Festivalul Colours of Cluj

ColoursOfCluj_evenimente_august_divertisment_cluj_cuibus_blog_transilvaniaCea de-a doua ediție a Festivalului Colours of Cluj va avea loc în perioada 8 – 10 august 2013 şi este un festival dedicat şi realizat cu implicarea clujenilor.

Zilele pe Cetățuie vor fi cât se poate de palpitante, dar și delicioase, pentru că șefii bucătari ai restaurantului „Hanul Fullton” le-au pregătit clujenilor câteva show-uri gastronomice, din care nu vor lipsi improvizația și interacțiunea cu publicul.

În 8 august, chef-ul Sebi vine cu un atelier de improvizaţie: preparatele de bază vor fi mixate, iar combinaţiile vor fi cât se poate de neobişnuite. Publicul va avea ocazia să participe la pregătirea preparatelor la fiecare oră fixă. Spiritele se vor încinge cu adevărat a doua zi, când se va da duelul bucătăriilor românească și internațională. Doi chefi vor fi prezenţi, unul dintre ei va pregăti mâncăruri tradiţionale româneşti, iar celălalt, mâncăruri din bucătăria internaţională. Gurmanzii sunt așteptați să își aleagă preparatele preferate, iar la finalul serii, organizatorii vor anunţa care dintre cei doi bucătari a câştigat duelul. În ultima zi de festival, cei prezenți pe Cetățuie vor putea gusta din specialitățile de street food, pregătite în aer liber: burgeri spanioli, buritto, chicken fingers şi multe altele.

Colours of Cluj a lansat provocarea, iar participanții la festival vor recrea cultura și arta românească, vor scrie caligrafic, cu o pensulă imensă, pe o coală de hârtie întinsă pe Bulevardul Eroilor și vor readuce la viață o bicicletă veche, a cărei poveste o vor rescrie toți cei care o vor lua la plimbare pe străzile orașului. În Piața Unirii, o bicicletă plină de culoare va prinde viața, în cadrul atelierului de creație REBORN bicycles. Din pasiunea pentru biciclete și din dorința de a le readuce la viață pe cele vechi, echipa care stă în spatele proiectului va construi o bicicletă cu un design nou, pe care clujenii o vor putea „scoate” la plimbare, pentru a-i recrea povestea.

August este luna perfectă pentru o ieșire în aer liber cu prietenii sau familia, așa că, în 10 august, clujenii sunt invitați să ia parte la un uriaș picnic à la Cluj. Ei vor putea să își cumpere bunătăţi preparate în zona noastră, de la producători locali, vor asculta muzică bună, asezonată cu specific românesc de către DJ Lucu Chen, iar când se va întuneca, vor putea viziona „Fascinaţia meşteşugului”, un film realizat de Matei Pleşa.

În cele trei zile de festival, nu vor lipsi nici atelierele interactive (desen, scris subconştient, face/body painting, pictat mandale, improvizaţie, handmade etc.) sau activitățile sportive. Copiii vor avea parte de un program special și la această ediție a festivalului: atelierele creative, jocuri senzoriale cu materiale colorate, ateliere de portret şi auto-portret, de scriere şi ilustrare, spectacole de teatru și de magie. În ultima zi de Colours of Cluj, de la ora 17:00, cei mici (5-12 ani) vor avea parte de o petrecere colorată, creativă şi dinamică. Scaunele muzicale, limbo, pofta bună, twister şi vânătoarea de comori sunt câteva dintre jocurile dedicate copiilor.

Festivalul este organizat de Asociaţia Film şi Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup.

Programul festivalului îl găsiți aici.

Mai multe informaíi găsiți pe coloursofcluj.ro și pe Facebook

(Visited 16 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments