Focuri de artificii pe calculator

 

china.jpg

Potrivit presei britanice, care citează experţi MI-6, anumite imagini TV din timpul festivităţii de deschidere a JO de la Beijing au fost trucate pe ordinatoare de ultimă generaţie.

Conform aceloraşi surse, acest fapt nu scade cu nimic din meritele organizatorilor şi, cu atât mai puţin, din excepţionalul spectacol oferit întregii lumi de organizatorii chinezi.
Pur şi simplu, era chiar obligatoriu să se recurgă la acest truc, deoarce ar fi fost periculos ca elicopterele care filmau să se afle în zona unde cerul era luminat a giorno de artificii.

“Oricine ar fi procedat la fel. Din punct de vedere uman era singura decizie care putea fi luată într-o atare situaţie”, se arată în finalul articolului apărut într-un tabloid din Insulă.

Focurile de artificii au fost de fapt efecte speciale generate de calculator, fiind realizat cu mouse-ul inclusiv tremurul camerei de luat vederi.

Organizatorii chinezi s-au temut ca un foc real de artificii ar putea crea probleme, astfel ca artificiile care au incantat milioane de persoane care au urmarit debutul JO 2008 de la Beijing au fost generate pe calculator. Membrii echipei au facut eforturi sustinute pentru a se asigura ca secventa inserata in transmisiune nu va putea fi perceputa de public.

Astfel, ei au beneficiat de consiliere din partea Centrului de meteorologie din Beijing in legatura cu recrearea efectului de ceata pe timp de noapte si au inserat un efect de tremurat al camerei pentru a simula ideea ca filmarea s-a realizat dintr-un elicopter.

In timpul ceremoniei, ce s-a incheiat dramatic in sunetul tobelor, telespectatorii care au urmarit evenimentul de acasa sau pe ecranele gigantice de pe stadionul Bird’s Nest au putut vedea o serie de artificii care au aparut in mod surprinzator deasupra orasului, pornind din Piata Tiananmen.

Ceea ce nu au realizat telespectatorii era ca urmareau un show grafic generat pe computer, a carui creare meticuloasa a durat mai multe luni si care a fost inserata in acoperirea tv a evenimentului in mod electronic, exact la momentul potrivit.

Focurile de artificii au fost reale in afara stadionului, insa responsabilii de filmare au decis in avans ca ar fi imposibil sa captureze toate cele 28 de focuri de artificii din aer.

In consecinta, numai focul de artificii vizibil pentru camerele de luat vederi din interiorul stadionului a fost captat pe pelicula. “Trucul” a fost dezvaluit de un ziar local chinez, “Beijing Times”, la sfarsitul saptamanii trecute.

Citeste articolul integral in Cotidianul
sursa Prosport.ro si Cotidianul.ro

(Visited 42 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments