Pilula contraceptiva pentru barbati

pilula_contraceptiva.jpg

Sursă foto: mnn.com

Un grup de cercetători israelieni de la Universitatea Bar-Ilan au creat prima alternativă a contraceptivului pentru femei, relatează “metronews.it”. Este vorba despre o pastilă care “dezactivează” lichidul seminal înainte ca acesta să ajungă să fecundeze ovulul. “Pilula acţionează asupra unei proteine vitale din spermă, necesară femeii în procesul de concepţie. Astfel, chiar dacă spermatozoizii ajung în uter, ei nu sunt capabili să fertilizeze ovulul”, spune prof. Haim Breitbart.

Potrivit experţilor, în compoziţia acestui medicament se găsesc hormoni sexuali masculini şi hormoni sexuali feminini, necesari pentru a preveni apariţia unei sarcini nedorite.
Sondajele de opinie cu privire la anticoncepţionalele pentru bărbaţi au arătat, în mod repetat, că soţiile şi iubitele nu au încredere că partenerii lor îşi vor aminti să ia zilnic o pastilă, pentru a preveni o sarcină nedorită. Astfel, cercetătorii israelieni s-au gândit şi la această problemă, astfel că pilula nouă poate fi luată fie o dată pe lună sau o dată la trei luni.

Testele pe șoareci au demonstrat că aceştia s-au comportat normal pe perioada de monitorizare. În plus, cercetătorii precizează că anticoncepţionalul destinat sexului tare nu are efecte adverse şi e puţin invaziv, aşa cum se întâmplă în rândul femeilor care folosesc medicamente ca metodă contraceptivă.

Oamenii de ştiinţă susţin că pastila destinată bărbaţilor este eficientă în 100 la sută din cazuri, după cum au arătat şi testele de laborator. Dacă trece toate testele, noua metodă de contracepţie va fi lansată peste trei ani.

În Europa fertilitatea e în scădere, un studiu realizat de Societatea Europeană de reproducere umană demonstrează că aceasta a scăzut de 3 ori în 25 de ani, trecând de la 2,7 copii/femeie la 1,2 copii/femeie.

(Visited 22 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments