Bloggeri,  Externe,  Fuck the system

Abuzurile carabinierilor fata de un blogger italian

abuz_crabinieri_blogger_andrea_mavilla_cuibus_blog_transilvaniaCum bine se știe Italia este ultima dictatură din Europa la ora actuală, libertatea presei este aproape 0 având în vedere că 90% din presă este deținută de penalul berlusconi. În clasamentul global privind libertatea presei pe anul 2013 realizat de ‘Reporteri fără Frontiere’ (RSF), Italia se află pe locul 57 în lume, înainte ei se află țări ca Botswana, România, Niger, Trinidad Tobago, Burkina Faso, Samoa, Comoros, Moldova Ungaria ș.a. Acest lucru se reflectă mult și în protecția cetățenilor. Carabinierii pot să facă ce vor deoarece presa nu cârâie, iar Italia cred că e singura țară din Europa în care tu ca cetățean nu te poți reprezenta singur într-un proces, ai nevoie de avocați, iar procesele ajung la 3-5 ani cel puțin, iar avocații din oficiu sunt jale ca peste tot. Deci timp pierdut din viața ta dacă ești o victimă a acestora, taxe fără număr pe durata procesului, energie și nervi pierduți, iar la final nu e sigur că o să câștigi împotriva mafiei.

Zilele acestea un cetățean/blogger – Andrea Mavilla – din Bellusco, provincia Milano a fost abuzat grav de către carabinieri pentru că a avut “curajul” să filmeze o mașină parcată neregulamentar pe trecerea de pietoni și pe trotuar în zona destinată accesului persoanelor cu handicap, într-o intersecție și pe contra sens, iar distinșii carabinieri au intrat la bar pentru 20 minute pentru a se îndulci..că de o lucrat prea mult. Puteți spune că poate erau în misiune la barul respectiv, dar regulile sunt clare, în caz de misiune carabinierii trebuie să aibă girofarul activat, șoferul trebuie să rămână la volan, iar toți carabinierii trebuie să poarte cascheta! Aceste lucruri nu au fost îndeplinite, deci este vorba de un abuz clar din partea lor pentru că nu au respectat regulile de circulație, că au mers la bar în timpul serviciului, au blocat trotuarul și o parte din trecerea de pietoni, iar apoi s-au legat de blogger fără sens. După ce au văzut că sunt filmați au intrat în mașină, iar unul dintre carabinieri și-a pus cascheta și a venit să-l intimideze pe blogger spunându-i să nu mai filmeze, iar apoi a fost legitimat în mod legal. Acesta și-a prezentat documentele și a continuat să filmeze în continuare conform dreptului legal de a filma în spații publice, nefilmând fața carabinierului. În loc să-și ceară scuze carabinierii și să încerce să vadă cum pot discuta decent cu acest cetățean care ia surprins clar cum au încălcat legea, aceștia au devenit aroganți. După ce bloggerul a pus videoul pe Youtube, șeful din zonă a decis că este mult mai util să continue abuzurile în locul unui dialog normal între cele 2 părți. Astfel la ora 22 carabinierii în număr de 30 au intrat ilegal în apartamentul bloggerului, deoarece nu aveau nici un permis din partea vreunui procuror în acest sens. Acesta a fost umilit, insultat și abuzat de aceste personaje mononeuronale plătite din banul public, iar pe deasupra bloggerul a fost acuzat de defăimare!!! Vorba aia hoțul strigă hoțul..în cazul de față putem spune că cei care abuzează se consideră abuzați.

Bloggerul nu se lasă iar avocatul acestuia a făcut o plângere pentru abuz de putere și abuz în serviciu împotriva acestor deficienți carabinieri care în loc să respecte legea și să apere cetățenii se leagă de oameni onești care trag mici semnale de alarmă că activitățile lor încalcă legea.

Trist că într-o țară considerată liberă, democrată și în top 10 ca și influență în lume se întâmplă astfel de cazuri. Să sperăm că bloggerul va avea la final câștig de cauză..vom vedea cum se va termina această întâmplare în care un cetățean încearcă să-și apere drepturile.

În videoul de mai jos puteți vedea filmarea realizată de către bloggerul Andrea Mavilla.

Dacă vreți să-l susțineți pe acest blogger puteți intra pe pagina lui de Facebook.

 

p.s. acest articol este un pamflet, orice asemănare cu realitate este pur întâmplătoare sau din păcate nu!.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments