Bucegii tridimensionali

bucegii3d.jpg

Turismul din ţara noastră începe să se dezvolte încet. De curând am descoperit un site unde se poate vizualiza Valea Prahovei cu Bucegii şi zonele din jur în format 3D. Autorităţile române au colaborat cu cele din Belgia şi aşa au reuşit să finalizeze proiectul “Bucegii3D”. Astfel, turiştii autohtoni, dar şi cei străini vor putea obţine informaţii şi imagini cu obiectivele turistice, traseele montane şi cu unele unităţile hoteliere din zonă.

După aproape trei ani, specialiştii au reuşit să realizeze un site şi o hartă 3D în care se regăsesc toate obiectivele de interes turistic şi cultural din întreaga zonă a Bucegilor. Astfel, potenţialii turişti vor putea obţine informaţii şi imagini actualizate, de ultimă oră.

Specialiştii belgieni sunt de părere că zona Munţilor Bucegi are un potenţial turistic ridicat, însă atrag atenţia că lipsa infrastructurii şi dotările tehnice necesare pot fi un mare dezavantaj.

“Imaginea României ca destinaţie turistică nu este întotdeauna foarte bună în ţări din afara României. Aşadar, singurul lucru pe care îl putem face pentru shimba asta este să lucrăm împreună şi să dovedim că percepţia pe care o au unii oameni despre România este greşită”, a declarat Karel Ooms, senior consultant WES Belgia.

Cei interesaţi de noua prezentare a zonelor turistice de pe Valea Prahovei pot accesa linkul: 3d.geoid.be-Bucegi.

(Visited 32 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments