Am scapat de pasapoartele biometrice

pasapoarte-biometrice.jpg

Foto: radiolynx

Senatul Romaniei nu a votat proiectul de lege privind aprobarea OUG 207 din 2008 pentru modificarea si completarea Legii 248 din 2005 privind regimul juridic al liberei circulatii a cetatenilor, care se referea la introducerea pasapoartelor biometrice.
Senatorii Urban Iulian si Titus Corlatean, au ridicat problema inexistentei bazei tehnice necesare prelevarii , stocarii si pastrarii in siguranta a datelor biometrice, iar senatorul Urban a aratat faptul ca, nu sunt indeplinite exigente nici raportat la legea privind protectia datelor cu caracter personal.
Mai mult de atat, s-au mai adus urmatoarele critici :
– Romania este prima tara europeana, dupa Germania, care se grabeste sa introduca pasapoartele biometrice; explicatia oferita de reprezentantii Ministerului de Interne, cum ca impotriva tarii noastre s-a declansa proceduri de contencios la nivelul UE, a fost una hilara, intrucat, daca din Europa, nici o tara afara de Germania nu a respectat aceste dispozitii europene vizand pasapoartele biometrice, nimeni nu ne poate lamuri de ce tocmai Romania este luata in vizor si sanctionata;
– societatea civila nu a fost consultata, mai ales ca tot astazi miercuri 25 feb. 2009, Sfantul Sinod a dezbatut problema pasapoartelor biometrice, si suntem totusi o tara care are milioane de credinciosi
– problema majora este data de faptul ca, intrucat sistemul nu a explicat suficient romanilor in ce constau aceste date biometrice, si de aici s-a nascut confuzia uriasa si polarizarea societatii civile impotriva acestei legi.
Prin urmare, Senatul NU a votat acest proiect de lege, el a fost retrimis Comisiei Juridice, iar Vicepresedintele Urban Iulian a decis sa invite la dezbaterile de saptamana viitoare, inclusiv reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane ca sa isi expuna punctul de vedere.

Deci oameni buni se poate… Societatea civila trebuie sa se implice mai mult in deciziile care se iau la varf, sa nu mai fim cobaii Europei si a lumii!

Felicit  pozitia domnilor Corlateanu si Urban care sunt printre putinii politicieni care mai au coloana vertebrala de roman adevarat! Sper sa luati pozitie si pe viitor pentru microcipurile care bat la usa si pentru alte masuri de distrugere si globalizare fortata si control total!

Sursa Urban Iulian

(Visited 13 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Un nume

Dragi frati crestini, Nu pot decat sa rog pe Bunul Dumnezeu si pe Maica Domunuluii sa-i acopera cu Sfant Acoperamantul Sau pe toti politicienii care voteaza impotriva inrobirii noastre si a bietilor copilasi, care sunt asemenea ingerilor! Trebuie ca fiecare crestin, orice om care crede in Dumnezeu (dealtfel nici nu te poti numi om daca nu -ti recunosti Creatorul)sa ia atitudine, sa mentinem viata crestina pe pamant atat cat ne va ingadui Bunul Dumnezeu! Ne convine sau nu semnele sunt clare, numarul fiarei e numarul fiarei , asa ca, Dragi romani, drag popor iubit de Dumnezeu, trezeste-te si lupta pentru… Mai departe»

veriu

foarte bine!
dar am presimtirea ca nu o sa se termine aici!
trebuie fiecare dintre noi sa ne implicam mai mult in probleme de acest gen.