Petitie impotriva HG 665/2008 privind declararea lacurilor Fantanele-Belis si Tarnita – cai navigabile

lacul_fantanele-belis.jpg

Photo by S Cosmin

Prin prezenta petitie dorim ca sa fie abrogata hotararea de guvern 665 / 2008 care prevede ca lacurile Fantanele-Belis si Tarnita sa fie declarate cai navigabile din urmatoarele motive:
1 – in jurul lacurilor respective sunt amplasate mai multe statiuni si locuri de agrement de care beneficiaza mii de cetateni care sunt deranjati de cei cativa posesori de ambarcatiuni cu motoare termice-barci si Skijet-uri prin zgomotul pe care-l produc si gazele emanate.
2 – lacul Fantanele-Belis face parte din PARCUL NATURAL MUNTII APUSENI iar regulamentele zonelor protejate nu permit nici un fel de poluare pentru aceste zone (de ce nu se sesizeaza Administratia Parcului si Agentia De Mediu?).
3 – ambele lacuri fac parte din sursa de apa potabila a Clujului si pana la aparitia acestei HG circulatia ambacatiunilor pe lac a fost interzisa pentru acest motiv (acum nu mai are importanta sanatatea populatiei unui oras ci doar cei cativa cetateni care doresc sa se plimbe cu barcile lor?)
4 – pentru ambele lacuri se emit autorizatii de pescuit de catre Romsilva sau AJVPS dar pescuitul nu se poate desfasura in vacarmul si pe valurile create de catre aceste ambarcatiuni asa ca sunt emise degeaba.
5 – toata fauna este deranjata de catre zgomotul acestor ambarcatiuni in aceste zone existand si specii protejate.
6 – lacurile interne declarate cai navigabile sunt in nr de 13 dintre care: 5 sunt in jurul Bucurestiului, 3 sunt in Dobrogea langa Delta sau litoral, iar din restul de 5, 2 sunt in judetul Cluj (de cand sunt clujenii asa mari amatori de plimbari cu barca si cine sunt cei care beneficiaza de aceasta Hotarare de Guvern?)
7 – pericolul pe care-l reprezinta aceste ambarcatiuni atat pentru cei care inoata in lac, cat si pentru cei care merg pe lac cu ambarcatiuni mici la pescuit sau agrement face iminent un accident, in lipsa oricaror reguli de circulatie pentru aceste lacuri.
8 – nu este normal ca un nr de cativa oameni sa deranjeze alte mii de oameni care doresc sa se relaxeze in jurul acestor lacuri.

Avand in vedere cele mai sus propunem :
Abrogarea HG 665/2008 si interzicerea circulatiei oricarei ambarcatiuni cu motor termic (cele electrice fiind permise).
Stabilirea organelor care sa vegheze ca sa nu se poata circula cu ambarcatiunile cu motoare termice si stabilirea amenzilor pentru nerespectarea acestui fapt.

Semneaza petitia

(Visited 29 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
serj
serj
11 Ani au trecut

si-or sa tina seama de petitie mafiotii clujului ? cam cate petitii au inmuiat inimile mafiotilor pana acu ?

burca razvan
burca razvan
11 Ani au trecut

ma totusi macar lacurile astea 2 sa le lasa nepoluate,si tu asta propietar de barca gandeste te,ca o sa ai un copil odata care in urma “isparvilor” tale cu motor, o sa bea apa direct din pompa din benzinarie cind o sa i fie sete ….