Clujul de langa noi

Campionatul European de Majorete 2008

 

dscn9914.jpg

Peste 60 de echipe de majorete vor dansa în faţa clujenilor într-o competiţie europeană!

Campionatul European de Majorete include două secţiuni. Este vorba despre competiţia majoretelor cu pom-poni şi cea a majoretelor cu baton. Echipa din Cluj-Napoca este campioană la pom-pon, la senioare, dar la baton încă se mai lucrează pentru perfecţionare.

Competiţia va începe vineri, cu proba de pom-poni, de la ora 16.00, iar în 13 septembrie se va desfăşura proba de paradă marş cu batonul, de la ora 14.45.

Competiţia se va încheia duminică, cu proba de scenă cu batonul, de la ora 14.30, iar premierea va fi de la ora 18.30. În cazul condiţiilor meteo nefavorabile, Sala Sporturilor va fi spaţiul de rezervă pentru competiţie.

 

Se punctează execuţia, dar şi muzica bine aleasă, care nu trebuie să fie electronică. Stilul costumaţiilor trebuie să fie unul militar, iar fetele trebuie să aibă capul acoperit. Se punctează originalitatea şi impresia artistică. Participantele au la dispoziţie o singură reprezentaţie care durează maxim şase minute, iar pentru proba de baton trebuie să facă şi marş.

dscn9910.jpg

Cele 1.300 de participante vor dansa pe Bulevardul Eroilor, pe pasajul pietonal, între Monumentul Memorandiştilor şi Biserica Schimbarea la Faţă. Evenimentul este cel mai important din acest an pentru practicantele acestui sport, iar timp de trei zile fetele îşi vor demonstra abilităţile de bune dansatoare în Cluj-

Napoca. Ediţia de anul acesta a Campionatului European de Majorete este cea mai mare de până acum, adunând echipe din zece ţări europene: Bosnia Herţegovina, Croaţia, Cehia, Italia, Serbia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Muntenegru şi România. Ţara noastră este reprezentată de către trei echipe de cadeţi, cinci echipe de juniori şi cinci echipe de seniori. Printre acestea se numără şi echipele „Madness UMF” şi „Ice Girls” care aparţin de clubul sportiv al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din municipiu. Majoretele clujence au obţinut medalia de aur pentru senioare la Campionatul European de Majorete de anul trecut, iar echipa de junioare a obţinut bronzul la ediţia de anul trecut desfăşurată în Muntenegru. „Noi vrem să promovăm ideea de majorete în stil european, în stil tradiţional”, a menţionat Mihai Kiss, vicepreşedintele Asociaţiei Europene de Majorete, cel care conduce echipele de majorete de la noi şi le pregăteşte pentru competiţii. Juriul competiţiei de acum, va fi format din şase arbitri internaţionali, iar la eveniment va participa tot Consiliul Asociaţiei Europene de Majorete. Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv UMF şi Asociaţia de Majorete din România, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”.

Vor o federaţie
Organizatorii principali ai evenimentului îşi doresc înfiinţarea la nivel naţional a unei Federaţii naţionale de majorete. „Din păcate la noi în ţară demersurile sunt mai stricte, iar pentru a înfiinţa o federaţie oficială, sportul trebuie să fie recunoscut ca un sport naţional”, a mai adăugat Mihai Kiss. Deocamdată s-a înfiinţat Asociaţia de Majorete din România, cu sediul în Cluj-Napoca.

Sursa Clon.ro

Foto: Lucian Cuibus de la aceiasi competitie din 2005

 

 

.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments