GEORGIA ÎŞI RETRAGE TRUPELE DIN REPUBLICA SEPARATISTĂ OSETIA DE SUD

Ministerul georgian de Interne a declarat că Georgia a hotărât retragerea forţelor armate din republica separatistã Osetia de Sud, unde erau implicate în confruntãri pentru recâştigarea controlului asupra capitalei Ţhinvali. Altceva susţine cealaltă parte angajată în conflict. Trupele ruse de menţinere a pãcii au declarat cã forţele georgiene sunt încã prezente în republica separatistã.

Un convoi militar care transporta trupe şi includea artilerie grea a fost văzut părăsind teritoriul Osetiei de Sud. Convoiul se deplasa spre sud, prin satul Ergneti, situat la graniţa cu regiunea separatistă. O localitate, pe care, de altfel, preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a vizitat-o duminică dimineaţă. Retragerea are loc după trei zile de lupte, în urma ofensivei declanşate de Georgia pentru a prelua controlul asupra regiunii susţinute de Moscova.

Acest fapt a determinat Rusia să trimită trupe în Osetia de Sud şi să lanseze raiduri aeriene asupra ţării vecine. De cealaltă parte, trupele ruseşti de menţinere a păcii susţin că forţele georgiene sunt încă prezente Osetia de Sud. Situaţia rămâne în continuare tensionată în Caucaz. Un oficial georgian a anunţat că Rusia a concentrat 10.000 de soldaţi pe teritoriul Georgiei şi pregăteşte pentru un atac general, în cursul zilei de astăzi.

Un avion rusesc a bombardat, duminică dimineaţă un aeroport de lângă Tbilisi, în timp ce sâmbătă atacurile au vizat mai multe localităţi din Georgia. Comandamentul rus a confirmat că a pierdut două avioane. Georgienii susţin însă că au doborât zece avioane ruseşti. Doi piloţi ruşi, răniţi şi capturaţi, au fost prezentaţi de televiziuni, dar au declarat că efectuau doar zboruri de recunoaştere.

Sursa Antena3

(Visited 6 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments