Fotografie

Expoziție de fotografie Bruno Evangelisti

Sursă foto: malatestiana.it

Astăzi am fost împreună cu niște prieteni, Georgiana Parfene si Vicenziu Horincar, la Biblioteca Malatestiană din Cesena, la Expoziția de fotografie realizată de Bruno Evangelisti. Această expoziție se poate vedea până în 31 decembrie 2010.
După Bruno fotograful are un spirit de observație superior celorlați oameni…vede lucruri pe care alții nu le văd, natura, o rază de lumină sau o plantă, dar cunoște și oamenii săraci..Viața vorbește în fotografie și cine fotografiază prețuiește viața.
Bruno Evangelisti (Cesena 1925) își cultivă pasiunea pentru fotografie de peste 50 ani, atât în Italia cât și în alte părți ale Europei. Cu un ochi zelos și puțin melancolic, Evangelisti a trecut prin secolul 20, un secol frumos și teribil în același timp. În anii ’50-’60 a călătorit prin Italia plină de urme ale războiului, cu ulițe pline de oameni ai satului și puțin frecventate de turisti.  Descrie prin fotografii primitiva Lucania, ceața și străzile din Poledine, Apeninii și insula din Burano. În final orașul natal, de la care conservă un patrimoniu de memorie excepțională. Forța fotografiilor lui Evangelisti este afecțiune pe care o pune în fiecare subiect tratat, unul lui scop este acela de a fotografia pentru el. Prin expoziție se află fotografii personale de Burano (1986) de Montetiffi (2007) și un portret colectiv cu 5 fotografi din Cesena (2007).

ORAR expoziției este același cu cel al Bibliotecii Malatestiene:
lunì-sâmbătă 9.30-12.30, 15.000-18.00; duminică 10.00-12.30
Inaugurarea a avut loc vinerì 1 octombrie 2010, ora 17.15

Mai multe detalii despre această bibliotecă importantă pentru patrimoniul european și mondial găsiți pe site-ul oficial: Biblioteca Malatestiana.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments