Cum poti avea grija de masina ta in mod corespunzator?

Masina personala este unul din cele mai utilizate mijloace de transport al timpurilor noastre si fiecare familie are cel putin un autoturism. Fie ca vorbim despre o masina noua, sau una cumparata la mana a doua, grija pe care trebuie sa o acordam intretinerii acesteia, este aceiasi.

In afara de interiorul masinii cat si de exterior care trebuie curatate frecvent, autoturismul are nevoie si de o atenta grija acordata motorului, rotilor etc.

La fel cum mergi tu la dentist periodic, si masina ta are nevoie de o inspectie atenta de catre un specialist si acolo unde apar probleme, sase remedieze rapid, fara costuri uriase.

Schimbarea bujiilor si a cablurilor

O modalitate usoara de a va proteja proactiv motorul este prin schimbarea bujiilor si cablurilor. Cablurile care parasesc distribuitorul trimit un curent electric la bujii, care genereaza o scanteie pentru a aprinde amestecul de combustibil si aer din cilindri. Ele sunt foarte utile si pot face motorul sa functioneze foarte prost daca devin prea vechi.

Schimba uleiul regulat

Una dintre temele principale pentru buna functionare a vehiculului este schimbarea frecventa a uleiului de motor. Motorul nu poate functiona fara el si daca petreci prea mult timp intre schimbarile de ulei poate provoca daune permanente motorului. Pentru o buna functionare, foloseste cu incredere uleiul cu amprenta neutra de carbon. Acesta nu protejeaza doar motorul, ci si mediul, pentru ca emisiile de carbon sunt scazute.

Sugestiile cu privire la momentul in care uleiul ar trebui sa se schimbe variaza, dar cea mai recenta regula pentru masinile moderne este de a schimba uleiul la fiecare 8000 de kilometri.

Ia in calcul tot ce iti indica bordul masinii

Masinile noi, au la bord un sistem bine pus la punct ce iti indica de fiecare data cand apare o problema a masinii. Nu ezita sa contactezi un specialist atunci sesizezi acest lucru.

Cumpara uleiuri de buna calitate de la Shell

Cumpara ulei de motor cu amprenta neutra de carbon si bucura-te de cele mai importante avantaje pe care acesta ti le poate oferi. Uleiurile de la Shell reprezinta o alegere responsabila atat fata de mediu cat si fata de propriul vehicul. Cu ajutorul acestor uleiuri vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai importante avantaje pentru ca sunt produse special, astfel incat sa ofere masinii tale toate beneficiile aduse de produsele de calitate.

Odata ajunsa in Romania, compania Shell a incheiat colaborari doar cu firme de incredere, care distribuie aceste uleiuri si care asigura si asistenta post vanzare, astfel incat fiecare utilizator sa inteleaga tot ce are nevoie si sa isi poata intretine corect masina. In plus, exista si service-uri care lucreaza doar cu Shell, iar numerosi producatori de piese originale si de vehicule recomanda acest brand.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

(Visited 97 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Adrian

Multumesc pentru link!

Laurentiu

Nota 10, big like pentru postare.

Silviu

Excelent articolul, multumesc pentru sfaturi!