Carnavalul din Veneția 2011 – update

Mai multe foto găsiți în albumul: Carnavalul din Veneția 2011

Am revenit cu impresii și fotografii de la festival, așa cum vă aminteam în postul anterior despre Carnaval. Așa cum mă așteptam a fost foarte multă lume, rar găseai câte o străduță fără nici un om, dar cu puțină agilitate se găseau trasee ocolitoare pentru a evita mulțimea de cele mai multe ori. Atmosferă de sărbătoare peste tot, dar din păcate organizarea e tot latină..deși s-au promis mai multe trenuri suplimentare, ele nu au existat, mai mult nu au pus mai multe vagoane la trenurile existente, de unde au apărut și aglomerațiile, cu 2-3 stații înainte de Veneția S. Lucia erau oameni de ordine care blocau urcarea altor persoane, deoarece nu mai erau locuri pentru alți oameni. După ce am scăpat din tren, am tăiaț-o rapid la coadă pentru a lua bilete pentru vaporașul care ducea în Piața San Marco, deoarece știam că apoi vor veni mai mulți oameni și vor fi blocaje pe traseele semnalizate spre piață. După aprox 10-15 min am luat bilete, 6,5 euro de căciulă dus. Ne-am îmbarcat și am plecat încetuț spre piață, ca era plin ochi vaporașul care putea transporta 205 persoane în total. Am ajuns în sfârșit la destinație, dar pe uscat deja începea jecmăneala care apare în astfel de cazuri, comerț, comerț și iar comerț..deși de obicei la birourile turistice există hărți gratuite pentru turiști, aici nu mai erau, nu știu dacă intenționat sau nu..oricum am plătit 2,5 euro pentru o hartă că îmi place unde merg să am harta la mine, să nu depind de bateria gps-ului sau alte tehnologii noi care te lasă câteaodată în pană când ție mai dragă lumea.. Apoi toaleta era 1,5 euro, care în trecut era 1 euro..măștile din zona erau mult mai scumpe decât ce știam eu..dar odată ce ne-am îndepărtat de centru am dat și de prețuri corecte la produse. Am mâncat într-un părculeț liniștiți din rucsac, iar apoi am mers la vânătoare de subiecte de pozat, și văzut cât se poate de mult având în vedere îmbulzeala care era peste tot. Am dat o tură mare prin piața unde am descoperit mai multe subiecte interesante. Câteva persoane speciale în vârstă care dădeau viața unor costume vechi dar care păreau mai actuale ca niciodată, dar și tineri care aveau costume mai moderne dar care erau la fel de expresive.

Apoi muzică și dans de calitate în Piața San Marco, după care am dat o raită pe străduțele unice ale Veneției gătită de sărbătoare. Peste tot multă lume, uneori îmbulzeală, dar încercam pe cât am putut să evităm blocajele umane..am reușit de cele mai multe ori. Multe costume superbe, încântătoare de-a dreptul. Muzică, dans veselie la tot pasul. Din păcate au ajuns și țiganii din Rromânica și la acest carnaval și când ne era lumea mai dragă am fost deranjați de o țigancă să-i dăm niște euroi..puțin a lipsit să nu-i dăm niște șuturi în fund sau să o facem gondolă rroma model 2011 :D. În acelși timp erau și alți români semimascați care purtau cu cinste tricolorul romînesc și care au venit tocmai din Cesena ca și noi pentru a participa puțin la acest eveniment unic și cu tradiție.

Am ajuns într-un final înapoi în gară unde, la fel ca la sosire era plin de lume, dar am avut totuși noroc împreună cu prietenii mei am prins câte un scaun pe hol, deși au urmat 2 ore de sarmale în trenitalia. Vaffanculo TRENITALIA!!! Servicii di MERDA! Cred ca din Europa Occidentală, Italia are cea mai proastă rețea de trenuri, dar cu prețuri mari. Oricum până în Bologna a fost nasol de tot, apoi am schimbat trenul și am venit normal..doar că iar românașii, 5 cocălari fără bilet s-au băgat în toaletă..noroc că controlorul i-a văzut într-o stație, doar că ia lăsat să plece fără să le facă nimic deoarece trenul era în întârziere…păcat că personaje de genul ne trag în jos imaginea la toți. În fine nu există pădure fără uscături.

Frumos per total festivalul, dar e de venit cel puțin 3 zile și e de participat la spectacole, petreceri private etc unde altfel e atmosfera decât în mulțimea uneori de oser sau presărată cu cerșetori țigani.

Mai multe foto găsiți în albumul: Carnavalul din Veneția 2011

Să auzim numai de bine!

(Visited 31 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Victoria

Salut!
Nu am publicat nimic,niciodata!
Am considerat poezia ca un mod de exprimare a sentimentelor mele dar in acelasi timp consider ca mi-as dezvalui viata daca le-as face cunoscute…totusi,vad si la tine un mod de manifestare prin fotografie..cred ca avem mai multe in comun…sincer,as vrea sa citesti cateva dintre ele…
Oricum,la sfarsitul saptamanii viitoare voi merge la Cluj,la nunta unui var de-al meu si atunci poate ne putem vedea…suna naspa propunerea…oricine ar citi ce scriu ar crede ca sunt pe invers..fals!Voi veni si cu prietena mea!

Victoria

Nu sunt din Cluj,sunt din Brasov…
Din pacate nu am tangente cu fotbalul,nu ca nu mi-ar placea,dar am suferit un accident in urma cu 15 ani si nu prea pot sa ma desfasor…pasiunea mea este poezia..sunt putin mai romantic fata de alti tineri de varsta mea…din acest motiv ti-am studiat si fotografiile mai mult cu ochii inimii si nu a mintii,cateodata ma enervez pe pornirile mele,parca as fi fata…dar stai linistit,nu sunt GAY…scuza-ma daca te-am jignit cand ti-am spus ca e iubita ta,tot din capul meu porneste…poate am gafat dar se mai intampla..bafta la tot ce faci!Victor

Victoria

1.Aprecierile sunt sincere,ai talent cu adevarat
2.Mi-a atras atentia,in toate imaginile postate de tine,faptul ca apare mereu o fata bruneta,cu parul lung,cu ochelari masca…si sincer,doream sa stiu daca e iubita ta…
3.Esti OK,m-ai descoperit…nu sunt Victoria sunt Victor…mai continuam?

Victoria

Felicitari…ai surprins imagini superbe…frumoasa e insa Domnita cu masca pe ochi,probabil reprezinta ceva mai mult pentru tine,din moment ce o imortalizezi in atatea fotografii…imi imaginez ca a reprezentat mai mult decat carnavalul in sine,de fapt se subantelege si din privirea ei…masca nu a putut ascunde sentimentele…ochii stralucesc intr-un mod aparte…sa va iubiti mult!

bogdan

Nu am fost la Venetia decat de 2 ori, de curiozitate si de ‘musai’. Deci nu-ti pot sugera nimic linistit, pentru ca nu cunosc.

Doar ca mie Venetia nu-mi place. Acel tip de arta si cultura nu e pentru mine. Iar la restaurant sa iti treca pe nota de plata 10% in plus pentru ‘service!!! What the F…???

bogdan

Am crezut ca daca ma uit in album la poze, vad poze de la carnaval. Din pacate mai mult de jumate din pozele de acolo fac referire la venetia de zi cu zi si nicidecum la carnaval!

Geticul

Lucian, frumos articol! Acum o saptamana Venezia era o idee mai linistita, si tiganii inca erau pe drum spre ea :)) Cat despre Trenitalia, ai perfecta dreptate. Am facut naveta cateva luni, si banii economisiti pe benzina ii pierdeam in ore de munca la care nu ajungeam pe motiv de greva sau intarzieri. Totusi au tupeul de a afirma in “La Nazione” ca au unele din cele mai mici tarife la nivel european! Oricum, Venezia ramane o splendoare si merita patimile de a o ajunge in tren. – Personal, ti-as fi recomandat autobuzul, in linie drepta, a mers mai repde… Mai departe»