Primul job dupa facultate

aptjobCâteva luni până la terminarea facultății și apoi trebuie să iau drumul vieții. Trebuie să dai nas în nas cu realitatea și să dai o căutare a locuri de munca Bucuresti. Nu poți sta la nesfârșit în casa și pe banii părinților sau a celora care te susțin financiar. Trebuie să pui piciorul în prag și să-ți spui în minte:”bun, acum încotro?” Întrebarea pare destul de simplă însă de cele mai multe ori realitatea nu pare să fie așa. Îți vin în minte îndoielile cum că nu ai ales bine specializarea facultății sau nu este exact ce te definește și nu îți place ce ai ales.

Cred că acest fapt sau această stare este normală și cu toții am trecut prin ea. Cel puțin mie mi s-a întâmplat dar ușor, ușor am realizat că este exact ceea ce vreau să fac pentru restul vieții mele. “Fă ceva ce îți place și nu v-a mai trebui să muncești nicio zi din viața ta”. Cu optimism am apelat la specialiști care mă pot ajuta în găsirea unui loc de muncă perfect pentru mine. După ce am intrat în contact cu ei a putut să văd cum funcționează platforma. Este foarte deschisă și prietenoasă așa că fiecare dintre noi se poate descurca în găsirea și aplicarea pentru un loc de muncă. Le poți sorta după bunul plac, după localitate, după tipul jobului, după cuvinte cheie și chiar și după companiile care au la dispoziție posturi vacante.

Soluții se găsesc însă totul stă în răbdare și în motivația pe care o ai în acest proces de individualizare a persoanei tale. Poți să te gândești și așa, o să fiu independent, o să fiu pe picioarele mele și lumea mă va trata ca un adult responsabil. Un studiu recent arată că doar 13% din oameni merg cu plăcere la serviciu ceea ce mi se pare destul de îngrijorător. De ce să-ți petreci atâta timp din viață făcând ceva ce nu îți face plăcere sau nu te face fericit? Trebuie să avem tăria să renunțăm la lucrurile care nu ne fac fericiți și să alegem un loc de muncă care ne poate aduce satisfacții.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Varanul Written by:

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Notify of