Walter sau Walterata?

Cine este Walter? Dacă e să ne luam după etimologia acestui cuvânt (Gualterius în latină), cu rădăcini germanice (walda – ccomandant și harja – armată ) putem să ne dăm seama ușor că este vorba de comandatul unei oști. Un personaj impunător care prin acțiunile și caracterul lui impune respect și este un luptător desăvârșit. Asta ar putea fi o caracterizare pentru cei care au în buletin acest nume. Dar să revenim la Românica…unde mai toate lucrurile sunt pe dos de obicei.

După ultimele petarde din presa de la noi se pare că domnul Walter Florian va părăsi de formă sau de tot (sper) barca Șepcilor Roșii și o va lăsa în derivă. Walterul nostru sau mai exact Walterata, este doar o umbră a unui luptător respectat de armata lui, este un conducător alterat pe care îl putem numi Walterata (conducător de rahat, gunoi sau cum vreți să-l definiți). Walterata încearcă să scoată bani chiar și din rahat și cum doar la noi se poate, această îndeletnicire este cea mai profitabilă, având în vedere că vin bani de la stat fără număr. De ce a venit Walterata la Simbolul Sportului Transilvănean – U CLUJ? Nu știu, pentru o posibilă super afacere, Boc sau altcineva i-a promis contracte în CLuj și apoi s-a băgat groful chel pe filieră și nu le-a mai câștigat, mașinăria politică PDL-istă de la noi a vrut să închidă gura și poate pumnul votanților U-iști, pentru că era Tișe la mijloc, iar Boc mai sus care trebuia să-l ajute să facă și el măcar ceva pentru Cluj..nu știu și nici nu-mi frec neuronii să aflu, adevărul va ieși la suprafață, iar gunoiul se va dezintegra asta e sigur!

Oricum vă mulțumesc pentru că ați reușit foarte bine să simulați că vreți să stați lângă acest simbol și pentru punerea pe picioare a clubului, deoarece nu pot să nu recunosc că dacă nu veneați dumneavoastră noi eram prin liga a 3-a în cel mai fericit caz, dar poate ați fost obligat sau împins să preluați clubul… Am sperat să prindeţi virusul de la U şi astfel veţi rămâne lângă această echipă Unică, dar a fost doar o speranță, o utopie..

V-ați bătut joc de unul dintre cei mai buni antrenori români – Ionuț Badea , împreună cu marele caracter boștină sau beșină.. Sincer ați dezamagit pe mulți oameni, inclusiv pe mine, care am crezut că sunteţi altfel. Chiar dacă nu am vorbit decât foarte puţin cu dumneavoastră am crezut că vreţi cu adevărat să fiţi trup şi suflet lângă “U”. Dar se pare că acel calm non fecalian al dumneavoastră era doar o manifestare cameleonică pentru a vă atinge interesul. Îmi pare bine că nu mi-am pus cuvântul în faţa unor oameni cu onoare, pentru dumneavoastră deoarece nu meritați ajutorul din partea  “U”-știlor care iubesc acest simbol necondiționat.

NU știu dacă dumneavoastră sau vreun apropiat va citi aceste rânduri, dar ce vă rog eu este să lăsați pe “U”, să vă luați gunoiul să-l duceți la ploiești, la bucurești sau unde doriți, dar la  “U” CLUJ nu avem nevoie de astfel de oameni, noi vrem un club în alb și negru, nu un club gri șobolan! Nu vrem mărunțisul de la petrolul, nu vrem nici să ne umilim să vă rugăm să rămâneți, deoarece nu meritați să purtați însemnele lui “U”! Acestea nu se pot cumpăra, “U” ESTE SIMBOLUL IUBIRII, iar iubirea nu stă în Waltera, Onaca sau alți mulgători de fonduri de la stat, “U” a rezistat pentru că există niște frumoși nebuni care sunt lângă simbol necondiționat și cu multe sacrificii.

Dar vorba românului în tot răul este și un bine, am aflat că dumneavoastră nu sunteți WalterU de care are nevoie Unica Iubire – “U” CLUJ, nu ați înțeles deloc ce înseamnă spiritul Universitar, dumneavoastră veți rămâne doar Walterata de România care va dispărea într-o pubelă sau într-o carceră lângă apostu, iar adevăratul Walter  – SUPORTERII LUI “U” CLUJ vor rămâne în istorie pentru totdeauna!

Jucătorii care vor rămâne vor fi respectați, cei care vor urma gunoiul vor dispărea și ei din FAMILIA LUI “U” CLUJ!

Noi murim, “U” NICIODATA!

HAIDE “U”!

(Visited 26 times, 1 visits today)
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Bogdan

Eu am plecat in aprilie 1990. Cam de tot, dar sufletu mi-a ramas la “U” si la Cluj. Mai am inca o buna parte din familie acolo. In a doua jumatate a lui sept. voi fi la Cluj.
Tocmai ti-am mai trimis un mesaj la “contact”. Sper sa il citesti si sa-mi dai un raspuns.
Iti doresc tot binele, “U”-istule.
Tempo “U”!

Bogdan

Multumesc si eu, Lucian. Tu din cat imi dau seama esti in Italia sau Spania…?
Eu sunt in California, Los Angeles Area.
Tempo “U”!

Bogdan

Lucian Cuibus. Ai scris frumos din nou. Si din suflet. As spune ca sunt de acord 100% cu ceea ce spui, chiar daca pe unii formularea “V-ați bătut joc de unul dintre cei mai buni antrenori români – Ionuț Badea …” ii va deranja. Pe mine, nu. Cum spuneam si pe GB, fiind de aproape 23 de ani departe de Cluj, informatiile pe care le am provin din surse mai mult sau mai putin credibile. Dar Badea mi s-a parut un om cultivat, cu stiinta fotbalului si receptiv la tot ce e nou. In privinta lui Bostina nu ma pot… Mai departe»