Minimizarea costurilor la electricitate

magic_led_cuibus_blog_cluj_transilvaniaIndiferent de anotimpul de afară factura la electricitate are o valoare constantă însă în ultimele luni m-am confruntat cu o creștere consitentă a acesteia. Nu a fost un motiv de bucurie pentru bugetul casei alocat pentru aceste cheltuieli lunare. A fost un moment în care a trebuit să mă informez despre economia consumului de electricitate.
Bineînțeles că nu mi-aș dori ca o dată cu economisirea de curent să optez pentru becuri economice de lumină slabă. Nu aș face acest lucru indiferent de minimizarea costurilor pe care le-ar aduce. Informându-mă am aflat că cel mai bine este sa montezi lampi led. Acestea au o eficiență luminoasă extraordinară iar costurile facturii s-au redus considerabil. Trebuie să împărtășesc cu voi ce am aflat de-a lungul informării mele despre acest subiect.
Eficiența luminoasă este reprezentată de numărul cât mai mare de lumeni, în timp ce consumul de energie este reprezentat de numărul de wati. Un bec este bun dacă are consum mic (deci un numar mic de wati) și luminozitate cat mai mare (un numar mare de lumeni). Pentru ca becul să producă o lumină satisfacatoare, raportul dintre wati și lumeni trebuie să fie de cel puțin 80. Probabil știți că LED-urile au o durată de viață impresionantă și sunt foarte eficiente în privirea costurilor.
Este momentul să treceți la LED-uri deoarece aceste becuri au facut progrese semnificative în ultimii ani. Există, de asemenea un număr copleșitor de soiuri de lămpi LED, iar alegerea unui LED este cu totul diferită față de cea a unui incandescent. Înainte de a merge la magazin, află ce trebuie să știți despre alegerea dreptul becurile cu LED-uri.
Atunci când cumpărați becuri, probabil, obișnuiți să căutați wați, o indicație de cât de luminos va fi becul. Luminozitatea LED se determină un pic diferit. Contrar cunoștințelor noastre, puterea nu este o indicație de luminozitate, ci o măsură de cât de multă energie atrage becul. Pentru incandescente, există o corelație între wați și luminozitatea, dar pentru LED-uri, wați nu sunt o mare predictor de cât de luminos va fi becul. De exemplu, un bec LED cu luminozitate comparabil cu un incandescent 60W este numai 8 până la 12 wați.
Trebuie să faceți această investiție și o să observați diferența imediat.

(Visited 29 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments