Simbolul lichiorurilor din Italia
Sursa foto montenegro.it
Amaro Montenegro 1885 este un distilat din 40 de tipuri de plante și astăzi, la mai mult de 100 de ani de la apariția pe piață, rămâne cel mai cunoscut, apreciat și consumat bitter în Italia și unul dintre cele mai cunoscute în întreaga lume. După mai multe încercări experimentale realizate de Stanislao Cobianchi cu diverse plante de culori și arome diferite din diverse colțuri ale lumii, acesta a reușit să obțină aroma unică specifică a celui care astăzi se numețte Amaro Montenegro. A fost denumit astfel după Prințesa Elena de Montenegro (secolul al 19-lea) la căsătoria acesteia cu Victor Emmanuel III .După 40 de ani de la crearea acestui lichior, renumitul poet și scriitor italian Gabrielle D’Annunzio afirma că această băutură este „lichiorul virtuților”.
Simplu sau cu gheață, aroma sa este întotdeauna unică și imediat recunoscută. Un produs ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărui restaurant, club, cafenea, hotel, pizzerie, bistro, pub etc. Producătorul renumitului lichior mai propune publicului larg și câteva cocktailuri la care poate fi utilizat cu succes:
Amaro Montenegro & Ginger Ale
1/3 Amaro Montenegro
2/3 Ginger Ale
Cuburi de gheață
Decor: felie de portocală
Pahar: Tumbler
Amaro Montenegro & Vecchia Romagna
1/10 Amaro Montenegro
5/10 Vecchia Romagna Brandy
3/10 Rosso Antico or Red Vermouth
1/10 Liquid sugar
Pahar: de Cocktail
Decor: cireașă roșie
Amaro Montenegro & Tonic
1/2 Amaro Montenegro
1/2 Tonic water
Cuburi de gheață
Decor: Coajă de lămâie
Pahar:Tumbler
Amaro Montenegro & Orange Juice
1/3 Amaro Montenegro
2/3 Orange Juice
Cuburi de gheață
Decor: felie de portocală
Pahar: Tumbler
Personal recomand să fie consumat sec și fără gheață sau rețeta descoperită recent împreună cu prietenul Radu Zăgreanu:
Amaro Montenegro & Țuică din Transilvania (Grappa rumena di prugna)
1/4 Țuică din Transilvania
3/4 Amaro Montenegro
Cuburi de gheață opțional
Decor: – fără
Pahar: Tumbler
Mai multe detalii despre acesta găsiți pe site-ul producătorului de Amaro Montenegro.
Prețul unei sticle de Amaro Montenegro 13% alc. , 700 ml în Italia este de 10-11 euro.
Importatorul oficial pentru Romania este www.nordicimpex.ro.
Ei clar ca nu-si da lumea seama dac alipseste vreo „iarba” doar ca sunt convins ca fara aroma nu este aceiasi si cei care beau de obicei isi dau seama.
Da e bun si un Jager..dar si mai bun e Fernetul nostru din Cj, dar din pacate nu a fost promovat cum trebuie sa ajunga un brand cunoscut si respectat cel putin in tara pt inceput.
Aveti Montenegro in meniuri?
Numai bine din Cesena.
frumoasa prezentare dar:
40 plante si ierburi? daca lipseste 1 crezi ca-si va da seama cineva?
fernat branca de exemplu are tot 40 de plante in el.
uite, in germania unde sunt eu, de 6 luni lucrez intr-o pizzerie dar inca nimeni nu mia cerut montenegro.
aici toti beau averna si ramazzotti.
sincer eu prefer jägermeißter.
numai bine din nemtia
Oke, se rezolva:D dar nu cred ca m ajung pan ain iulie prin Cj..dar cine stie.
Cand mai vii pe plaiurile mioritice da un semn.. vreau si eu o sticla ca suna bine din prezentarea de mai sus ! :)