Cultura & Media,  Life & Inedit,  Tineret,  Turism

Ursul si Rechinul vs. OM

Sursă foto: sxc.hu

Zilele astea a înnebunit URSUL…din cauza prostiei umane!

După isteria bășinescu, ponta, antonescu a început altă nebuneală în societatea românească – URSUL! Cine prinde ursul turbat, ursul criminal, ursul ataca iar etc. Problema principală este că nu mai avem presă, avem doar muritori de foame care scriu doar dacă e scandal, să mănânce și ei o coajă. Dar cine ce are cu URSUL? Presa de la noi vrea trafic și cancan cu scandal, cum nu mai e niciun subiect foarte arzător acum și-au canalizat prostia și ura pe URS.

Dragi jurnaliști, nu exită niciun caz raportat în ROMÂNIA în care ursul să fi atacat omul fără să fie agresat. Întotdeauna omul a forțat nota, ca și în cazul de față. Când un idiot (braconier) care încearcă să înjunghie un urs cu un băț la care a atașat un cuțit de bucătărie, voi ce ați face? La fel a reacționat și Ursul, s-a APĂRAT DE OM, nu ursul a ataca omul cum majoritatea celor din presă vor să scoată în evidență!

În altă ordine de idei studiați puțin comportamentul animalelor, vorbiți cu profesori, dresori, vorbiți cu vânători etc. și apoi aruncați știri documentate nu cancanisme! Personal m-am întâlnit cu ursul și nu am fost mâncat de el, eram în Slănic Moldova și am mers cu un unchi la cules de zmeură pe un versant din zonă..clar că era zona lor acolo. Și cum culegeam noi zmeurica, mă întorc la un moment dat și dau de un pui de urs cam la 1 m de mine.. Era superb, nu pot descrie în cuvinte ce am simțit în acele momente, chiar nu mi-a fost frică de el și mai mult îl scanam cât puteam de mult. Ne-am privit reciproc câteva zeci de secunde, după care el a luat-o într-o parte iar eu în cealaltă. Fără să strig, fără să fac scandal pentru nimic, deoarece riscam să fie mama lui prin zonă și poate nu prea îi plăcea că stau la „povești” cu puiul ei. Ce putem face ca să nu deranjăm urșii? Păi în primul rând să-i respectăm arealul în care trăiește, să nu le dăm de mâncare rahaturi umane, biscuiți și alte porcării care nu numai că nu îl ajută mult pe urs, dar îi și schimbăm obiceiurile alimentare și apoi clar că va veni prin sate și stațiuni să găsească aceeași mâncare. Dacă vreți să ajutați urșii donați fonduri profesioniștilor care le vor amenaja spații cu mâncare adecvată prin pădure.

Niciodată nu atacați ursul (ca idiotul din imaginea de mai sus) deoarece nu aveți nicio șansă în fața lui.

Dacă înoptăm în cort, prima regulă este să nu lăsăm nimic de mâncare în interior, deoarece putem păți ca japonezul Michio Hoshino care a fost omorât de un urs care vroia mâncarea din cort, iar el în loc să iasă afară, el a preferat să facă o fotografie cu flash…cum ursul nu prea e obișnuit cu ședințele foto de studio și flashurile clar că sa enervat și a ripostat. Oricum ultima fotografie nu a fost publicată, deși există un fake pe internet cu un grizzly și un cort..dar japonezul a fost omorât de un urs brun! Deci toată mâncarea să fie pusă în pom sau cât mai departe de noi/cort.  Să avem la noi un spray cu piper și petarde, pe care doar în cel mai rău caz să le folosim, deoarece poate să-l afecteze foarte puternic pe urs și să nu se mai poată alimenta corect putând ajunge chiar să moară de foame apoi, deoarece îi dă peste cap mirosul. Dacă niciuna din aceste metode nu funcționează și inevitabil sunteți față în față cu ursul, încercați să vă îndepărtați încet de el, deoarece dacă o luați la fugă nu aveți nicio șansă, ursul fiind mult mai rapid decât noi plus că are 4×4:). Dacă aveți mâncare aruncați-o cât mai departe de voi astfel ursul poate va fi curios ce e acolo și veți câștiga distanță și timp să vă îndepărtați în siguranță. Dacă în schimb vă urmărește, lansați câte o petardă poate se va speria și se va îndepărta de dumneavoastră. Dacă totuși ursul vă vrea și trebuie să vă duelați cu el, încercați șă-i blocați gura. Unii specialiști, cred că și Emil Racoviță (părintele speologiei româneşti) amintea undeva, că o metodă ultimă este să-i introducem în gură ursului un bolovan, astfel îl vom bloca temporar și avem șanse de salvare mai mari. Cum este destul de greu să găsim chiar lângă noi bolovanul ideal și să ne și luptăm cu ursul cred că este destul de greu de pus în practică această metodă de luptă cu ursul. Totuși repet în România nu știu să fie raportat vreaun caz în care ursul a atacat un om că așa vroia el…întotdeuna a existat o cauză, de obicei este vorba de ignoranța oamenilor care nu le respectă casa!

Asta cu ursul de la noi e ca știrile alea din SUA pentru proști că rechinii mănâncă la greu oameni. Sunt 40-50 de accidente în lume în care omul idiot de obicei agresează rechinii care apoi desigur că ripostează.

