Cum plătim mai puţin cu 75% la administratorul de bloc

 

Un dezvoltator imobiliar va ridica în cartierul Zorilor primele locuinţe din Cluj care nu vor avea nevoie de gaz metan, bazându-se pe pompe de căldură şi pe plite vitroceramice.

Primele apartamente care nu au nevoie de gaz metan vor fi ridicate începând cu anul viitor pe str. Observatorului, lângă supermarket-ul Profi din cartierul clujean Zorilor. Ansamblul Uptown va cuprinde 700 de apartamente, birouri şi funcţiuni mixte, centru SPA, grădiniţă. Cea mai înaltă clădire va avea 14 niveluri.

 „Cu ajutorul acestui concept, Eco-Life, care prevede un sistem de întreţinere a locuinţei deopotrivă ecologic şi economic, omul va plăti doar 25-30% din suma pe care o achită în prezent pentru utilităţi. Principalii factori care vor ajuta la acest lucru sunt pompele de căldură, care vor încălzi podelele, care vor putea fi încălzite şi electric, recuperatoarele de energie şi contorizarea apartamentelor pe timp de noapte”, a precizat Radu Gabor, arhitect coordonator al Olimpus Construct.

Conform reprezentanţilor societăţii, locuinţele care vor fi ridicate în cartierul Zorilor, între magazinul Profi şi benzinăria Euroil, nu vor folosi deloc gazul metan. Chiar şi gătitul se va realiza cu plite vitroceramice şi nu cu aragaze. Preţurile de vânzare ale locuinţelor vor fi mai mari cu 10-15% decât cele actuale de pe piaţă, din complexe similare ca dimensiuni, potrivit lui Dan Morar, administrator al Total Imobiliare, agenţie care va intermedia proiectul.

Continuarea in Ziua de Cluj

(Visited 8 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments