Sfaturi pentru alegerea unei lenjerii de pat

Ne petrecem o treime din viata dormind, de aceea este important sa ne alegem corect urmatorul set de lenjeriile de pat pentru a putea sa dormim cat mai confortabil si linistiti. Cele 8 ore de somn necesare oricarei fiinte umane sunt foarte importante pentru regenerarea de energie, relaxare si mentinerea sanatatii mintale si fizice. De aceea trebuie sa fim siguri ca asternuturile pe care dormim ne ofera odihna necesara.

Avand in vedere cat timp ne petrecem in pat, este imperios necesar ca materialul asternuturilor noastre sa fie unul de calitate superioara. Acesta trebuie sa asigure aerisirea lenjeriilor, sa previna imbacsirea acestora si sa fie durabil. Nu dorim ca asternuturile noastre sa isi piarda culoarea dupa a treia spalare. La ora actuala, cea mai buna alegere cand vine vorba de material este in continuare bumbacul. Versatilitatea, caracterul durabil, elasticitatea, dar si proprietatile sale de retinere a caldurii si aerisire constanta il determina sa fie cel mai bun material pentru asternuturile de pat. Atunci cand temperaturile sunt ridicate ne dorim ca asternutul pe care dormim sa fie aerisit si sa nu retina caldura pentru a preveni disconfortul datorat caldurii pe timp de noapte. Iar iarna, ne dorim ca asternutul pe care dormim sa retina caldura pentru a crea un echilibru termic. Bumbacul are aceste proprietati termice, fapt care il determina sa fie intotdeauna alegerea corecta ca si material principal pentru lenjeriile de pat.

Versatilitatea bumbacului ii permite sa se combine perfect si cu alte materiale. Desi cele mai bune lenjerii de pat sunt cele concepute din bumbac 100% Egiptean, acestea au preturi destul de ridicate, de aceea producatorii au incercat sa imbine diferite materiale pentru a accentua proprietatile bumbacului, dar si sa pastreze preturile scazute.

Avand in vedere faptul ca un set de lenjerii poate sa evidentieze designul interior, este important sa alegeti un set care sa se potriveasca cromatic cu culoarea principala a dormitorului dumneavoastra. Anul acesta se poarta culorile lucioase, inchise, somptuoase cum ar fi burgundiul, verdele inchis si chiar non-culori precum griul. Eleganta este un aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand va alegeti urmatorul set de lenjerii de pat. Nu trebuie sa uitati ca acestea vor atrage privirile si atentia vizitatorilor care va calca pragul. Lenjeria de pat trebuie sa creeze o atmosfera primitoare, calda, de camin si sa fie de asemenea si de o calitate ridicata pentru a va asigura un somn odihnitor si vise pufoase.

(Visited 44 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments