Sapore 2010

 dscn1947.jpg

Mai multe foto găsiți în albumul Rimini Fiera

Ieri am fost la Târgul Internațional de Produse Alimentare de la Rimini, care are deja o tradiție în acest domeniu. Acesta este destinat în special profesioniștilor din domeniul HoReCa, dar și consumatorilor simpli. Erau firme din toate branșele industriei alimentare. Utilaje, produse industriale dar și artizanale. Degustările au fost foarte variate și nelimitate:D. La sectorul de bere era aglomerațție mare de tineri, care încercau să-și deconteze prețul biletului care a fost de 38 euro. Chiar dacă pare destul de mult pentru o expozitie, chiar și de mâncare, eu zic că face toți banii, deoarece poti cunoaște și degusta produse din diverse locuri ale lumii. Anul trecut unul din produsele care a câștigat premiul pentru inovație a fost un produs din păstrăv gătit la abur. Peste 85 mii de specialiști au călcat pragul expoziției din Rimini anul trecut, și peste 1500 de expozanți au fost prezenți la manifestare pe o suprafață de peste 100.000 mp. Nu pot spune că am un produs preferat după nenumăratele degustări, deoarece au fost multe produse care mi-au plăcut. De la vinuri, la dulciuri, brânzeturi și chiar berea de castane, deși nu sunt un fan al castanelor, dar berea are un gust particular total diferit de castanele gătite în orice mod. Din păcate noi suntem mult în urma multor țări din Europa și nu numai la capitolul promovare a produselor alimentare. Am participat și la o masă destinată oamenilor de afaceri organiztă de o firmă renumita, Surgital. Acestă firmă realizează diverse produse gata preparate sau semifabricate, dar sunt renumiți pentru pasta prospătă congelată. Ei au organizat un stand-restaurant de lux, înconjurat de congelatoare unde erau prezentate produsele lor. La restaurant erau invitați oameni de afaceri, VIP-uri etc. am avut norocul să fiu și eu și un amic invitat la degustare în acel restaurant. Preparatele pe care le ofereau erau realizate de unii dintre cei mai renumiți bucătari italieni, care veneau și discutau cu tine la masă. Ne-au fost servite Balanzoni al Parmigiano, Raviolotti polenta e Montasio DO, Tortellini alla moda di Bologna, Bauletti ripieni all’astice, Quadrelli con Chianina e Cardoncelli, Strichetti all’uovo, Quadrelli di cacao con scorza d’arancia. Personal cel mai mult mi-a plăcut Quadrelli con Chianina e Cardoncelli și Strichetti all’uovo. Din păcate unul din bucătari a vneit să pove cu noi după ce am degustat produsel emai puțin plăcute de noi. Era puțin dezamăgit când îi spuneam că nu ne plac produsele, dar nu se lăsa și zicea că tot vrea să ne impresioneze măcar cu un preparat.Prezentare pe farfurie era superbă, fără nici un reproș, plus că produsele consumate acolo și realizate de acești maeștri bucătari costa în jur la 200 de euro în restaurant. Vin spumant Ferrari foarte bun,  apă deși era din UK și foarte scumpă, seamăna foarte mult cu apa potabilă de la mare de la noi..adică rea de tot:)) Dar fițele și prostia sunt plătite de multe persoane de peste tot. Am primit cadou o carte de bucate, si un cd cu muzică și rețete. Per total mi-a plăcut degustarea, deși unle produse au lăsat de dorit, cel puțin după preferințele mele, dar jos pălăria pentru prezentare, promovarea produselor.

Așa cum mă așteptam, România nu a fost reprezentată de nimeni. Noi de ce nu ne prezentăm bogățiile culinare și în exterior? Oare băse (99% dintre români apreciază manelele) și udrea erau ocupați cu maneliștii sau sunt mahmuri și au uitat de această expoziție importantă?

Să auzim numai de bine și sper la viitoarele expoziții alimentare să găsesc niște cârnați românești, niște păstrăv în cetină de brad, niște brânză Năsal, o Cădarcă românească, o Băbească neagră, o bere Azuga etc.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of