Arta,  Cultura & Media

Am vazut si eu Pozitia Copilului

luminita_gheorghiu_pozitia_copilului_cuibus_blog_ursul_de_aurAm văzut și eu mult lăudatul film Poziția Copilului, care a câștigat Ursul de Aur, la cinematograful Victoria din Cluj-Napoca. Nu aveam mari așteptări deoarece simțeam că este cam la fel ca și celelalte filme de inspirație comunistă. Nimic nou, doar copy paste și înflorituri din viața românului de acum 20-30 de ani sau din prezent. Să vă zic pe scurt care a fost subiectul acestui film, un tip de bani gata omoară un copil nevinovat pentru că a încălcat regulile de circulație mergând cu 140-150 km/h. Părinții acestuia încearcă să vorbească cu toti șefii să-l scoată nevinovat pe acesta. Încearcă să mituiască martorul, șeful de post și așa mai departe. Din păcate este un film care ne face mai mult reclamă negativă decât pozitivă, cum la occidentali orice porcărie de la comuniști puțin înflorită prinde așa a fost și în cazul acestui film. Pentru românul de rând este de ajuns să vadă știrile de ora 5 și în fiecare zi apare o poziție de genul astă, o mizerie asemănătoare a fost și cu Huidu care a omorât 3 oameni și după lipeli la cine trebuie a scăpat basma curată, la fel Andrei Andronie s.a. Halal film, halal țară.

Totuși un singur lucru trebuie și pot să apreciez, rolul jucat de Luminița Gheorghiu pe care l-a interpretat magistral și care este și imaginea TIFF 2013.

Totuși dacă stau și mă gândesc că pentru filmul asta s-au cheltuit 800 mii euro e jale mare, cred că astfel de proiecte nu merită nici 2 lei deoarece aduc doar o publicitate negativă care încurajează societatea să procedeze la fel. Dacă făceau un final mai educativ sau un happy end care să influențeze societatea într-un mod pozitiv..uite da mai este o fărâmă de speranță și se mai poate schimba ceva. Cei care au văzut acest film super promovat au fost dezamăgiți, dar până la urmă și acest film face parte din proiectul de eliminare a speranței românilor într-o societate normală.

 

Rip cinematografia românească!.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lavinia

Ce porcarie, m-am uitat doar la trailer si m-au scarbit injuraturile auzite! nu se poate face ceva fara sa fie copiat de la americani si fara atatea injuraturi? chiar nu se poate face si ceva de calitate?

Ruxu

Si eu am vazut filmul de curand. Nu m-a impresionat in mod deosebit povestea. In schimb mi s-a parut ca este extrem de prost montat. Poate e doar parerea mea, dar trecerea de la o scena la alta parea neprofesionista. Vazand suma alocata pentru film, consider ca nu merita.