Totul despre ursitoare

ursulla_ursitoareDeseori, cand trebuie pregatit botezul unui copil, la petrecere sunt invitate si urisotare. Mai nou, ursitoarele sunt chemate de la diferite firme care au angajate ce joaca rolul ursitoarelor. In cele ce urmeaza vom vorbi putin despre ursitoare.

Ce sunt ursitoarele?
In traditia romaneasca, ursitoarele sunt zanele care vin la copilul nou nascut in noptile fara sot, cu scopul de a le decide soarta. Traditia spune ca acestea trebuie sa gaseasca in camera micutului sare, paine si un caier cu lana. Se spune ca ursitoarele poarta rochii lungi, albe sau negre, tesute cu fir de aur.
Acestea sunt ursitoarele reale, insa, mai exista si ursitoare care sunt chemate la botezul copilului.

De ce trebuie chemate la un botez?
In general, ursitoarele sunt chemate la botez pentru a crea o atmosfera de basm. Ele sunt frumos imbracate, se poarta ca niste zane si ii ureaza copilului de bine. O petrecere de botez cu ursitoare este foarte frumoasa si plina de elemente de basm.
De unde pot chema ursitoare?
Ursitoarele care participa la petrecerile de botez sunt in general angajatele unei firme de animatori si ursituare. Da, unii s-au gandit sa faca o afacere din aceasta traditie. Sunt o multime de firme care ofera astfel de servicii ce fac din petrecerea de botez a micutului tau o petrecere minunata.
Cum aleg o firma de ursitoare?
Firma de ursitoare se alege in functie de ceea ce tu doresti la petrecere. Nu o sa optezi pentru o firma ce are doar 3 ursitoare, din moment ce tu vrei 5.

Totodata, conteaza mult experienta, profesionalismul si seriozitatea angajatilor care vin la petrecere in rolul de ursitoare. Poti lua in calcul si parerile celor care au mai beneficiat de astfel de servicii. Iti pot fi de folos.

Ursitoarele trebuie sa fie prezente la petrecere. Ele vor face din petrecerea micutului tau o petrecere de neuitat.

(Visited 72 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments