CELEBRUL DESIGNER AUTO ITALIAN ANDREA PININFARINA, UCIS DE O MAŞINĂ

pininfarina.jpg

Andrea Pininfarina, şeful companiei italiene de design cunoscută în toată lumea, a murit joi, la vârsta de 51 de ani, într-un accident pe una dintre şoselele din Torino, anunţă BBC. Pininfarina a fost lovit de o maşină în timp ce conducea un scuter, la marginea oraşului menţionat.

Era directorul executiv al companiei Pininfarina, afacerea familiei sale, care a realizat designul automobilelo sport Ferrari, Maserati, Volvo şi Fiat. Primul ministru al Italiei, Silvio Berlusconi dar şi şeful Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo s-au numărat printre cei care au transmis condoleanţe familiei.

Ferrari P4/5 2006

Pininfarina a fost “reprezentantul unei dinastii care a ajutat la răspândirea în întreaga lume a expresiei «Made in Italy» (n.r. – Fabricat în Italia)”, a spus Silvio Berlusconi, citat de BBC.

Maserati Quatroporte 2006

“Italia, Torino şi grupul Fiat au pierdut o personalitate în afaceri care a ştiut să ducă mai departe şi să dezvolte munca bunicului său Pinin şi a tatălui, Sergio”, a declarat la rândul lui Luca di Montezemolo, care este şi şeful grupului Fiat.

Volvo C70 2006

Potrivit agenţiei Ansa citată de BBC, şoferul maşinii, care a lovit scuterul condus de Pininfarina, a fost internat în spital, în stare de şoc. Pininfarina avea trei copii şi a fost inginer mecanic.

Fiat 2300 1964

S-a alăturat afacerii familiei în 1983, după ce a lucrat o perioadă în Statele Unite. A fost nepotul lui Battista Pininfarina care a fondat firma din Torino, în anul 1930. Sergio Pininfarina, tatăl lui Andrea, acum în vârstă de 81 de ani este preşedintele de onoare al companiei.

Fotografii: Wikipedia, The New York Times

Antena3.ro

(Visited 43 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments