De ce avem nevoie de un plan de afaceri

planul_de_afaceri_cuibus_blog_TransilvaniaAtunci când vrem să ne apucăm de o afacere avem nevoie de un plan bine pus la punct deoarece riscăm să eșuăm dacă nu ne facem bine temele din timp.

Pentru a înţelege mai bine ce este de fapt un plan de afaceri, este nevoie să definim exact ce înseamnă o „afacere”. Până la urmă nu toți suntem întreprinzători în viața noastră de zi cu zi, chiar dacă de puține ori conștientizăm acest lucru. Dacă definițiile sunt foarte diverse, eu personal cred că o afacere este o activitate care o facem cu plăcere și care ne asigură în același timp venitul necesar pentru a fi independenți de orice job. Afaceriștii de obicei definesc antreprenoriatul ca fiind orice activitate care are ca scop rincipal obținerea de profit, iar cei care se ocupă de această activitate se numește întreprinzător, antreprenor sau om de afaceri. Aceste persoane își asumă niște riscuri atunci când decit să urmeze calea antreprenoriatului.

O afacere trebuie deci bine pregătită, exact aşa ca atunci când ne construim propria casă; trebuie să ne stabilim clar planurile înainte de a cheltui resurse financiare. Evident acest lucru se poate face atunci când ne apucăm să scrim planu de afaceri. Acesta trebuie să fie cât mai bine conceput pentru că ne ajută pe de-o parte să ne organizăm activitatea, iar pe de altă parte putem apela la diverși investitori care ne-ar putea ajuta cu alte resurse în cazul în care nu dispunem de toată suma necesară pentru deschiderea afacerii.

Putem apela la investitori privați, credite de la bănci, angelși, parteneri de afaceri sau prieteni, familie..

În același timp trebuie să ne stabilim clar pentru ce fel de fonduri vrem să aplicăm, deoarece uneori avem diferite cerințe în funcție de cine alocă fondurile ( stat, UE, inverstitori privați, bănci etc.).

Pe site-ul www.planul-de-afaceri.ro putem afla mai multe detalii despre fiecare planuri de finanțare:

Statul român sprijină dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii din România prin intermediul unor programe implementate la nivel naţional de către Agenţia pentru implementarea proiectelor şi programelor pentru IMM-uri. Deşi nu putem vorbi de un efort semnificativ din partea statului român, acesta este însă unul de luat în seamă, mai ales în cazul în care doreşti să deschizi sau să-ţi dezvolţi propria afacere. Mai jos ai denumirea principalelor programe şi dar şi avantajele pe care acestea ţi le aduc. Dacă vrei să aflii mai multe detalii, doar accesează fiecare program în parte separat.

Dacă nu știm cum se concepe un astfel de plan de afaceri cel mai bine apelam la specialiști care se ocupă cu astfel de activități de mai mult timp.

Multă baftă!

(Visited 31 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments