Alegerea bicicletei pentru copii

Avand in vedere ca mersul pe bicicleta reprezinta una din modalitatile prin care ne asiguram o viata sanatoasa dar mai ales pentru ca sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi achizitionarea unei biciclete reprezinta o idee foarte buna, mai ales daca achizitia facuta este pentru un copil. La fel ca si in cazul achizitionarii unei biciclete pentru adulti si atunci cand se achizitioneaza o biciclete pentru copii trebuie sa se tina cont de anumite sfaturi avand in vedere ca siguranta copilului poate fi influentata in mod negativ de tipul de bicicleta ales. Pentru a evita ca aceasta situatie sa aiba loc recomand achizitionarea bicicletelor pentru copii doar din magazinele de specialitate. De ce? Pentru ca in magazinele de genul acesta vei intra in contact cu specialisti care iti vor recomanda ce tip de bicicleta sa alegi in functie de varsta copilului. Chiar daca vei fi consiliat de catre specialisti in momentul in care faci o asemenea achizitie acest lucru nu inseamna ca tu nu trebuie sa ai cunostinte minime despre tipul de bicicleta care se potriveste copilului, mai ales daca este vorba despre copilul tau. In cazul in care esti pentru prima data in aceasta situatie si inca nu ai reusit sa cauti informatiile necesare iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi o bicicleta pentru copii indiferent ca este vorba despre biciclete fara pedale ori biciclete Puky.

Pentru ca siguranta copilului trebuie sa fie pe primul plan indiferent de situatia in care acesta se afla, acest criteriu trebuie sa fie pe primul loc atunci cand se achizitioneaza o bicicleta indiferent de tipul acesteia. Avand in vedere ca siguranta in aceasta situatie se refera in primul rand la sistemul de franare trebuie sa stii ca in momentul de fata piata bicicletele pentru copii sunt dotate cu doua tipuri de sisteme de franare. Sistemul in care roata din spate se blocheaza in momentul in care pedalele sunt impinse in spate precum si sistemul de franare cu saboti pe janta sunt cele doua tipuri de sisteme de franare existente in momentul de fata la bicicletele pentru copii.

Greutatea bicicletei reprezinta un alt criteriu de care trebuie sa se tina cont atunci cand se achizitioneaza o bicicleta pentru copii sau chiar triciclete.

Nu in ultimul rand, inaltimea bicicletei reprezinta de asemenea un alt factor foarte important pentru ca acesta poate influenta in mod negativ siguranta copilului precum si dezvoltarea acestuia.

 

(Visited 43 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments