m-au sustinut, m-au laudat si m-au criticat in timpul scrierii acestui jurnal. Fara ajutorul lor nu as fi putut sa creionez o imagine pe care eu o consider coerenta asupra inceputului integrarii unui emigrant roman in Australia… Continuarea o găsiți pe site.

Nu vă spun mai multe să nu vă stric plăcerea de a descoperi singuri o parte din viața unui român luptător care a avut un vis, a crezut în el, a luptat până la capăt și acum este aussi cu acte în regulă și se bucură de viața de acolo. RESPECT!

Garbiel îți mulțumesc pentru sfaturile utile și sper să ne întâlnim în Australia în viitorul apropiat la un Foster adevărat:D, iar când mai ai timp să mai dai un semn de viață și pe noul tău site.

Să auzim numai de bine.

Aștept părerile voastre despre acest Jurnal de emigrant – Gabriel Neagu.

(Visited 185 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nicanor
Nicanor
7 Ani au trecut

Am citit defapt si mia citesc jurnalul lui Gabriel si am ramas uimit cita putere si rabdare, curaj a dat dovada el tot respectul din partea mea ! Nu pot sa spun decit JOS PALARIA pt astfe de oameni ca el ! Sunt enorm de fericit ca am gasit jurnalul lui si tin sa-i multumesc din suflet pt ideia de-asi impartasi experienta sa de emigrare in Australia fapt ce imi doresc si eu nespus demult sa fac. Foarte multe lucruri utile si bune am aflat din acest jurnal ii sunt recunoscator pt ca mi-a dat incredere si convingere de a… Mai departe»