Sunt locuri în care băștinașii fac baie în ocean și chiar dacă sunt rechini nu a fost atacat nimeni niciodată. De ce oare? Pentru că respectă rechinii și habitatul lor! Ceea ce americanii și alți inconștienți fără neuroni nu o fac. Sunt câteva reguli sfinte pe care trebuie să le respectăm dacă vrem să facem baie în oceane unde trăiesc și rechini. Se cunosc doar 3 cazuri în care rechinul a mâncat omul, de obicei rechinul mușcă pentru că este dus în eroare. Rechinul simte aroma sângelului uman, iar apoi dă drumul pentru că nu e pe gustul lui. Ce trebuie să evităm pentru a nu avea surprize neplăcute cu rechinii niciodată nu intrați în apă singuri, dacă sunteți atacați, poate cel de lângă voi reușește să vă aducă la mal pentru primul ajutor. Zgomotul pe care îl produce omul când este în apă după ultimele cercetări este asemănător cu al țestoaselor, pentru că în apele tulburi el nu poate să distingă ce pește e la suprafață și atacând în forță nu are timp să se uite dacă chiar e o broască sau un om. Niciodată nu stați pe placa de surf cu picioarele în apă, deoarece rechinul crede că este un pește și va ataca. NU intrați după ora 5 în apă deoarece seara rechinii se alimentează atunci. NU intrați în ape tulburi și cu o vizibilate scăzută și mai ales unde apa sărată și apa dulce se intersectează și unde bancurile de pește trăiesc bine în aceste zone. Trebuie să vedeți la 10 m cel puțin în apă, astfel șii rechinul va observa că nu este vorba de un pește ci de ceva pe care nu vrea să-l deguste.

Oameni buni nici urșii nici rechinii nu au nimic cu oamenii, noi avem cu ei, le încălcăm zonele unde ei sunt de mii de ani! Dacă totuși ajungem în zonele frecventate de urși sau rechini trebuie să le respectăm casa lor așa cum și noi nu acceptăm intruși în casele noastre!

Cazul din zilele astea nu are nicio legătură pentru a nu știu câta oară cu un atac al ursului asupra omului, ci invers. Avem în față prostia umana și braconajul. Trei țărani idioți convinși că scot 5-7000$ au încercat să mușamalizele acest lucru așa cum inclusiv Mediafax prezintă. Oare câți ziariști au mers la fața locului să se informeze înainte de a scrie despre ursul ucigaș??? Acum ursul mănâncă un porc, apoi un vițel și tot așa, oare când va mânca și niște ziariști de 2 bani pentru că inclusiv presa românească aretrebuie să fie curățată.

Cred că foarte puțini sau niciunul din păcate, de aici rezultă că avem o presă de câcat care vrea să ne vândă doar texte de scandal și nimic care are vreo legătura cu o presă decentă! Sper ca toți idioții care scriu împotriva acestor animale foarte frumoase și pe cale de dispariție să ajungă în bârlogul ursului!

Domnilor și doamnelor pseudoziariști vă rog LĂSAȚI URȘII ÎN PACE! „Împușcati” prostia omenească, opriți oamenii care vor să-și facă cabane în padure în zonele populate cu urși, opriți idioții care dau porcării să mănânce urșilor! Relocati urșii nu-i împușcați! OPRIȚI BRACONAJUL și tăierile ilegale de pădure! Câți dintre voi ați fost noaptea în zonele muntoase să vedeți cum camioane întregi cu lemne tăiat ilegal pleacă din pădurile noastre. Și apoi ne mai mirăm că ursul nu mai are casă, că pământul vine la vale, că oamenii au probleme cu inundațiile sau seceta.. dacă noi atacăm natura ea își apără echilibrul și fără să vrea afectează apoi viața omului ignorant!

Din păcate braconajul se practică fără probleme la noi. În România există aproximativ 60-65% din populația totală de urși din Europa, dar se reduce simțitor an de an..dacă în 2008 erau 7500 urși, în 2010 au mai rămas doar 6000, iar în prezent sunt în jur de 5000. În ritmul acesta în 10 ani vom rămâne fără urși. Mă bucură faptul că președintele WWF Romania (World Wide Fund), Magor Csibi, cere realizarea unui realizarea unui recensământ al populației de urși din țara noastră, „să stim care sunt rutele lor de migratie, habitatele lor”. „Nu urșii se apropie prea mult de oameni, noi ne apropiem prea mult de urs cu toate dezvoltările urbane. Este vorba și de o proastă gestionare a deșeurilor, care încurajează urșii să iasă din pădure. Nu vrem să învătță ursii să intre în orașe în sate. Dacă ne comparăm cu Amercia de Nord, acolo unde funcționeaza parcurile sunt două astfel de accidente pe an”, a mai spus Magor Csibi.

Inclusiv Ministrul Mediului, Rovana Plumb se pare că se va implica mai mult în această problemă a urșilor. Aceasta a declarat că trebuie să schimbe criteriile pentru recensământul animalilor de pe fondurile de vânătoare. Tot dânsaafirmă că există „un proiect în derulare pentru a identifica un criteriu mai clar pentru recensământul urșilor, pentru ca pe cel pe care funcționăm nu avem rezultate foarte clare privind populația de urși. Acest proiect va fi finalizat într-o perioada foarte scurtă, iar pentru rezolvarea acestor situații avem 2 variante – relocarea urșilor în alte fonduri nationale sau relocarea într-un alt stat membru UE”.

Sper ca autoritățile să-și facă treaba mai bine pe viitor și să protejeze această specie superbă din Carpații noștri.

Totul depinde de tot spunea Tagore!

Vă recomand și un film pe care trebuie să-l vedeți cu toții – HOME!

Omul trebuie să trăiască în armonie cu NATURA, iar codrul e frate cu românul nu?

Și să închei cu un banc: Secuiul îi dă fiului său câteva lucruri importante în viață:
1. Berea nu e băutură.
2. Femeia nu e om.
3. Ursul nu e jucărie!

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments