Tineret

REZULTATUL NEGOCIERILOR STUDENTI – MINISTERUL EDUCATIEI

Deficitul de 55.000 locuri in caminele studentesti a fost solutionat in urma cererii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), inaintata MECT la data de 18.09.2008, prin care se solicita eliminare a criteriilor sociale din O.U.G. 73/2004 privind alocarea subventiei individuale de cazare. Aceasta modificare va fi aplicata de Guvern in cursul saptamanii viitoare.

Prin eliminarea criteriului social privind veniturile familiei, TOTI STUDENTII fara loc in camin vor putea cere universitatilor alocarea lunara a subventiei individuale de cazare. Astfel ei isi vor putea acoperi, cel putin partial, din fonduri publice, costurile inchirierii private a unui spatiu de locuit.

Pe termen scurt MECT s-a angajat ca in limita fondurilor disponibile, sa finalizeze in anul 2008-2009 renovarea tuturor caminelor restante si sa construiasca toate caminele pentru care vor primi solicitari de la institutiile de invatamant superior.

Zilele urmatoare vor continua discutiile privind infiintarea Agentiei de Credite pentru Studenti si elaborarea metodologiei care va sta la baza activitatii acesteia.

ANOSR a venit cu argumente solide, fundamentate prin datele asigurate de organizatiile membre. Am demonstrat inca odata faptul ca ANOSR nu este un instrument politic al vreounui partid . ANOSR nu recurge la jocuri de imagine si cereri nefundamentate. Pentru noi studentii nu sunt o masa de manevra politica!” (Cezar Haj – Presedinte ANOSR)

 

Pentru mai multe detalii privind pozitia ANOSR puteti lua legatura cu Cezar Mihai Haj – Presedinte ANOSR – la numarul 0744 321 832.

 

 

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments