Universitatea Cluj

Petiţie pentru reconstrucţia urgentă a stadionului „Ion Moina” fără pistă de atletism, pe actuala locaţie

În atenţia Consiliului Judeţean Cluj, Primăriei şi Consiliului Local Cluj Napoca

Stadionul „Ion Moina”, inaugurat în 1911 şi extins în 1961, se află într-o stare deplorabilă. Începând cu instalaţiile sanitare şi terminând cu locurile de parcare, totul se prezintă într-o stare departe de cea pe care un oraş de calibrul Clujului şi o echipă de fotbal cu tradiţia, renumele şi popularitatea „Universităţii” Cluj-Napoca, o merită.

Stadionul „Ion Moina”, a cărui istorie se confundă cu cea a ultimului secol a urbei noastre, este în prag de prăbuşire! Saltul economic, de dată relativ recentă, al Clujului reclamă reconstrucţia din temelii a arenei de fotbal centrale a oraşului, la standarde moderne, după cum anunţau în campania electorală chiar cei pe care clujenii i-au ales apoi să le gospodărească oraşul şi judeţul.

Pista de atletism nu-şi mai găseşte locul în incinta unui stadion modern, care are nevoie de mai mult spaţiu pentru tribune şi dependinţe, spectacolul sportiv având numai de câştigat prin apropierea tribunelor de gazon. Aducem aici exemplul a doar două din numeroasele arene celebre care s-au reconstruit renunţându-se la pista de atletism: „Wembley” din Londra şi „Lia Manoliu” din Bucureşti. Nici popularitatea deosebită, nici performanţele remarcabile ale atletismului nu sunt atuuri care să vină în sprijinul reconstruirii stadionului cu pistă care să despartă gazonul de tribune.

Un grup de suporteri ai „Universităţii”, reprezentaţi de Mihai Bob şi Andrei Mogoşan, alături de semnatarii acestei petiţii, solicităm Consiliului Judeţean Cluj, Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, în lumina motivelor amintite mai sus, reconstrucţia stadionului „Ion Moina” fără pistă de atletism, pe actuala locaţie.

Semneaza Petitia.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ultras_4ever

Stadionul Ion Moina trebuie refacut