Adaptarea la viata de sofer de camion

Statii_radio_fomcoservice_cuibus_blog_transilvaniaSoferii de camioane formeaza o sub-cultura a societatii normale. Acestia au propriul lor limbaj, propriile lor echipamente pentru camion si nu functioneaza, nici nu traiesc in aceleasi scheme ca oamenii care stau acasa. Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care un nou sofer incepator il intampina este adaptarea la stilul de viata al camionagiilor.
Persoanele care ajung in industria condusului de camioane sufera un soc cultural, deoarece acestia nu vor mai avea posibilitatea de a accesa facilitatile de la domiciliu, atunci cand vor avea nevoie. Noii soferi vor auzi la propria statie radio CB alti camionagii vorbind si nu vor sti ce semnifica un cuvant sau termen de care nu au auzit niciodata inainte. De asemenea, este dificil pentru acestia sa traiasca intr-o cabina timp de mai multe zile. Iar singuratatea, este probabil cea mai greu de infruntat, deoarece acestia trebuie sa se adapteze la a fi departe de prieteni si de cei dragi, unii dintre acestia trecand prin aceasta experienta pentru prima data in viata lor.
Incercarea de a se adapta la stilul de viata al soferilor de camion poate face un nou sofer mai izolat decat este nevoie si il poate deprima. Soferii cu experienta stiu ca aceste lucruri pot face doar slujba mult mai grea decat este necesar. Orice lucru care se adauga la stresul punerii teoriei in practica, compromite siguranta soferului si nu este nici productiv.
Pentru a se ajuta singuri, noii conducatori auto trebuie sa fie deschisi la ofertele de ajutor de la altii atunci cand au probleme in a face ceva sau sa nu le fie teama sa ceara ajutorul. In cazul in care aud un cuvant sau termen pe care nu il stiu, acestia trebuie sa intrebe ce inseamna; majoritatea soferilor cu experienta nu se vor supara sa explice. Noul sofer ar trebui sa mentina prietenii vechi si sa dezvolte noi relatii sau sa gaseasca un mentor in industrie, care intelege stilul de viata si care il poate ghida. Cel mai important, un sofer de camion incepator trebuie sa isi ofere timp sa se adapteze si sa inteleaga ca, la inceput, slujba in sine este coplesitoare. Totul va fi mai bine cu trecerea timpului.
Condusul camionului nu este doar o sub-cultura; aceasta este o comunitate fie ca admitem sau nu. Se spune ca este nevoie de un sat intreg pentru a creste un copil. In industria camioanelor, este nevoie de o intreaga comunitate pentru a ajuta la „cresterea” unui sofer bun.

(Visited 54 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments