Advertising

Anvelope de vara

Anvelopele sunt o componenta importanta a masinii, fara ele masina neputand fi folosita. Un set de anvelope de calitate sunt necesare insa pentru un condus performanta si in siguranta. Orice sofer care doreste sa ruleze cu masina in timpul sezonului cald in siguranta, are nevoie sa monteze un set de anvelope vara pentru ca masina sa poate fi folosita responsabil.

 

Cu ce e diferit insa un set de cauciucuri vara fara de un set pentru iarna si de ce trebuie sa fie schimbate cand vine sezonul cald?

 

  • compusii anvelopei

 

Profilul de iarna este alcatuit dintr-un cauciuc moale care permite o rezistenta la temperaturi scazute, in schimb, un set de pneuri vara este alcatuit dintr-un cauciuc tare care rezista la temperaturi ridicate si nu se deformeaza asa de usor. Profilul de iarna are compusi de siliciu pentru o buna elasticitate la temperaturi reduse, iar cauciucurile de vara sunt mai intarite pentru o buna structura in timpul virajelor

 

  • forma benzii de rulare

 

Cauciucurile de vara au banda de rulare formata din benzi longitudinale cu mici caneluri intre ele, pentru o buna evacuare a apei. Benzile ajuta la o buna structura in timpul condusului si isi mentin forma in timpul condusului cu viteza ridicata sau in timpul virajelor. Anvelopele de ara in schimb au forma preponderent in V, ceea ce nu avantajeaza aerodinamica anvelopei in timpul condusului iar structura de sustinere este precara.

 

  • inaltimea profilului

 

Anvelopele de iarna sunt mult mai inalte in comparatie cu cele de vara, avand 8 mm de profil cand sunt noi, in comparatie cu 6 mm la cele de vara. Acest aspect este de folos in timpul iernii, pe condusul pe suprafete acoperite cu zapada insa este in detrimentul manvrabilitatii si a performantei atunci cand sunt folosite vara.

 

  • durata de viata

Un set de pneuri iarna se uzeaza mult mai intens atunci cand este rulat la peste 8 grade celsius. Un set de anvelope vara noi este necesar pentru condusul in timpul sezonului cald daca doriti sa faceti economie in timp si sa nu fiti nevoiti sa cumparati mult mai des anvelope.

 

                Concluzie set anvelope vara

 

Prin urmare, sugestia specialistilor de a schimba anvelopele odata cu venirea sezonului cald este intemeiata si se bazeaza pe argumente testate obiectiv de catre specialistii auto din domeniu..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments