Capitala Verde a Romaniei – Cluj-Napoca

Sursă foto: Umbrela Verde

Eu votez pentru Cluj-Napoca ca fiind cel mai curat oraș din lista propusă de cei de la Umbrela Verde pentru a fi desemnat ca fiind Capitala Verde a României. De ce consider că dintre Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov,  Deva, București Sector 2, Braila, Sfântu Gheorghe, Alexandria, Zalău și Slobozia? Pentru că Clujul este încă printre cele mai curate orașe din România. Deși era mult mai curat în era Funar, era portocalie a  poluat la propriu și la figurat orașul, dar chiar așa în prezent Clujul este un oraș curat. De ce? Pentru că firmele de salubritate își fac mai bine treaba decât în alte părți și poate și clujeanul de rând preferă să trăiască într-un mediu curat nu într-un morman de gunoaie ca în alte zone. Din păcate mai sunt și asemenea cazuri și în Cluj, în special maneliștii care lasă tot gunoiul în pădure, dar vorba românească: “Nu este pădure fără uscături”. Și Brașovul și Sântul Gheorghe cred că merită să fie premiate în această competiție deoarece după cum am văzut curățenia și mediul înconjurător se respectă așa cum este normal. Trebuie să trăim cu respect față de pământul pe care pășim, nu doar să-l golim de resurse. Mai multe detalii despre această competiție găsiți pe Umbrela Verde.

Vreau și să felicit o altă bloggeriță clujeancă susținătoare a Clujului în competiția Capitala Verde a României., Andreea Cîra,  care a realizat un proiect de mediu foarte interesant pentru municipiul Cluj-Napoca. Pentru mai multe detalii intrati pe Orasul nostru se extinde .

(Visited 15 times, 1 visits today)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea Cîra

Multumesc Lucian pentru aprecieri si pentru promovarea facuta! Intr-adevar… trebuie sa ajunga departe ideea proiectului pentru ca intr-o zi(nu stiu cand va fi acea zi) sa se construiasca nu doar cu bani, ci si cu cap…
Numai bine!