Sport,  Universitatea Cluj

7 ani de la disparitia lui DAN ANCA !

Virgil Tomuleţ – „U 1919-2011”

Dan Anca (n. 7 ianuarie 1947, Janu, Turda – d. 20 octombrie 2005 Cluj-Napoca) a fost unul dintre cel mai cunoscuți și admirați oameni de fotbal din România. În România a luptat doar pentru echipa fanion a Ardealului – Universitatea Cluj pentru care a îmbrăcat de 318 ori tricoul alb-negru în prima ligă.
A fost printre puținii sportivi care, în cariera lor, au evoluat la o singura echipă timp de peste un deceniu. În această perioadă a fost și component al echipei naționale, cu care a participat la Campionatul Mondial din Mexic 1970 și a jucat în meciul dintre Anglia și România de pe Wembley în 15 ianuarie 1969, încheiat cu scorul de 1-1. Ca antrenor a activat doar la Universitatea Cluj, unde a ocupat și funcția de vicepreședinte.
În cinstea marelui fotbalist, suporterii Universității Cluj au organizat o cupă a suporterilor numită “Cupa Dan Anca”. Prima ediție a avut loc în vara anului 2008 fiind un adevărat succes organizatoric, la această competiție înscriindu-se 31 de echipe însumând peste 350 de jucatori. Toate meciurile s-au jucat pe Stadionul Ion Moina. Se dorește ca acest eveniment să aibă loc anual sau chiar de două ori pe an, asta dacă va fi posibilă organizarea competiției și pe timp de iarnă în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca. Din păcate nu am mai auzit nimic de această Cupa sper totuși ca pe viitor suporterii să strângă rândurile să păstreze în viață acest eveniment important pentru Familia lui U CLUJ.

Sursă info: Wikipedia.com.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments