Externe

Plans pe bune sau manipulare?


După moartea lui Kim Jong-il au apărut pe internet niște filmulețe cu populația plângând după acesta. Cât sunt de reale sau nu e greu de spus. Totuși acest filmulețe mi-au reactivat curiozitatea pentru sistemele de guvernare din lume. Care e cel mai bun sistem de guvernare? Există vreunul? Este acela care controlează direct o bună parte din activitățile oamenilor așa cum se întâmplă în țările comuniste, dar oferă condiții de supraviețuire, ori acele sisteme “democratice” super promovate gen SUA că la ei e libertate totală, când de fapt se ascund dupa niște idealuri și șabloane pentru a controla lumea prin îndobitocire, sclavagism economic și intoxicare continuă.

E greu de spus care sistem e mai bun, oricum democrația americană e pe sfârșite în schimb comunismul renaște sub forma o formă mai docilă cum se întâmplă în prezent în China și care cred că va recuceri lumea. China o să dea bani altor țări dar cu anumite condiții, mai pe șleau vă dăm bani dar faceți cum vrem noi că voi nu sunteți capabili să gestionați o economie eficient (aici fac referire la SUA și Europa eliminând țările nordice care sunt din altă lume).

Rămâne de văzut dacă modelul comunismului-democratic chinezesc va avea succes și în alte locuri.

Un lucru e sigur că atâta timp cât sistemele de conducere se gândesc doar la manipulare nu la a realiza o societate umană centrată pe doleanțele oamenilor nu va exista niciun sistem perfect.

RIP Kim Jong-il

Carpe DIEM!

 

 .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
AlinUCj

Cum plîng bieții oameni, un popor care își iubește cu adevărat conducătorul.