Turism

Carnavalul din Veneția 2011

Sursa foto: italyguides.it

În 2011, Carnavalul din Veneția se desfășoară în perioada 26 februarie – 8 martie. Carnavalul din Veneția este cel mai important festival venețian caracterizat de fuziunea dintre tradiție, cultura, divertisment și transgresiune într-un oraș unic în lume, care aduce an de an mii de turiști. Originile acestui carnaval sunt vechi, prima atestare apare în 1094, într-un document scris de Doge Vitale Falier, unde se vorbește pentru prima dată de divertismentul publicului în tot orașul și unde se amintește și termenul de “Carnavale”. Instituirea Carnavalului este făcută în epoca Serenissima, când era permis populației să se distreze și să sărbătorească, când venețienii și pădurarii veneau în oraș pentru a sărbători cu muzică și dans. La aceste petreceri din Veneția, masca specifică devine obiectul principal și cu ajutorul ei se egalizează toți oameni indiferent de statutul lor social de zi cu zi. Desigur au fost tolerate  mai multe lucruri în timp , deoarece aceste manifestări erau privite ca o eliberare de tensiuni și resentimente create în cadrul Republicii din Veneția.

Curiozități:
– știați că pe parcursul Carnavalului puteți închiria costume în stilul anilor 1700?..pantofi, perucă, accesorii, peruci etc.
– cu 10-15 euro poți să te lași machiat în Piața San Marco, dar și în alte zone ale orașului.
– anumite magazine de artizani vând măști care trebuie tăiate sau colorate după bunul plac al clientului.
– sunt organizate petreceri private cu măști fără lumină.
– se poate mânca ieftin un meniu bun în apropierea Pieței San Marco, la restaurantul “La Basilica”
– cea mai bună ciocolată o puteți consuma la Harry’s Bar – Calle Vallaresso 1323
– prețul unui bilet la o petrecere privată poate ajunge până la 50.000 euro totul inclus pentru o noapte.

Programul festivalului îl găsiți la adresa: Carnavale Venezia

Informații utile despre cum puteți ajunge în Veneția găsiți pe CarnevalediVenezia

Din România  am văzut că sunt zboruri directe din Cluj, București cu Wizzair, din Timișoara cu Carpatair, dar puteți merge și din alte orașe (Cluj-Napoca, Iași, Bacău, Arad, Constanța, București, Craiova, Sibiu) cu o escala în Timișoara cu aceiași companie. Din păcate Taromul nu se știe vinde și nu are zboruri pe această rută, de ce oare? Nu se vrea obținerea de bani pentru statul român? E mai ușor de cheltuit bani decât de făcut ceva cu cap…

Personal o să merg mâine cu niște prieteni cu trenul (TrenItalia) să văd la fața locului ce și cum. Impresiile și câteva fotografii o să le postez după ce ne întoarcem din Veneția.

Mai multe informații puteți găsi la:

Ufficio Turistico di Venezia Castello 5050, Venezia – Tel. +39 041 5298711 – E-mail: info@turismovenezia.it

http://www.carnevale.venezia.it/

http://www.carnevaledivenezia.it/

http://www.venice-carnival-italy.com/

Impresiile Andreei Raicu despre Carnavalul din 2010: http://www.andreearaicu.ro/2010/02/17/carnavalul-de-la-venetia/.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments

[…] revenit cu impresii și fotografii de la festival, așa cum vă aminteam în postul anterior despre Carnaval. Așa cum mă așteptam a fost foarte multă lume, rar găseai câte o străduță fără nici un […]