Mancare scazuta de legume

Chiar dacă nu am postat demult în această categorie, nu înseamnă că nu am mai mâncat nimic nou:)) sau că am abandonat-o, dar pur și simplu nu aveam dispoziția necesară să postez aici, dar de curând mi-a revenit pofta de gătit și sper să vă împârtășesc cât mai des rețete/produse noi sau antice gustoase. Astăzi aveam chef de făcut iarăși experimente în bucătărie… Vroiam ceva simplu, bun dar în același timp și sățios. Mă uit puțin prin frigider și încerc să folosesc ce am proaspăt pe acolo și să folosesc cât mai puține produse industrializate, așa cum sper că faceți și voi. Găsesc 2 dovlecei mici, niște ciuperci champignon (2-3 buc), măsline marinate picante, lămâie, mozzarella, 1 cârnăcior de mistreț (aprox. 50 g), vin roșu demisec Sangiovese Rubicone. Cu acestea m-am gândit să fac o mâncărică scăzută..

Am pus o bucată de unt (25-30 g) într-o tigaie. Apoi am pus la călit (tras în unt/grăsime) dovleceii tăiați cubulețe mărunt, alături de cârnațul tăiat cubulețe și el. Le-am lăsat aprox. 5 minute, apoi am adăugat 100 ml de vin roșu, ciupercile tăiate mărunt și ele. Las la foc mic să se iubească aromele între ele și le mai deranjez cîteodată cu o mișcare circulară cu lingura de lemn, timp în care tai măslinele pe lățime în felii subțiri circulare. apoi le adaug peste compoziție alături de sare, piper, oregano și alte mirodenii deshidratate și măcinate pentru salate – busuioc, mentă, ceapă, pătrunjel, susan, cimbru, dafin. Las totul la foc mic încă vreo 1-2 minuțele, timp în care tai lămâia în 2-a și o mozzarellă felii. Storc în tigaie o jumătate de lămâie, iar deasupra pun feliile de mozzarella. Mai las 1-2 minuțele până începe să se topească brânza și apoi iau tigaia de pe foc și pun preparatul în farfuria pentru felul 2.

Preparatul este gata de servit. Se poate servi cu pâine sau fără după preferințe.

Alături de un pahar de vin după gustul fiecăruia. Eu în cazul de față am consumat un pahar de Sangiovese Rubicone.

POFTĂ BUNĂ și sper să încercați și voi această rețetă ușor de făcut și cu un gust deosebit.

p.s. desigur ingredientele se pot înlocui după preferințe – în loc de cârnaț de mistreț puteți pune salam uscat de Sibiu sau de alt tip, carne tocată, vin roșu Fetească Neagră, Băbească etc, dovleceii dacă nu vă plac puteți să nu-i puneți.

Aștept părerile voastre dacă o să încercați această rețetă.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Tweets

Follow @cuibus on twitter.

Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Leave a Reply

Fi primul care comentează !

avatar
  Subscribe  
Notify of