Tarta de primavara à la Cuibus

_DSC5565-2Având în vedere că au început distribuțiile ASAT la unele parteneriate, săptămâna aceasta am primit o mulțime de verdețuri de la familia Bărăian, în special ceapă, lobodă, macriș, spanac, și am decis să fac o

Tartă de primăvară à la Cuibus.

Materiile prime necesare pentru aceasta sunt:

– pentru cocă am folosit un aluat brise format din 200 g făină ,  100 g unt din frigider, 1 rămurică de rozmarin, 2 linguri cu flori de liliac,  sare, piper, 70 ml apă rece.

– pentru umplutură avem nevoie de 500 g cartofi, 250 g de ceapă verde, o mână de lobodă și macriș, 40 ml ulei de măsline, 5 ouă, 100 g cașcaval de capră, 50 g parmezan răzuit, 10 ml lapte rece, 4-5 linguri de supă de legume, sare, piper, mix condimente (oregano, măghiran, busuioc, cimbru, arpagic, usturoi, ceapă, fenicul, țelină)

Operații pregătiroare

– făina se cerne; verdețurile se spală și se taie rondele, mărunt; cașcavalul de capră se taie cuburi (100g), parmezanul se răzuiește (50 g) și se amestecă cu laptele; cartofii se spală, curăță și se taie cuburi (200 g), iar restul se taie rondele și se opăresc (300 g) 20-50 secunde în apă clocotită pentru a elibera amidonul;

Mod de preparare

Preparea aluatului:

Făina împreună cu condimentele și untul se amestecă bine, iar apoi se adaugă apa rece și se formează un aluat ușor. Apoi se lasă la liniștit 20-30 minute la rece sau la frigider să iasă aromele din florile de liliac și din rozmarin.

Preparea umpluturii:

Ceapa se tarie mărunt și împreună cu cartofii tăiați cubulețe se sotează 10-15 minute în ulei și supă de legume, iar la final se pune macrișul și loboda verde și roșie. Ouăle se bat cu condimentele și se adaugă cuburile de cașcaval, după care se amestecă cu restul compoziției.

Aluatul se întinde și se montează într-o tavă rotundă cu diametrul de aprox. 25 cm sau orice altă formă este bună, după care se adaugă umplutara. Peste aceasta se pun rondelele de cartofi, câteva rondele de ceapă și amestecul de parmezan cu lapte.

Toată compoziția se dă la cuptorul preîncălzit pentru 35-45 minute la 180 grade.

Tarta de primavara a la Cuibus

Poftă bună vă doresc și o Primăvară cât mai însorită!

(Visited 18 times, 1 visits today)

Tweets

Follow @cuibus on twitter.

Cuibus Written by:

Photo, Food, Wine, Travel, Globetrotter, "U" Cluj, Dacia, Cluj-Napoca, Transilvania, Freelancer

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Notify of