Advertising

Aranjamentele florale – cadourile ideale in orice moment

De cand au inceput sa apara in lume marile civizilatii, gradinile publice si personale au inceput sa ia amploare, fiecare casa si institutie avand cate o gradina cu flori, pomi fructiferi sau arbori. Este lesne de inteles de ce: oamenii au iubit si inca iubesc frumosul. Iar frumosul este cel mai bine reprezentat prin… flori!

Natura ne bucura si ne surprinde constant, prin frumusetea florilor. Florile reprezinta simbolul iubirii, al frumosului de orice fel, al inocentei, dorului… Aproape fiecare sentiment poate sa ia forma si culoarea unei flori.

Dintotdeauna, simbolistica florilor a fascinat lumea mitologica si a artei. Este bine de stiut faptul ca in diferite culture, aceeasi floare poate avea semnificatii complet diferite. Stilista si utilitatea acestora se contopeau in ritualuri care mai de care: de la nunti si sarbatori oficiale, la omagii si jertfe – florile au un rol important in viata noastra si au avut parte de aprecierea cuvenita.

De exemplu, in Grecia si Roma Antica, trandafirul era considerat sacru pentru Aphrodita si simboliza frumusetea si iubirea. Se spunea ca s-a trandafirul s-a nascut din sangele lui Adonis.

In zilele noastre, cel mai potrivit cadou este un aranjament floral. De ce? Deoarece acestea transmit o informatii clare despre senzatiile si sentimentele celui care le ofera fata de cel care le primeste, indiferent de momentul in care acestea sunt daruite.

Alege sa oferi cuiva drag flori, despre care stii ca simbolizeaza ceva unic, care exprima sincer sentimente. Cadoul ideal poate sa fie personalizat dupa cum doresti, in culorile preferate…

Florile pot fi o modalitate perfecta de a transmite sentimente, ce nu pot fi rostite cu usurinta altfel. Sunt gestul suprem si sincer pe care domnii il pot face pentru a-si exprima sentimentele prin limbajul non-verbal.

Cele mai apreciate flori si simbolistica acestora:

  • Trandafir rosu: pasiune, iubire
  • Trandafir galben: prietenie, gelozie
  • Trandafir alb: puritate, inocenta, sinceritate, iubire eternal
  • Crin alb: puritate
  • Crizantema: optimism, bucurie
  • Frezie: prietenie
  • Iasomie: amabilitate
  • Lalea rosie: dragoste
  • Narcisa: vanitate
  • Zambila albastra: continuitate a sentimentelor

De asemenea, se spune despre flori ca – la fel ca aurul sau ca pietrele pretioase – au anumite proprietati fizice si energetice. Primul lucru dupa care ne ghidam, atunci cand alegem o floare sau un buchet/aranjament de flori, este culoarea. Astfel ca: daca alegem rosul, acesta reprezinta focul, pasiunea; galbenul solar – posesivitate; albastru – intelect, prietenie, visare; alb – puritate; mov – spiritualitate; roz – o iubire ascunsa, romantism; verde – culoarea succesului s.a.m.d.

Aranjamentele florale reprezinta cadoul ideal in orice moment. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa tineti cont de simbolistica acestora, apoi sa fiti constienti de sentimentele voastre – sentimente pe care vreti sa le impartasiti cu cei dragi/iubiti. Daca vei tine cont de aceste mici sfaturi, alegerea cadoului perfect va fi… floare la ureche..

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments