Cele mai citite,  Gastronomie

Salata de mangold

2014-06-08 10.37.42Astăzi aveam chef de o salată mai diferită şi având în vedere că zilele trecute am primit de la ferma Danei Moldovan din cadrul A.S.A.T CLUJ nişte verdeţuri de sezon m-am gândit să le combin. Pentru acestă salată am folosit frunze de mangold 3-4, mărar câteva frunzuliţe, 2 roşii, 1 castravete, 40 g măsline, caş de oaie 50 g, ulei de măsline 1-2 linguri, balsamico, condimente mediteraniene.

După o spălare cu apă rece şi oţet frunzele de mangold, roşiile, castravetele, măslinele, mărar se taie după preferinţă şi se pun toate într-un vas pentru salate. După care se adaugă caşul tăiat cubuleţe, uleiul de măsline, balsamico şi condimentele. Se ameste uşor şi se serveşte pe loc.

Această salată are o aromă deosebită, având în vedere că mangoldul, mărarul şi caşul de oaie au nişte arome pronunţate, dar combinate şi în prezenţa unui balsamico şi a unui ulei bun de măsline apare o aromă deosebită. Încet dar sigur mangoldul devine preferata mea când e vorba de salate.

POFTĂ BUNĂ!

p.s. dacă încercaţi şi voi aştept părerea voastră despre această combinaţie.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments